Октомврийското дете на морето дупе ще пече!

• 40 963
  • 712
  •   1
Отговори
# 105
Привет отново, хайде и аз да дам отчет след прегледа. За месец и почти две седмици Грахчолан е  +300 гр и +1 см, сега е 7.200 кг и 69 см, поне на глава и гърди е с +2 см та го броиме за порастнал човека. Даже не знам от какво ги е качил тез 300 гр като се има педвид, че пюрета и каши почти не яде, а пък плодовите не дават кой знае какво, не знам колко млекце успява да изсуче, ама явно за сега му стига. Подозренията ми за гъбична атака по млекоцентралите обаче се оказаха верни  Cry и сега ще пия едно хомеопатично плюс промивки със смрадлика. Дано да помогне, че направо ми иде да рева докато той яде.
Ивета, кажи как е минал прегледа на баткото. Охххх, миличкия.
cvm, браво за порастването и за бодрата крачка.
оххх, ставам, че господинчото си иска млякото, а аз ще трябва да стискам зъби.  Confused

# 106
Значи Зелда викаш обичал те малкия сладкиш. Душичка той, ей такива моменти дават сили човек да се бори за децата си независимо от трудностите.  Hug
Варненски мами, имам едно въпрос или може би имам повече въпроси, но това мое пътуване до варна стана не историческо, не епохално ами и аз не знам вече какво. Та таткото ни значи е категоричен, че градският плаж под морската градина бил мизерен и не ставал за деца.  Naughty А пък да се ходи всеки ден на плаж някъде другаде с градския транспорт ми се вижда много неудобно. Та въпросите ми са много май - наистина ли е толкова зле градския плаж? Вие къде ходите на плаж с бебоците? Ходите ли през седмицата някъде или само съботите и неделите извън града? Като гледам цените на квартирите и стаите под наем единственото разумно нещо, което ми хрумва е да наемем цял апартамент за цял месец, тъкмо може и още една приятелка да се навие, и да ходим само събота и неделя с татковците на плаж на Кабакум или както там се казва, пък през седмицата да се мотаем из морската градина.  newsm78 Тъкмо ще можем повечко да се разходим с вас.  Grinning Нещо много сложно ми стана и като знам какви сме пътешественици и как стягаме багажа от сега за след малко чак не мога да повярвам на себе си колко се дво-три и петумя.  newsm78 Embarassed Ама като не стигат финансите и се опитвам да изнамеря под вола теле, което май няма да ми се удаде.  newsm78

# 107
  • Нейде из лудите гори...
Звездичке, ние ходим или на Кабакум или на Черноморец, Паша дере, Фичоза всички изброени са на по 15км от града. На варненския плаж съм ходила веднъж през живота си, живея тук от 5 години и не бих повторила камо ли с дете. Някой може да ме сметне за мръднала, ама това е положението. Мизерен, фрашкан , абе гнус ме е . Добре си расте Грахчо, браво на момчето, много ме зарадваха килцата му, защото са близо до нашите, а той е момче все пак.. та така де... радвам се на такива неща  Crazy
Зелди,  Mr. Green Много добре го цитира това с органика, ти си хакерче, знаех си аз.  Mr. Green Не качих повече снимки, да не ставам нагла да пълня общото албумче с папАйски снимки  Mr. Green А така като гледам, на Стела ама въобще не й се пълзи, дори и за новото телефонче... Големи са хитруши  Heart Eyes ***Дописвам си - Снимките ви са прекрасни,ама то хубави хора няма как да излязат по друг начин  Wink
Честит празник, Съни. Да е здрав и да расте щастлив, голям Боян Simple Smile Много радости и гордости да ви носи    bouquet

Някой има ли представа по колко пъти пишкат бебетата на ден?  newsm78

Последна редакция: вт, 17 юли 2012, 22:16 от MarsssikA

# 108
  • Куциндрел
Ивета, дано всичко е наред с малкия. Честита месечинка на Плами.
Звездичкова, да ти кажа за плажовете. Вземате автобуси с номера 8, 9, 14 или 409 и се изсипвате някъде по-далеч от централния плаж. Примерно плажа под зоопарка. Не знам колко е читав вече.... Дано скоро ти минат гъбичките. Hug
Зелда, явно Стела не иска да пълзи и туй то. Те Везните са малко инати. Трябва да реши дали й се пълзи или не. Чакай една Везна да реши. Майтап, ще пропълзи рано или късно.

Аз отивам да се боря с приспиването на Йоан.
Лека.

# 109
Съни,да ти е жив и здрав рожденника,с много подаръци и много веселба.Чакаме снимки.
Качих снимки в ФБ от нашето море,видях,че си ме питала за условията-децата над 4 години ги забавляват целодневно.Всяка вечер имаше представления,детски дискотеки и така и не излязохме от комплекса.Има и доста тревичка за "търкаляне",има и алея за разходки.За догодина хич не се чуди,тъкмо Боян  ще е почти на 4.И най-важното храната е много ,разнообразна и вкусна. Голяма реклама направих на хотела ХИХИХИ отстъпка трябва да ми направятКъм края на август,смятаме да ходим при едни наши приятели в Равда,и там е много хубаво но не е ОИ,има ресторант,но пък има за децата занинмания.А тази година и детски клуб-софиянки ако са ходили в приказка без край или замъка знаят за какво става дума-за бабавления.Може да им разгледаш страничката  в ФБ

Благодаря на всички ви за стиснатите палчета,баткото ни е по-добре-не го боли коремчето,но е много отпаднал.Явно на Плами кашичките не го засищат.И всичко това е заради студената вода и безалкохолно които пие,понеже е много горещо и се получава шок за стомаха/казано на народен език,че хич ме няма с медицинските термини/.

Благодаря и за Пламка,на мама кротушанката-реши да плачи по едно време,но като чу и видя батко си как се реве и се гърчи и се отказа и се заигра с бибата си.

Видях,че сте коментирали проходилките-аз съм много против тях,но гаджето ни беше с паяк и ние взехме от братовчед ми назаем за морето един.Голямо удобство е наистина,но можем и без него-утре го връщаме.Зелда,честит телефон,А Стела все ще пропълзи.Аз предпочитах направо да проходи,но не ме угря .Сега всички шкафчета са заключени Grinning Grinning

Хепи,бъди много хепи винаги,а Хриско е голям сладур.Реши се най-накрая триколка да купиш.За това са количките Peace

Звездичке,и нашите мерки са подобни.А ти с тез пътувания ме учудваш с нерешителността си.А твоята приятелка няма ли кола ,варненския плаж и на мен не ми харесва Peace

Смуси,видях Миа-много е сладичка,изглежда много жизнена и закачлива.успех с изследванията.

Зелда,много точно си го определила-Олигофренско ми е и на мен.Слава богу и аз нямам такива познати майки с които да се състезаваме Mr. GreenБаткото от много питане на колко години е така й не разбра какво да казва и викаше че  е на 2 години и 3 точки сумати време.

,на Батак много ни хареса,наистина е доста хлядничко.Сега обмисляме да ходим с колегите на ММ на Цигов чарк,дай малко повече инфо за къщата на твоите приятели.

Марси,и аз чаках да се появи втората чертичка,но уви не ме огря.Когато си готова тогав,и без друго Ая е още мъничка.

Деси ,как сте с Юлката? Praynig Praynig Praynig

Цеца,как преборваш Йоан?И Плами трудно заспива откакто се научи да се обръща и изправя,а сега със зъбчето е  кошмар понякога

Каша ми стана в главата,дано не пропускам нещо.
Съни,  bouquet за темичката ,но ти си знаеш

# 110
  • Sofia
Не съм ви чела, но бързам да честитя рождения ден на Боян. Да е здраво, жизнено и весело момче, да е най-добрия батко и мечтания син за мама и татко!
Честит рожден ден на скъпото ти момченце, Съни! Честит празник и на теб!

