Искам бебе , но ме е страх от раждането!

• 31 128
  • 682
  •   1
Отговори
Много искам да имам бебе , но ме е страх от самото раждане.Гледала съм клипове, филми и предавания и ми се вижда доста страшно и болезнено. Така ли е наистина?И кое е по добре секцио или нормално?

# 1
ти сериозно ли Shocked
не смятам,че страха от раждане трябва да възпрепятства желанието за бебче.То всички изпитват страх ама в крайна сметка си заслужава всяка болка и неразположение................

# 2
чак до такава степен страх ... Thinking гледай сега , аз така се успокоявам -  не съм първата не съм последната ! това е нормален процес от живота на една жена , тя е създадена точно за тази цел !!! от болката ли те е страх ? ми тя минава ...  не мисля че е нещо чак толко непоносимо при положение има жени раждали 3 , 4 деца и т.н  Peace

# 3
Сериозно  Embarassed Голяма бъзла съм , но все си мисля , че като му дойде времето няма да имам избор. Наистина много искам , но и много ме е страх . Обмислях варианта със секцио , но след толкова смъртни случаи на родилки се разколебавам ... Все още съм млада и времето е пред мен , но раждането много ме плаши , самата болка , не мога изобщо да търпя на болка ...

# 4
Обмислях варианта със секцио , но след толкова смъртни случаи на родилки се разколебавам

ооо не мисли подобни неща Naughty............я го карай по-позитивно............ Whistling

# 5
На колко години си?  Flutter

# 6
Говорих с познати раждали секцио , една я е боляло много , друга малко , трета прави сравнение с операция от апандисит , само че по - голям разрез. Аз след операцията от киста и апандисит (2 в 1) проблема ми беше само излизането от упйката , ако е само това ... ще съм много доволна. Ако можеше аз да го нося 9 месеца , а някой друг да го роди  Grinning

На 21 , желанието за дете дойде от това , че голяма част от познатите и дори приятелките ми имат деца , омъжиха се и аз само се радвам на техните дечица и темите ни а разговор се въртят околко това. Не искам да забременея точно сега , може би след година , тъй като пия лекарства за сърце и антидепресант и трябва да мине време , но приятелят ми проявява желание и за сватба и за дете, пък аз съм бъзла Simple Smile

Последна редакция: ср, 18 юли 2012, 14:58 от AnMary

# 7
Явно си доста млада за да ставаш майка, а и имаш други болести, с които имаш да се бориш.
Детето не е кукла, която да искаш да имаш, само защото някой друг има.  Peace

# 8
Напълно съм съгласна . Знам , че не е кукла . Отгледах 2 съседски хлапета и обожавам малките деца и бебоците. Имам желание да се грижа и за свое собствено, не говоря сега за тази година , може би след 1 -2 , но съм много страхлива по принцип и реших да пиша  Simple Smile

# 9
  • в здрача
Айде сега, ако преди /няма да казвам колко години/ имаше бг-мама и аз щях да сътворя същата тема и да съм напълно сериозна, че и на цели 25 години завършила университет, с взета професия и самостоятелна от години.
Ми, нормално е да те е шубе. И мен ме беше. И си спомням как разпитвах колежки, познати, приятелки какво е било, боляло ли е, всичко около раждането, защото ми беше на дневен ред.
Има една тема - смешно ли е раждането? прочети я. Ако някога бях прочела нещо подобно нямаше да ме е толкова шубе.
Всички ми казваха - преживява се, някои даже бяха забравили колко е боляло. Не им вярвах, ама сега ако ме питаш - не помня колко ме болеше, помня други работи от самото раждане. Повярвах, че боли по-малко от една бъбречна криза и понеже по това време имах по 2-3 на година реших, че ще мога да го преживея и сега мога да сравня - да, боли по-малко от една бъбречна криза, може би малко повече от менструация, ама пък след раждането болките по време на месечния ми цикъл намаляха значително, а след второто раждане съвсем изчезнаха.
И щом аз шубето родих нормално 2 деца без да изохкам, значи - няма страшно.

# 10
Абе я да изчезва тоя страх.. че и за секцио се замисляш  Naughty по-хубаво от естественото раждане няма - а пък е хубаво, че се замисляш за дете, но ако още отсега те е страх ти ще се побъркаш по време на бременността, а като наближи да раждаш ще си вече  Crazy Crazy стотици жени на ден минават през това - и ти ще минеш, спокойно..

# 11
  • където мечтите се сбъдват
И мен на твоята възраст ме беше страх от раждането най вече заради ужасните разкази на разни несъобразителни жени,които бях чувала през годините.Сега обаче от този страх почти нищо не е останало,защото намирам,че забременяването и раждането са едни от най-естествените неща за нас жените.Все пак тялото ни е създадено за това.Но,трябва психиката да е узряла за това.За мен лично на 21 години ми беше рано.И нека не забравяме,че сме 21 век и вече има упойки не само за секцио,но и за нормално раждане.Не е нужно да се мъчим излишно.

# 12
  • София
Мисля, че ти е безкрайно рано за дете. Желанието за дете не трябва да е продиктувано от това, че другите имат и че разговорите се въртят около децата. Това не е събитие в живота, което се появява, защото другите така правят. В този ред на мисли, самото раждане ще ти е най-малкият проблем.

# 13
Много от даеч мислиш за болката. Аз за раждане започнах да мисля, когато влязох в 9-я! За болката - боли, но минава и заминава, остава най-хубавия спомен - бебчето  Wink

# 14
Напълно съм наясно , че едно дете променя изцяло живота , не го искам , защотото и моите приятелки имат , така го чувствам , а и не говоря сега за тази година поне да стана на 23 - 24, но напоследък все попадам на предавания и клипове с раждащи жени , а аз каквато съм бъзла ... Но то като дойде момента боли не боли , няма избор Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт