Акушер -гинеколози Варна -5

• 165 550
  • 771
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, мили дами Simple Smile Първо искам да кажа, че много се радвам, че ви има и че сте толкова активни. И предварително се извинявам, че ще пиша много.
Имам поликистоза от както въобще имам и цикъл. Но вкъщи решихме да започваме с бебеправенето и затова влязох да чета какво сте споделяли за специалистите във Варна.
Вероятно нямаше и да се престраша да пиша от сега, ако не бях попаднала на името на Великова в последните постове. Отидох при нея на 20 г. (преди 6 г.) тогава преглеждаше в МД по ЗК. Бях с традиционните за поликистозата - закъснение с месеци, големи болки и т.н. Прегледа ме, след като ми крещя защо не съм взела мерки за поликистозата толкова време ми предписа Дуфастон. До момента не исках да пия каквито и да е хормони, без значение колко са леки и щадящи. Защото според всички др лекари и изследвания нямах проблеми с хормоните. Но започнах да ги пия по странната й схема. След 20 дни отидох и ужасът започна отново с викове и крясъци, че кистата била 2 пъти по-голяма и че след 3 дни ще ме приема за операция. Започна да ми говори за пари и т.н., как няма да имам деца никога. Естествено на 20 г. като ми го казаха шокът беше огромен. Седях в коридора на МД и ревях. Та след нейното лечение нямам цикъл. Максимумът, който изкарах без хапчета и цикъл беше 6 месеца. За да ми дойде пак се наложи отново Дуфастон.
След това бях при Мичев, а после и при Марков от военна. И с двамата бяха големи филми и разочарования.
Сега съм при Христина Христова (от 4 г.). Само тя ми обеща да минем без лапароскопия.

Извинявам се за голямото писане, но като й чуя името и ме побиват тръпки. Не знам дали е добър специалист, но за мен не е с човешко отношение. А в такива моменти имаме нужда не само от специалисти, а и от хора срещу себе си.

Христова мога с чиста съвест да я препоръчам.   Simple Smile

# 271
  • Варна
Здравейте, мили дами Simple Smile Първо искам да кажа, че много се радвам, че ви има и че сте толкова активни. И предварително се извинявам, че ще пиша много.
Имам поликистоза от както въобще имам и цикъл. Но вкъщи решихме да започваме с бебеправенето и затова влязох да чета какво сте споделяли за специалистите във Варна.
Вероятно нямаше и да се престраша да пиша от сега, ако не бях попаднала на името на Великова в последните постове. Отидох при нея на 20 г. (преди 6 г.) тогава преглеждаше в МД по ЗК. Бях с традиционните за поликистозата - закъснение с месеци, големи болки и т.н. Прегледа ме, след като ми крещя защо не съм взела мерки за поликистозата толкова време ми предписа Дуфастон. До момента не исках да пия каквито и да е хормони, без значение колко са леки и щадящи. Защото според всички др лекари и изследвания нямах проблеми с хормоните. Но започнах да ги пия по странната й схема. След 20 дни отидох и ужасът започна отново с викове и крясъци, че кистата била 2 пъти по-голяма и че след 3 дни ще ме приема за операция. Започна да ми говори за пари и т.н., как няма да имам деца никога. Естествено на 20 г. като ми го казаха шокът беше огромен. Седях в коридора на МД и ревях. Та след нейното лечение нямам цикъл. Максимумът, който изкарах без хапчета и цикъл беше 6 месеца. За да ми дойде пак се наложи отново Дуфастон.
След това бях при Мичев, а после и при Марков от военна. И с двамата бяха големи филми и разочарования.
Сега съм при Христина Христова (от 4 г.). Само тя ми обеща да минем без лапароскопия.

Извинявам се за голямото писане, но като й чуя името и ме побиват тръпки. Не знам дали е добър специалист, но за мен не е с човешко отношение. А в такива моменти имаме нужда не само от специалисти, а и от хора срещу себе си.

Христова мога с чиста съвест да я препоръчам.   Simple Smile
Пълен ужас, минала съм през нещо подобно.Само, че при Марков от Военна, а при него съм ходила от 16 годишна, когато още нямах такива проблеми.Но в момента, когато имах нужда при наличие на диагноза от адекватна помощ, той се изложи тотално.И се наслушах на същите работи...И аз съм с поликистоза, а вече и с ИР.
На мен ми помогна доц. Маркова и още съм неин пациент.
А д-р Христова къде практикува, на частно или по ЗК?
Питам чисто информативно, ще ми се да имам още един читав лекар, ако ми се наложи 2-ро мнение.

# 272
marina1985,каква е тази доза? #CrazyДаже и при тежка анемия няма такива дози.Да не е 2 по 10мг????????? newsm78.Ти да нямаш Таласемия?Синьт ми е с доста тежка форма на Таласемия и прави курсове с фолиева,но по схема и в далееееч по-малки дози.Кажи каква ти е диагнозата и не пии по 20 хапчета на ден.Искай още едно мнение.