# 111
  • Куциндрел
Добро утро.
Ивета, трудно го преборвам. Първо го оставям да се измори и да започне силно да мрънка. След това го вземам в леглото, той спи при нас, и се започва - той суче, идва му енергия и започва да се върти да си играе. И така няколко пъти. Йоан до последно рита и дърпа каквото докопа, накрая заспива. Тази сутрин към 4:30 се събуди да си играе, един час го приспивах пак. Crazy

Разгледах снимките в албумчето. Ама всички са прекрасни, пу-пу. Heart Eyes Как бързо растат. Heart Eyes
Йоан вчера забеляза лампата. Само нагоре гледа. По едно време седна на земята и започна да й говори. Като го гледам се умилявам, как едно просто за нас нещо за него е супер интересно.
Ох, не мога да се събудя.
Лек ден ви желая. Hug

# 112
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Вчера бях много зле, едва гледах и се влачех цял ден, като парцал. Някакъв летен вирус мина през мен, но днес май е на път да си отиде. Цяла нощ и ден ме боляха всички мускули, кръста, бях като разглобена, събудих се с едно гадене, което си остана до вечерта, но нали съм си стисня, нищо не връщам, та успях да не  Sick. Само ходя и вдишвам дълбоко въздух, аз много трудно повръщам по принцип. Та като поспах малко повече и изпих два парацетамола, днес съм доста по-добре, дано да се е разминало само с това. Съни, май едно и също нещо сме карали.  Hug

Елиза сега си играе с моите гримове, та имам малко време да попиша преди излизане.  Grinning Grinning

Марси, ами не, не си дърпа ушичките Елиза. Аз знам, че трябва да се пробият ушите преди годинката или след 5-тата година, именно заради това, да се избегне дърпането на ушите и съответно разраняването. Аз й ги топих няколко пъти с нейната урина и козметичката каза, че това е достатъчно, така най-бързо зараствали.
А за бебо ти си права, че сега е много рано, ужасно трудно ще ви е. Да ви се случи, когато пожелаете и когато сте готови!  Peace Peace

Съни, ще я снимам и ще кача снимка с обеците, ама нали имаме много коса, та те трудно се забелязват. Иначе съм ги избрала синички, като очите. Но нищо, после нали ще са други, те ще се виждат. Сега като й вържа две опашки, тогава се виждат хубаво.

Иветка, честити 9 месеца на Пламенка!  Hug   bouquet  Hug Бързо да се оправя баткото!  Praynig Радвам се, че почивката ви е била страхотна!

Смуси, обеците ги сложихме в козметичен салон, при същата козметичка, която продупчи ушите на София. При лекар не бих ги завела, защото лекарите това го правят веднъж в годината и нямат толкова опит с пробиването на уши. Няколко мои приятелки водиха децата си при лекар и не са доволни. За качамака давай смело, ще й хареса на Миа предполагам. На Софи това й беше любима закуска. Сега обаче нали Лизи още не яде млечни и не мога да й предложа такива неща, може би след годинката.

Цвм, браво на Дарето, как хубаво си е наддала. Представих си я как крачи и се перчи...  Joy  Joy

Зелда, ето такива думи и моменти те карат да се чувстваш най-великия човек, създал си най-важното в живота си, което те дарява с най-чистата любов на Земята... Heart Eyes Heart Eyes Е, как да не се разплачеш...

Лелеее, Звездичке, от къде пък гъби сега?? Милата... Hug Hug Ми добре си е наддал човека.

Десинка, как са при вас нещата?

