СЕПТЕМВРИйки вече стягат си багажа, но за болницата не за плажа!

• 29 465
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Августа, видях линковете ти за дисплазията - хубаво е, че подсещаш за това...
Аз видях за прегледа, хубаво е, че го има. Но основно го пуснах заради информацията "как да не си докараме таз беля до главата". В края на третата статия има картинки за правилното позициониране на бебето, защото е възможно да се навреди със седалка за кола, повиване, количка и най-често кенгуру с провиснали крачета.

и аз искам за диви ягоди...

# 541
Здравейте от мен  Hug
Малко да Ви се оплача се включвам аз, за което се извинявам  Praynig но нямам на кого да помрънкам.
Мъжа ми направо ще ме подлуди, направо до рев ме докарва, знам че не трябва и се опитвам да се успокоя и да не плача, но не мога. Стига вече с моите глупости, да ви похваля за много хубавите нещица които сте накупили на малките бебоци, много са сладички. Майка ми се върнаха вчера от море и донесоха подарък за нашата принцеска, едно сладичко моряшко боди, като го гледам него, а и другите неща и направо все по нетърпелива ставам /като всички предполагам/

# 542
  • Варна
От видимостта е било , проба пак  Simple Smile https://picasaweb.google.com/viliioana/132012#5764659095369059170

Milena_87 СУЕ-то е доста над нормата

# 543
Barbera - моето СУЕ беше 48 в 6-ти месец, после падна на 30  Heart Eyes не съм имала проблеми или забележка от док за високо СУЕ  Party хемоглобинът ми удари последно 130  Mr. Green мисля, че СУЕ често скача при бременни и не е за притеснение, консултирай се все пак с док  Hug

edna ot nas - добра идея даваш с чайната  Mr. Green

# 544
Августа, този линк съм го пропуснала. Ако не те затруднява постни го пак, моля те.  Simple Smile

skoklinata, поплачи си, ако имаш нужда навикай се, разтовари се. А после се успокой и не му обръщай внимание  Hug Ако ти се споделя, говори-пиши, ние ще слушаме-четем  Wink

# 545
Барбера, дано това те успокои:

Цитат
Има множество различни причини за ускоряване на СУЕ. Поради тази причина, теста не може да се използва самостоятелно за поствянето на дадена диагноза. След като веднъж диагнозата е поставена СУЕ може да се използва за проследяване на резултатите от лечението на конкретното заболяване.

Цитат
Референтни стойности

под 50 год.        над 50 год.
Мъже   0-15 мм/час   0-20 мм/час
Жени   0-20 мм/час   0-30 мм/час

оттук

аз го разбирам така: ако не си бременна си болна. Бъди спокойна, а за по-бързо успокоение се обади на медицинско лице /Гинеколога, личния лекар или в просто в районната поликлиника/ възможно най-скоро Simple Smile

# 546
Зори ... чеустити  покупки  Hug

Barbera по време на бременност сме казвали, че е нормално СУЕ да е завишено  Peace
Стига да няма проблем с левкоцитете всичко е ОК ... пушка си  Mr. Green

Отивам да готвя, че после пък чакаме малко гости  Crazy до по-късно  Hug

# 547
  • Варна
Аз от както забременях ми се появи някаква кашлица. ПРеди месец отшумя и от две седмици пак кашлям. Не ми е червено гърлото- нищо. Та затова се притесних за това СУЕ. Резултатите от гърления секрет ще са готови чак в четвъртък.
Благодаря за успокоението момичета Hug
Анхела ти какво пиеш за хемоглобина. Моят е по-добре от 95 на 108

# 548
millenitta, ето:

Пускам две статии на български, отнасящи се до дисплазия при бебетата:
http://www.segabg.com/article.php?issueid=2027&sectionid=21&id=0001601
http://www.za-decata.com/polezno/ot_pediatyra/199
и една на английски /накрая на страницата са показани картинки с правилна и неправилна позиция на бебето/:
http://www.hipdysplasia.org/developmental-dysplasia-of-the-hip/p … -other-equipment/
Хубаво е да се има предвид при купуването на кенгура, седалки, та дори и количка.