# 273
mmilityy, д-р Христова е в Санита. Винаги много чакам при нея, има много мами  Simple Smile Но впечатленията ми са, че всички търпеливо си чакат. Случвало ми се е да остава след работно време, докато си минат всички чакащи.
По ЗК е, но тук прочетох, че също имала абонамент за ЖК. На мен още не ми е дошло времето, но ако всичко е ок ще ги дам тези 150 лв.

# 274
  • Варна
МарияLA, аз ходя на ЖК при Христова, абонамента е 200 лева има и един по-скъп, но това всъщност са пари за допълнително гледане на ехографа иначе другото си е по ЗК. Има какво да се желае от нея относно ЖК, но ако всичко протича нормално е добре.

# 275
  • Варна

Прочетох добри отзиви за Д-р Бочева

Тази Бочева е много неприятна жена... имам ужасни спомени от нея. преди няколко години отидох при нея със закъснение на цикъла, при което тя започна да ми се кара  #2gunfire #Cussing out как съм се била предпазвала от бременност, на колко години бил приятеля ми и някакви такива въпроси от личен характер, които не и влизат в работата. след преглед с ехограф ми предписа Дуфастон без никаква диагноза и никакво обяснение. каза ми единствено, че на ехографа не се виждало да съм бременна, ама това не значело, че не съм  newsm78 писах в друг форум, където ми казаха, че дори при най-малко съмнение за бремнност не трябва да пия тия хапчета  Rolling Eyes е, накрая ми дойде, ама от какво беше породено това закъснение никой не разбра..... при тази жена няма да стъпя никога!

# 276
  • Варна

Прочетох добри отзиви за Д-р Бочева

Тази Бочева е много неприятна жена... имам ужасни спомени от нея. преди няколко години отидох при нея със закъснение на цикъла, при което тя започна да ми се кара  #2gunfire #Cussing out как съм се била предпазвала от бременност, на колко години бил приятеля ми и някакви такива въпроси от личен характер, които не и влизат в работата. след преглед с ехограф ми предписа Дуфастон без никаква диагноза и никакво обяснение. каза ми единствено, че на ехографа не се виждало да съм бременна, ама това не значело, че не съм  newsm78 писах в друг форум, където ми казаха, че дори при най-малко съмнение за бремнност не трябва да пия тия хапчета  Rolling Eyes е, накрая ми дойде, ама от какво беше породено това закъснение никой не разбра..... при тази жена няма да стъпя никога!
Дуфастона е прогестеронов препарат.Освен на предизвикване на МЦ се пие и за задържане.Аз имах недостатъчност на прогестерон и от момента след овулацията, при която съм забременяла, до третия месец бях на дуфастон, за да мога да си задържа бебето.
Не коментирам лекарката, не я познавам и не съм я посещавала.
Но лекарството ми е добре познато.Не са ти казали правилно във този форум Peace

# 277
МарияLA, аз ходя на ЖК при Христова, абонамента е 200 лева има и един по-скъп, но това всъщност са пари за допълнително гледане на ехографа иначе другото си е по ЗК. Има какво да се желае от нея относно ЖК, но ако всичко протича нормално е добре.

Подвела съм се заради стари коментари. Истината е, че с нея никога не съм ги обсъждала Simple Smile Но и никога не ми е искала извън ЗК някакви пари, а ми се е налагало доста често да я посещавам.

Дори извън поликистозата съм й много благодарна, защото преди 3 години личната не успя да ми познае ингвинална херния (която съм влачила повече от 2 г.) и къде ли не ме праща. А д-р Христова без да я питам, само докато ме погледна и каза, че съм с херния за хирург и ме изпрати в съседния кабинет при д-р Николов.

# 278
  • Wolwedans
Здравейтте
Изписаха ми 2х10 таблетки  фолиева киселина на ден, което е много над нормата и се чудя дали някой е пил такова количество и дали не трябва да се съветвам с АГ-то си първо.Отклонявам се от темата,но от утре трбва да я пия а се страхувам...
Изписани са от хематолог, който го направи на база кръвна картина, но без да се знаят стойностите на желязо и Б12...
Marina1985 има разлика между лечебната и профилактичната доза на фолиевата киселина. Лечебната е около 2 пъти по 5мг. Профилактичната е 0,4мг или 1 таблетка например Неофолик, което е 10-20 пъти по-малко. Има специални таблетки фолиева киселина, които са за лечение и съдържат по 5 мг. Виж количеството на активната съставка колко е. Ако е 0,4 мг. няма нищо чудно в дозата, предписана от хематолога. Има анемии, които се лекуват точно по този начин, това се установява с определени показатели в ДКК, които специалистите си знаят и няколко допълнителни специфични изследвания. Момичета, един съвет съвсем добронамерен, хематолозите са учили 6 години медицина, след това са специализирали още 4г. вътрешни болести и още 3г. хематология. Не отхвърляйте с лека ръка мнението на специалистите, ако не им вярвате потърсете второ мнение, но отново от специалист. Понякога публикациите във форумите са много полезни, но понякога могат да ви подведат.  bouquet

# 279
Здравейтте
Изписаха ми 2х10 таблетки  фолиева киселина на ден, което е много над нормата и се чудя дали някой е пил такова количество и дали не трябва да се съветвам с АГ-то си първо.Отклонявам се от темата,но от утре трбва да я пия а се страхувам...
Изписани са от хематолог, който го направи на база кръвна картина, но без да се знаят стойностите на желязо и Б12...