# 113
Привет момичета, така с по-човешки температури се живее, а?  Grinning ейййй за първи път от не знам колко дни беше приятно прохладно и можахме да спим като хората. Благодаря за инфото за плажовете момичета. Май измислихме варианта, една приятелка каза, че има възможност да вземе двойна стая в една ведомствена станция в Св. Константин и Елена съвсем близо да Кабакум, така че май оставаме на този вариант. Ако всичко се нареди добре между 12-ти и 21-ви август ще сме там, така че се надявам да се видим с всички варненски мами и бебчета.  Grinning А ММ ми иде да го... не знам какво направя. Тъкмо намерих апартамент във Варна, който ще ни излезе 300 лв за целия август, което си е супер цена, и той взе да връща ръчката назад...ама билетите за автобуса до курортите били скъпи, ама щяло да ни омръзне цял месец, ама не се знаело дали той щял да може всеки ден да е с нас, че много изморителни задачи имали....все едно на мен ми е лесно с двете деца сама и то за цели 6 месеца. Мъжка му работа.  #Cussing out предполагам повече финансите го притесняват, които биха хвръкнали ама както и да е, щом не ни ще за цял месец си отиваме на курорт пък той, ако ще да идва, ако ще да не идва...уморения.  Close
Марси, иаз като теб като видя, че има бебчета около 7-ти килца и дишам по-спокойно.  Grinning
Ивета, то аз не съм толкоз нерешителна, ама нали уж чаках таткотода разгледа ситуацията на място. Е, разгледа я, каза "я се порови в интернет" и като намерих нещо сносно само за два часа взе да ги усуква едни....ама да си гледа работата. Сега съм наумила да му изправя косите и да пътуваме с тази приятелка с децата с влак вместо с кола.  Mr. Green Така ще си спестя парички за още някое пътешествие през август или септември...пък той да си кеси сам във Варна като му е толкоз акъла.  Mr. Green
Хариела, снимай-снимай, искаме да видим. Като знам какви са й прекрасни очичките на Елиза си я представям и с обеците каква ще е сладурана.  Grinning А за гъбите не знам откъде се наместиха ама ми се реве като суче дреболинчо. Надявам се това хомеопатично и смрадликата да помогнат, че не ми се мисли.
Деси, как си мила, как се развиват нещата?
Оххх, сега ставам, че трябва да пазарувам. Хубав ден от нас!

# 114
  • Нейде из лудите гори...
Да се разпиша и аз след кошмарната нощ. Снощи около 11 вече ми се затваряха очите, но трябваше да чакам гостенката, че я оставих без ключ за входната врата. Та докато я чакам Айчето се посъбуди и реши да хапне малко... както си хапваше телефона ми звънна и се наложи да спра яденето, за да метна чипа от терасата, след което пак отидох да нахраня бебето. След 2 мин пак ми звъни телефона, че братовчедката не може да открие апартамента, та отново прекъснах Ая и тогава тя като ококори едни очи..  Shocked Разбуди се и ме разиграва до 3 през нощта. На мен душата ми спи, но на детето му се купонясваше явно. Слагам я легнала - реве та се къса. Сяда и започва да играе, да ме скубе, защото все пак аз се унасях и така до 3  Tired Днес се събудихме около 10, но мен все още ме мъчи главоболие.  Tired Tired Преди малко пак голяма мъка докато я приспя.. направо не знам какво се случва... хем търка очите, хем не иска да спи - опъва се и това е. Иначе като заспи- спи спокойно, но преди това е някакъв ад, дано не се повтаря нощта.  Praynig Praynig
Звездичке, ще ти пиша ЛС с координати. Обадете се преди 15ти, че на 16ти тръгваме към Родопи  travel То по това време и Блеккис ще е в района, та ще направим една голяяяма срещичка  moresmile Не му се ядосвай на мъжо, както ние не ги разбираме, така и те не разбират нас. Много обичам оная книга за капака на тоалетната чиния, има много реални случки и ясно се разбира как сме от различни планети  Mr. Green Mr. Green

Ох, днес съм като парцал, съвсем забравих какво щях да пиша.. то май от вчера съм на забравителна вълна.. направо си се дразня  Twisted Evil