Уф, не мога да го скрия  #Cussing out

skoklinata, имам чувството, че мъжа ми нарочно ме дразни. Понякога рева, понякога крещя. Един път го заключих отвънка, ама ми стана смешно и го пуснах веднага. Ей, с тез бошуващи хормони си бия и най-тежките тийнейджърски години...

# 549
Благодаря Ви много, разбирам че не съм единствената дето реве и крещи за щяло и не щяло, ама какво да се прави, направо не издържам.
Видях, че сте говорили за задължителен/препоръчителен ехограф след раждането, ние искаме или не ще трябва да отидем, защото мъжът ми е бил с луксация. Дано на бебка да и няма нищо, но откакто знам за това съм решила, че ще се ходи, без значение колко ще трябва да се плати, нали е за доброто на детето, няма начин  Wink
Ако знаете за други такива задължителни/препоръчителни прегледи споделете, че после не се знае дали всички ще ни пращат, а аз много доверие на педиатрите тук нямам

# 550
  • София
Благодаря Ви много, разбирам че не съм единствената дето реве и крещи за щяло и не щяло, ама какво да се прави, направо не издържам.

Оооо, не си. Аз като се размисля и си плача много, иначе само оная вечер се карахме с него и пак си изревах реването и на другия ден ме боляха главата и очите, ама пък той показа, че се чувства много гузен и виновен, което рядко се случва.

# 551
Barbera - не съм пила лекарства за хемоглобин - при норма 120 за жени, най-нисък ми беше 115 през бремеността и после пак започна да се вдига  Hug но и при 115 не ми изписаха лекарства  Grinning казаха, че морето в БГ ми се отразило добре на всички изследвания  Heart Eyes
не се храня и с нещо специално...

# 552
Аз се позагубих, нищо почти не съм чела, влизах няколко пъти, но за по 10 мин, не намирам време за форума, но се надявам да сте добре. Видях, че има момичета по болници, стискам палци да задържите до края   bouquet.
Аз миналата седмица давах кръв, моя хемоглобин е 112, като пия желязо и Шуслерови соли, според мен като за бременна си ок, ама всеки път се разправям с моя лекар колко съм била несериозна и как не съм ги пиела и т.н.
Видях, че и за Втора градска сте говорили, аз миналия път раждах там, сега пак съм там и съм с две ръце за тази болница.
Гледам и с покупките продължавате, аз ли съм единственатас, дето и едни чорапи не е купила, миналия път всичко ми беше готов по това време, сега не мога да се обърна от тичане по детето, наобяд лягам с него, че краката не ме държат от жеги и разходки, ама той си търси своето, не може да му се обясни, че мама вече едвам си носи корема.
Ще гледам да съм по- редовна занапред, хубава вечер и без нерви по мъжете, не им обръщайте внимание, и те душица носят, просто мозъците им работят на други честоти  Wink

# 553

Уф, не мога да го скрия  #Cussing out

skoklinata, имам чувството, че мъжа ми нарочно ме дразни. Понякога рева, понякога крещя. Един път го заключих отвънка, ама ми стана смешно и го пуснах веднага. Ей, с тез бошуващи хормони си бия и най-тежките тийнейджърски години...

hahaha hahaha hahaha уф ... ще ме уморите  Mr. Green Hug
Моя пък изобщо не смее да ме дразни, че знае скорпионките как издивяваме   Joy Joy Joy

Vasilena P радвам се, че се разписваш - да не те мислим поне  Hug

# 554
Благодаря Августа! Много полезна информация. Да благодаря и на Една от нас, че обърна внимание на темата, аз я бях пропуснала.
В едната статия обаче препоръчват проходилките, а в другата ги отричат.
И друго ме озадачи. Как така първите месеци детето да спи по гръб с разтворени крака, като трябва да се слага настрани, за да не се задави като повърне. Аз дори ограничителна възглавница съм му купила.
В болницата повиват бебетата. Не много стегнато, но не са с напълно свободни крака.

Общи условия

Активация на акаунт