Имам мнение по въпроса но първо да попитам дали са ти правени генетични изследвания за усвояване на фолиевата киселина.

# 280
Чета, че се заговорихте за Христова и влизам, за да кажа, че никак не съм доволна от нея нито аз,
нито моя близка, която я посещаваше по различен от моя повод.
При мен нямаше никакъв ефект от лечението, въпреки, че го спазих стриктно.
Имам спомен обаче, че доста се изръсих за лекарства.
Освен това Христова си позволи да коментира неща, които не й влизаха в работата
и да ми заяви какви методи за контрацепция Трябва да използвам. Именно -  "Трябва".
Не че съм имала каквито и да било медицински показания за това.
На партньора ми не изписа никакви лекарства - каза, че нямал нужда (при гъбички);
на мен пък така и не ми пусна изследвания за вида им...
А и не на последно място, ми беше доста неприятно постоянно да се разминавам с други пациентки на Христова вътре в кабинета.

Разочарована съм доста като като цяло.

Последна редакция: сб, 12 яну 2013, 22:19 от Saudadе

# 281
Здравейтте
Marina1985 има разлика между лечебната и профилактичната доза на фолиевата киселина. Лечебната е около 2 пъти по 5мг. Профилактичната е 0,4мг или 1 таблетка например Неофолик, което е 10-20 пъти по-малко. Има специални таблетки фолиева киселина, които са за лечение и съдържат по 5 мг. Виж количеството на активната съставка колко е. Ако е 0,4 мг. няма нищо чудно в дозата, предписана от хематолога. Има анемии, които се лекуват точно по този начин, това се установява с определени показатели в ДКК, които специалистите си знаят и няколко допълнителни специфични изследвания. Момичета, един съвет съвсем добронамерен, хематолозите са учили 6 години медицина, след това са специализирали още 4г. вътрешни болести и още 3г. хематология. Не отхвърляйте с лека ръка мнението на специалистите, ако не им вярвате потърсете второ мнение, но отново от специалист. Понякога публикациите във форумите са много полезни, но понякога могат да ви подведат.  bouquet
Здравей
Напълно съм съгласна с теб относно форумите и лечението.След  тази диагноза реших да се посъветвам с още един хематолог.Направиха ми изследвания на желязото и на Б-12, както и на хемоглобин и другите в групата.Като цяло единственото ниско нещо беше хемоглобина ми.Втората лекарка ми каза да не пия за момента фолиевата киселина.Каза че най-вероятно това е анемия придобита при бременност.Днес ходих на последните изследвани и до няколко дни очаквам точната диагноза и нужното лечение.Това, което всъщност ме накара да се противопоставя на лечението на първата хематоложка е факта, че фолиевата киселина беше изписана без да има реални резултати от изследванията.Реално различните фактори водят до различни видове анемии.Както и ти казваш "Лечебната е около 2 пъти по 5мг.".В случая ние не знаем каква е анемията, за да я лекуваме  Rolling Eyes
Много благодаря на всички за включването и съветите. Hug Когато разбера какво точно се случва ще пиша отново Peace

# 282
Ако става дума за др Шопова, която работи в медицинския център до АГ, мога да ти дам телефон да си запишеш час при нея, само че на мен ми иска абоанамент от 300 лв, за да ми следи бременността и за това съм при друг лекар.Иначе съм доволна от нея (годишните прегледи си правя при нея, имах и някои проблеми, тя ми помогна)Все пак мое лично мнение е, че тези абонаменти са пълна глупост, моята лекарка си ме гледа на ехо всеки път и не ми е взела и стоитнка. 0878611235 това е телефона на мед. център, там може да си запишеш час
Здравей,
Може ли да споделиш, коя е твоята лекарка, която те гледа всеки път?

# 283
  • гр. Варна
Здравейте всички  Simple Smile  Нова съм във форума и искам да се допитам до по-опитните  Simple Smile Бременна съм в четвърти месец. Смятам да сменя лекарката, която в момента ме наблюдава и много хора ми препоръчаха д-р Маджаров от АГ болница Варна.
Моля някой да сподели мнение по въпроса за този лекар Simple Smile
Благодаря ви Simple Smile

# 284
  • Wolwedans
Здравейте всички  Simple Smile  Нова съм във форума и искам да се допитам до по-опитните  Simple Smile Бременна съм в четвърти месец. Смятам да сменя лекарката, която в момента ме наблюдава и много хора ми препоръчаха д-р Маджаров от АГ болница Варна.
Моля някой да сподели мнение по въпроса за този лекар Simple Smile
Благодаря ви Simple Smile
Не работи по Здравна каса и не води ЖК. Можеш да ходиш само на платени прегледи или да го ангажираш за раждане. За професионалните му умения нямам мнение.

Общи условия

Активация на акаунт