# 115
Привет!
Благодаря,че ни мислите Hug
При нас вървят спокойно нещата,засега-Юлката се събужда нощем,баща и я дундурка и тя бързо пак заспива(чак се чудя за 'къв зор и беше това нощно кърмене), но сутрин рано не събужда: днес се кукна в 5,30ч. ooooh!
Започна да си припомня как се пие мляко от шише. Взела съм биберони с най-млаките дупки и въпреки това хвърчи мляко навсякъде, дави се понякога и така. Вече не е толкова спокойна и търпелива, както преди: не и ли угодя за нещо,ме гледа гневно в очите и ми крещи Twisted Evil Иначе се усмихва, гушка се......Приспиваме се на люлеещият стол и със следната щуротия-давам и да суче от другата гърда, на която практически няма мляко,а само някакви миниатюрни капки коластра. И онова чудо суче на празно и така заспива,моля ви се! Мисля,че не поглъща нищо,освен няколко капки коластра Praynig Иначе е в състояние да посинее от рев Confused
Аз цедя другата гърда. Изкарвам между 50 и 150 мл. Има да устискаме още 7-8 дни и после още колко, докато се изчистя? newsm78
Звездичке,ама и ти добре си се подредила ooooh! Дано бързо се оправиш Praynig

# 116
Привет,момичета! HugБлагодаря ви още веднъж за прекрасните пожелания за рождинния ден на Боян! Heart Eyes Hug
Аз успях да оцелея след вчерашното му парти LaughingГостите дойдоха към 18 часа,последните гости ги изпратихме към 1 и 30. ooooh!Боян заспа в 2 ч.,а сутринта Алина се събуди в 7ч.,та съм спала 5 часа само...Чистих,оправях от снощи каквото имаше,пералня успях да пусна,да метна дрехите....и към 10 часа излязохме.Разходихме се,минахме през пазара да си купя царевица да си сваря,че така ми се ядешеее,понеже е и пазарен ден днес,сдобих се и с много праскови,нектарини и други плодове и зеленчуци Laughing и доволно се прибрахме към 12 и 30.Набързо направих супата на Алина,преди малко я нахраних,много й хареса.Сложих 2 сухара и леко пасирах,та...определено много се хареса. Simple SmileБоян обаче не беше очарован LaughingТоку що заспаха,а аз сядам да си изпия кафето,четейки ви,че после пак работа ме чака,а и в 18 часа съм се разбрала с приятелка за кафе и....

Тони,приятно изкарване на Търново и дано Кали да е спокойна! Wink

Цвети,браво на Дарето за мерките и за ходенето LaughingИ нашата педиатърка остана доста изненадана като видя Алина да ходи,рано било,не знам си к'во...Ми то детето като иска да ходи и вече се е научило,аз какво да направя,да я спирам ли?!Толкова много ме ядоса тогава,че...Още ме държи Twisted Evil

Зелдичке,ама страхотни сте и двете със Стела просто! Heart EyesМного е пораснала тя,много е хубава,тати от сега да мисли как ще я пази от "лошите" момченца LaughingА  на нея май никак не й се пълзи Laughing,обаче колко са хитри само...От сега знаят как да ни накарат да им дадем това,което искат GrinningСамо пускат в действие сълзите и...Хитрушки са си те.
А пък Ники колко е миличък Heart EyesМного да го нагушкаш и нацелуваш детето сега. Wink Laughing

Звездичке,пак добре си е пораснал Коколино! WinkА ти дано бързо да се отъвреш от тия гадни гъбички! Praynig

Марс,не знам колко е нормално,но аз сменям по около 6 напишкани памперса за 24 часа. PeaceСега и аз започнах да се чудя нормално ли е Rolling Eyes

Иветка,много хубаво звучи.А къде каза,че е това? Rolling EyesИзвинявай,мисля че беше споменавала,но не помня вече EmbarassedНие това лято ще ходим пак,но все още не сме решили къде и кога точно,но ще е другия месец,търся си все още хотел и така...
Радвам се,че баткото е по-добре,дано скоро всичко да отшуми напълно и да няма повече проблеми! Hug

Хариелка,много е гаден този вирус ConfusedСъжалявам,че и ти си го лепнала...Аз обаче и повръщах бая,та съвсем....още по-гадно беше.Макар че май е по-кофти само да ти се гади,а да не можеш да повърнеш ConfusedОх,дано само децата не го лепнат! Praynig
А Елиза съм сигурна,че е прекрасна и че много й отиват обеците,какво като са синички,тъкмо подхождат на оченцата й! Heart EyesЩе чакам с нетърпение да я видя.

