Майки лесбийки?

• 86 909
  • 1 718
  •   1
Отговори
# 240
  • Сопот, Пловдив
Ако приемаш това, че си самотна майка - като обида - вината не е в мен.

Обидно е това, че ми лепиш етикети "уязвима"  и "наранена", знаейки един-единствен факт за мен, не изопачавай това, което съм казала.

Все си мислех, че хората след раздяла са точно такива, но ако ти си била щастлива - извини ме!   bouquet

Такива са веднага след раздялата(макар и това да не е задължително), аз не съм се разделила с бащата на сина ми вчера, имала съм време да преживея и премисля нещата и нямам намерение цял живот да бъда нещастна заради една неуспешна връзка.

# 241
Аз не мога да кажа, че ще бъда равнодушна, ако децата ми имат партньори от техния пол. Едва ли ще ги разочаровам с явното си негативно отношение, но няма и да съм от щастливите баби на внучета от гейове.

А ще бъдеш ли щастлива майка, ако все пак детето ти е хомо и то самото се 4увства ок с това, но ... някакъв закон му забранява да има дете и това го кара да се 4увства непълноценно. Не самия факт, 4е е по-разли4но, а 4е му са забранени нормални 4овешки 4увства и изживявания, защото е такова ... и са му забранени със закони  Rolling Eyes

# 242
Ако приемаш това, че си самотна майка - като обида - вината не е в мен.

Обидно е това, че ми лепиш етикети "уязвима"  и "наранена", знаейки един-единствен факт за мен, не изопачавай това, което съм казала.

Все си мислех, че хората след раздяла са точно такива, но ако ти си била щастлива - извини ме!   bouquet

Такива са веднага след раздялата(макар и това да не е задължително), аз не съм се разделила с бащата на сина ми вчера, имала съм време да преживея и премисля нещата и нямам намерение цял живот да бъда нещастна заради една неуспешна връзка.

Разбира се, пожелавам ти с цялата си душа да намериш своя пристан   bouquet

Аз не мога да кажа, че ще бъда равнодушна, ако децата ми имат партньори от техния пол. Едва ли ще ги разочаровам с явното си негативно отношение, но няма и да съм от щастливите баби на внучета от гейове.

А ще бъдеш ли щастлива майка, ако все пак детето ти е хомо и то самото се 4увства ок с това, но ... някакъв закон му забранява да има дете и това го кара да се 4увства непълноценно. Не самия факт, 4е е по-разли4но, а 4е му са забранени нормални 4овешки 4увства и изживявания, защото е такова ... и са му забранени със закони  Rolling Eyes

Ако детето се окаже такова - няма закон, който да му забрани да си живее с партньор. Ако пък от наличието на закона то се чувства зле - ами то и аз от много закони не съм доволна, ама...общество.

# 243
  • Сопот, Пловдив
viliko, благодаря.  Peace

# 244
ако един 4овек е хомо и закона му забранява да отглежда дете в семейни отношения с партньора му ... то или трябва да живеят разделени с партньора (сам баща може , сама майка може да отглежда дете, но ... ако са с партьор от същия пол не може ) ... това само по себе си е принуда или може да се откаже да има дете и да се 4увства непълноценно, защото ще пропусне много ценни моменти и 4увства в живота, на които другите имат право ... защо ?

# 245
Ще пропусне много ценни моменти в живота и детето, отгледано без майка и баща. Не ми се навлиза в подробности, но замисляте ли се това дете как ще се чувства в средата от връстници с нормални семейства в ранна възраст? Само един пример давам...

# 246
зависи как са възпитани връстниците.
и сега децата на някои семейства (обикновенно по-неуки и по-неуспели) нари4ат децата на добре поставени и добре квалифицирани емигранти в Германия "4ужденец" с доста обидна нотка в гласа ...
И какво? ДА се забрани на емигрантите в Германия да имат деца, защото можело да се 4увстват еди как си в у-ще? Или да се нау4ат децата да отсяват 4ии коментари си струва да се забелязват и 4ии не ???

# 247

Ще пропусне много ценни моменти в живота и детето, отгледано без майка и баща.
Я стига глупости ... аз има 2 сестри и сме отгледани без баща и не съжалявам , 4е сме отгледани в това семейство вместо в дом за сираци. Аман от тъпашки коментари на разни тетки, които смятат , 4е ако не е в тяхното семейство и по техния на4ин, то всяко дете ще умира от скръб!

# 248
  • На земята, която е всъщност звезда.
Ще пропусне много ценни моменти в живота и детето, отгледано без майка и баща. Не ми се навлиза в подробности, но замисляте ли се това дете как ще се чувства в средата от връстници с нормални семейства в ранна възраст? Само един пример давам...

Това, че ти си се чувствала кофти, защото семейството ти не е било "нормално" по общоприетите стандарти за времето, не означава, че всички останали ще се чувстват така.

