Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 834
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
  • ВАРНА
Скромна морска чорбица със саламурика по шабленска рецепта

# 376
Суха мащерка, може ли да опишеш как правиш пастета от патладжан, много гъст ми изглежда, а аз все не мога да го докарам такъв, моя става много майонезен.
иланг-иланг червен пипер ли слагаш на чорбата?

# 377
  • в кукувиче гнездо
Може ли рецептата на шабленскаа чорба? Това е нещо, което издирвам от много време. Там я поднасят и с един много лютив сос, обаче не дават рецептата.

# 378
Може ли рецептата на шабленскаа чорба? Това е нещо, което издирвам от много време. Там я поднасят и с един много лютив сос, обаче не дават рецептата.

Аз ще ти го дам - нарязваш на ситно или смилаш в пасатора следните продукти - много девисил пресен, чесън, оцет и лют червен пипер/ама не смлян ами от този дето е по-едричкия, а може и люта чушчица/

# 379
  • ВАРНА

Цитат
.... червен пипер ли слагаш на чорбата?.
Да,добавям и лютив,червен пипер.
Иначе рецептата е стандартна:много риба(мазна за предпочитане),аз ползвах скумрия,рива и скариди.Картоф,морков,лук,пипер,люта чушка,леощян,мащерка.Застройка от 2 жълтъка и лимонов сок.Запръжка от масло и лют,червен пипер.
 Саламуриката е от пасиран чесън+пасираната люта чушка,леощян(дивисил) и оцет.

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 17:30 от иланг-иланг

# 380
Поздравления за всички  мами в "ухаещата" тема!Страхотни неща сътворявате момичета!  bouquetПри мен: мекички от тази сутрин,пиле с ориз,италиански наденички(salsicci) с българска гарнитурка  Laughing и тиквички с кисело мляко.,,,Връщам се да доразгледам  Heart Eyes

# 381
  • Бургас

И мен ме интересува, ако може. Мерси   bouquet

# 382
  • Mars Hotel

Извинете, ако вече е дискутирано, но какво е това? И как се прави?

# 383
Суха мащерка, може ли да опишеш как правиш пастета от патладжан, много гъст ми изглежда, а аз все не мога да го докарам такъв, моя става много майонезен.
иланг-иланг червен пипер ли слагаш на чорбата?

Да тук съм описала пастет от патладжан ;

# 384
Ние  хапнахме

супа с патладжан ,но този път постна.

# 385
  • София
Аз готвих:

чушки пълнени със сирене и яйца

тиквички пълнени със смес от яйца, сирене, кашкавал, царевица, галета копър зехтин

иииии срам не срам, ама отново любимия ми
галет със сини сливи

# 386
  • София

Ойй, много вкусни предложения има!Днес това за мен и пека пиле с картофи за другите.

# 387
Здравейте, момичета   bouquet
от доста време не съм писала, изпуснах доста теми, но тази юбилейната няма как да пропусна - използвам случая да благодаря на всички ви за прекрасните предложения, снимки и настроение което внасяте в темата и изключителното удоволствие да съм сред вас вече повече от пет години - БЛАГОДАРЯ ВИ!!!  Hug  bouquet Heart Eyes
От мен скромно но от сърце:
пълнено пиле

картофени кюфтета

пълнени тиквички с яйце и сирене

и най-бързия и вкусен десерт - плодове

Тайна,  alpha_beta ,Pety ,  val80 , иланг-иланг , TheGingeryLemon, ˙·•Di•·˙ при всички ви е страшно вкусно и красиво   bouquet
lina kaz както винаги оригинални предложения - страхотни сандвичи  Hug
ilrai78 мммм много апетитно   bouquet
labrex сладките изглеждат уникално - невероятна си   bouquet
Селма както не веднъж съм писала майсторка си на сладкишите - нямаш равна   bouquet
Goldie да ви е жива и здрава, а лелята се е отчела с прекрасни бонбони
е не мога да изброя всички ви от последните 2-3 теми, но вие си знаете - прекрасни сте   bouquet

# 388
  • Brussels
Здравейте, момичета! Не съм писала тук от мнооого дълго време, но ви следя всеки ден!   bouquet
Днес се завръщам при вас с едно ятие от албанската кухня:

Tavë Kosi (Агнешко по албански)

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 21:59 от nadeto_sp

# 389
  • в кукувиче гнездо
Благодаря за рецептата на саламуриката. Извинявам се за спама, но в Шабла, точно на фара, има едно кръчме при бай Пешо, там я ядох тази чорба и беше нещо уникално. В нея нямаше обаче моркови и картофи, само няколко вида риба, девисил и тази саламурика, която не ни казаха как се прави. Невероятна вкусотия, който има път на там да мине, страхотни неща се предлагат, а рибата си я вади собственика на заведението..

Общи условия

Активация на акаунт