Имам поликистоза от както въобще имам и цикъл. Но вкъщи решихме да започваме с бебеправенето и затова влязох да чета какво сте споделяли за специалистите във Варна.
Вероятно нямаше и да се престраша да пиша от сега, ако не бях попаднала на името на Великова в последните постове. Отидох при нея на 20 г. (преди 6 г.) тогава преглеждаше в МД по ЗК. Бях с традиционните за поликистозата - закъснение с месеци, големи болки и т.н. Прегледа ме, след като ми крещя защо не съм взела мерки за поликистозата толкова време ми предписа Дуфастон. До момента не исках да пия каквито и да е хормони, без значение колко са леки и щадящи. Защото според всички др лекари и изследвания нямах проблеми с хормоните. Но започнах да ги пия по странната й схема. След 20 дни отидох и ужасът започна отново с викове и крясъци, че кистата била 2 пъти по-голяма и че след 3 дни ще ме приема за операция. Започна да ми говори за пари и т.н., как няма да имам деца никога. Естествено на 20 г. като ми го казаха шокът беше огромен. Седях в коридора на МД и ревях. Та след нейното лечение нямам цикъл. Максимумът, който изкарах без хапчета и цикъл беше 6 месеца. За да ми дойде пак се наложи отново Дуфастон.
След това бях при Мичев, а после и при Марков от военна. И с двамата бяха големи филми и разочарования.
Сега съм при Христина Христова (от 4 г.). Само тя ми обеща да минем без лапароскопия.
Извинявам се за голямото писане, но като й чуя името и ме побиват тръпки. Не знам дали е добър специалист, но за мен не е с човешко отношение. А в такива моменти имаме нужда не само от специалисти, а и от хора срещу себе си.
Христова мога с чиста съвест да я препоръчам.