Ей,Деска,измъчихте се и вие...Радвам се,че вървят спокойно нещата засега,но предполагам,че на теб хич не ти е толкова спокойно...Дано скоро се наредят нещата.Стискам палчета да си върнете скоро стария режим и да си се кърмите на спокойствие! Praynig

Толкова от мен,ставам да пооправя вкъщи,трябва и да се готви и т.н.,че после и разходка ни чака.Много е хубаво като е по-прохладно времето,дано повечко да се задържи така!

# 117
  • Варна
dessy encheva чудесно е, че удържате фронта. И ви съчувствам, и ви се възхищавам.  Hug Като го знам моя как без ц*ца не може, не мога да си представя какво чудо би било да сме в подобна ситуация.  ooooh! А какво стана с цистита, мъчи ли те още или вече се чувстваш по-добре?
MarsssikA ммм, че хубаво го каза това
та ще направим една голяяяма срещичка  moresmile
Много обичам аз такива срещи горещи.  Mr. Green
Zvezdichkova варненските плажове и аз не ги харесвам - ходим в Св. Константин и Елена(макар че тази година още не сме), Кабакум, Фичоза, Черноморец, Паша дере, а бе тя Марс ги изреди да не се повтарям. Но това за почивната база в Св. Константин и Елена звучи супер.  Wink
Ивета я пак повтори, къде точно бяхте на почивка.  Embarassed Съвсем се заинтригувах след рекламата ти, наистина трябва да ти плащат.  Mr. Green
Hariela добре, че за един ден си на линия - откъдето дошло, там отишло. Аман от тия летни вируси.  #2gunfire Честити ви обеци.   bouquet
Зелда аххх, този Ники. Невероятен е!  Heart Eyes Сигурно и аз бих се почувствала като вас, чувайки такива думи от устата на детето ми.  Heart Eyes  А реколтата ти един път!  Heart Eyes
Ceca ние пък забелязахме таблото с бушоните и му викаме, караме му се!  hahaha
Смуси ама верно много закачлив поглед вади Миа. Голям сладкиш е.  Heart Eyes
Честит рожден ден на Боян, на патерици! Да се радва на детството си и все повече усмивки греят на лицето му!   bouquet
Детето стана и отивам за пъпеш, че много се хареса. После като хапнем ще му мисля кой кър да хвана.

# 118
  • Sofia
Момичета, моето дете е на етап "реване", когато не съм до г*за й буквално. Може да се навъртам около нея, да правя нещо, не и не, трябва да я държа или да съм плътно до нея. Говоря, когато съм у дома иначе навън няма проблем. Така беше и сестра й, този период ми беше най-неприятен, защото нищо не можех да свърша от нея, все ревеше за мен и реве, и реве и не спира, докато не я взема. Ей го и това сега започна същата работа. Докато не проходи, да ме следва навсякъде, в чудо ще се видя.

# 119
  • Варна
Зелда, чак аз се разтопих, а за теб не зная.... Wink Wink

Деси, браво ! Ще устискате струва ми се   bouquet!

Хариелка, честити обички, сигурна съм, че Лизи ще е прекрасна с тях. Чакаме снимчици!

Звездичке, варненските плажове не си заслужават. Отделно наскоро ми попадна информация за зараза със стрептококи http://varna.dir.bg/news.php?id=11532184. Ще ви чакаме във Варна да се видим и запознаем!!!!!

Марс, ей чак ти завидях за Родопите!!!! Wink

Общи условия

Активация на акаунт