Забелязала съм, че част от хората, които са били наранени като малки, стават съпричастни с болката на по- слабите в обществото, но друга част стават супер нетолерантни, сякаш да си отмъстят за онова време. Ти явно си от вторите.

# 249
Възможно е. Просто съм изпитала на гърба си това да няма мама и татко вкъщи, с всичките му последствия, макар да имам прекрасни родители и роднини, които винаги са се грижели да съм задоволена всячески. В същото време имам поглед върху доста т.нар."разбити" семейства. Реално погледнато дори предпоставка за наркоманията е именно нездравата семейна среда. Сега ще кажете, че семейство от две мами е добра среда. Ама за мен не е. Какво толкова, че аз мисля другояче?  Laughing

# 250
ако един 4овек е хомо и закона му забранява да отглежда дете в семейни отношения с партньора му ... то или трябва да живеят разделени с партньора (сам баща може , сама майка може да отглежда дете, но ... ако са с партьор от същия пол не може )

Кой е този закон?
Няма закон, който забранява отглеждане на дете от еднополова двойка.

Ако става въпрос за осиновяване- и по-горе го бях написала- разнополови, но без сключен брак също не могат да осиновят едновременно дете.Обикновено осиновява единият, другият има морални задължения по отглеждането на детето.

В еднополова двойка също може единият да осинови  ,  може ако е мъж да си създаде дете, ако е жена- да си роди.
Изобщо не виждам чак такова неприемане и страдание за еднополовите двойки.Някого да са изгонили от работа или да са му ограничили други права.Съгласете се, че има и елемент на преиграване с тази толерантност.Сега, да плеснем с ръце и да се дивим и възхищаваме, няма как да стане.
Претенциите може да са равностойно отношение, равностойно зачитане на трудови и граждански права.
Има по други специфични признаци групи, които са къде-къде по нетолерирани от еднополовите двойки.

# 251
  • На земята, която е всъщност звезда.
Възможно е. Просто съм изпитала на гърба си това да няма мама и татко вкъщи, с всичките му последствия, макар да имам прекрасни родители и роднини, които винаги са се грижели да съм задоволена всячески. В същото време имам поглед върху доста т.нар."разбити" семейства. Реално погледнато дори предпоставка за наркоманията е именно нездравата семейна среда. Сега ще кажете, че семейство от две мами е добра среда. Ама за мен не е. Какво толкова, че аз мисля другояче?  Laughing

Нищо, само дето го повтаряш за около 20-и път. newsm78 А всички те разбраха още от първия.  

Светкавица, може и да има, но тук темата е за хомосексуалните майки и се придържаме към нея.

# 252
Повтарям го точно толкова, колкото и тези, дето роптаят да бъдат разбрани и приети от околните. Или аз да замълча?

# 253
  • София
Нямам нищо против обратните, имам против да ми развяват сексуалната си ориентация под носа и да парадират с нея. Колкото и грубо да звучи, надявам се да няма промени в законите, засягащи тези неща в БГ. Познавам обратни в БГ, но пък тук се нагледах на такива. Отвратително гнусно е двама мъже да се натискат и да се целуват и опипват буквално под носа ми в заведението докато се храня.Същото е и при лесбийките. Могат да са си гейове колкото си искат, но вкъщи, никой не е длъжен да им гледа простотиите. Да, тук е пълно с хомо двойки, Испания с това е известна, но въпреки това местните хора не са никак доволни да виждат хомо прояви на чувства на публични места. И да ви кажа, има много хомо двойки, но не познавам и не съм видяла такива с деца. Има лесбийки с деца, но те са от хетеро връзки, тоест имат си бащи. Нека да е консервативно, но не приемам никак еднополови родители да имат общо дете, било то осиновено или не. И не е калъп формулата мама+татко+ аз, това е природа и така е редно. Иначе нямаше да има никакъв проблем и мъжете да раждат и да си се оплождат един друг, или една жена да оплоди друга. Дори и таткото да го няма в семейството, той все пак съществува.

Това е и моето мнение.
Освен това, сексуалната ориентация е тясно свързана с желанието за възпроизводство. Второто е функция от първото. След като са обратни (по избор или по природа), значи са се отказали от възможността да имат дете.

# 254
О, сигурна съм, че широко скроените хетеросексуални жени ще бъдете особено щастливи, ако синът ви доведе зет или дъщерята - снаха.

Въобще, подчетавам дебело, въобще не ми пречи дали сина ми ще ми доведе снаха или зет, важното е да се чувства добре с избраника или избраницата си.

Това е налудничево, повярвай ми никой родител не иска детето му да е хомо....така си говориш! Дано всичко със сексуалната ориентация на децата ви е ок и да не се налага да минавате през някакъв АД! Няма нищо по-хубаво мъжът да е мъж, а жената жена! Peace!!!!

Общи условия

Активация на акаунт