Искам бебе , но ме е страх от раждането!

• 31 130
  • 682
  •   1
Отговори
# 30
С това се успокоявам  Grinning

# 31
Все съм се шегувала, че Господ ти дава 9 месеца, за да ти писне от големия корем и да бягаш към родилното Simple Smile
Това е нещо толкова прекрасно, че болката се изгубва там някъде...

# 32
аз пък нямам търпение да родя  Mr. Green страх ме е естествено, но го приемам като напълно нормален процес и едно чудо, което колко пъти може да ти се случи в живота? Аз лично се надявам поне 2 пъти да изживея красотата на това да дадеш живот  Heart Eyes а болката идва и си заминава, да не говорим, че при всеки е строго индивидуално  Peace

# 33
  • София
Повечето жени не остават с едно дете. Вероятно не е толкова голяма драма. Аз съм с три. Но и никога не ме е било страх. Повече ме е страх от алергии и зъболекари! Laughing

# 34
Определено е дар от Бога . Моята майка е само дете и толкова много страда и се сърди на баба и дядо , че няма брат или сестра , че аз съм решила да не оставам само с едно дете , наистина е предимство да имаш брат или сестра Simple Smile

# 35
  • Бургас
Много искам да имам бебе , но ме е страх от самото раждане.Гледала съм клипове, филми и предавания и ми се вижда доста страшно и болезнено. Така ли е наистина?И кое е по добре секцио или нормално?

Не се самонавивай и не си пълни главата с излишни и ненужни страхове.
И мен ме беше страх. Но желанието да имам дете беше по-силно и му теглих една на страха  Mr. Green
Боли, но се преживява ... аз дори искам да повторя  Wink И не е страшно.
Нормалното раждане, ако нямаш медицински показания за секцио, лично за мен, е много по-добре.

При това ти казвам всичко това като жена, раждала без никаква упойка. Следователно болката е поносима.

# 36
Явно наистина преувеличават във филмите и предаванията , тук получих много информация и не било толкова страшно.
Благодаря Simple Smile

# 37
  • Бургас
Изобщо не ги гледай тези филми и предавания... Mr. Green
Не е страшно, разбира се. Много е хубаво даже .... въпреки болката /все пак няма как да се отрече известното количество такава ... но минава и особено ако всичко е без усложнения, остава само един хубав спомен/.

# 38
  • в здрача
Имаше в нета едно филмче за ражданията по света. Него показах на щерката, когато живо се интересуваше какво точно представлява раждането. Имаше документирани раждания във вода с делфини в Мексико май бяха. Ако ги видиш чак ще ти се прииска по-скоро да родиш.
Някои раждат докато спят, други получават оргазъм...Ако поседиш в родилно ще се учудиш, че не се разнасят такива викове и крясъци като по филмите.

# 39
Даже мога да допълня, че самото раждане не боли толкова, колкото контракциите преди това. При мен бяха около 1-2 часа, но всичко е в рамките на търпимото!

# 40
  • Бургас
Даже мога да допълня, че самото раждане не боли толкова, колкото контракциите преди това.

Това е самата истина.
Докато раждах /да се разбира докато излиза бебето/ не боли. Боли преди това.

# 41
Повече ме е страх от алергии и зъболекари!

O, да! Аз дълго време преди да си оправя зъбите казвах, че дете раждам, но на зъбар не отивам  newsm62. Между другото, самото раждане при мен беше най-приятната част. Гадното са контракциите преди това.

# 42
Не мисля, че има жена която да не е изпитвала доза страх от раждането...дали от болката дали от евентуални усложнения ама това е нормално и естествено...Аз си реших проблема със страха от раждането като приех, че това е е процес с начало и край така че няма да боли цял живот, а и има упойка ако чак толкова не се търпи Simple Smile Другата мисъл която ми помага на мен е че е за по висша кауза Simple Smile И са прави момичетата забравя се, аз имам едно нормално раждане но бебенцето ми се роди мъртво (което няма нищо общо с раждането, причините бяха други) и въпреки крайния резултат в момента не си спомням колко ме е боляло, знам че болеше ама не помня точно колко...И както се вижда пак съм се навила да раждам така че явно не е чак толкова зле  Hug

# 43
  • София
На първо време спри да гледаш всякакви подобни филми и клипчета и не се самонавивай.

Раждането не е лесно, боли, но няма нищо в него. Нито ще си първата, нито последната. Аз също изпитвах страх като тръгнах към родилното, ама нещата се случват, после бързо забравяш неприятните моменти и остава в теб страхотното чувство, че си дала живот. То и сега ме е страх, но гледам да не мисля за това от сега. А и си има и обезболяващи.
Като пожелаеш истински да имаш дете, няма да те спре мисълта за самото раждане.

# 44
Все съм се шегувала, че Господ ти дава 9 месеца, за да ти писне от големия корем и да бягаш към родилното Simple Smile
Точно. Бях в началото на деветия месец, когато бебето се завря под ребрата ми и едва дишах. Бях готова жива да ме режат, само и само да ме освободят. Crazy

Раждах нормално и с упойка. Не мога да кажа, че ме е боляло кой знае колко, но после...  Crazy - имах епизиотомия и едва си поемах въздух от болката. Бях се зарекла никога повече да не си го причинявам. Точно за 5 дена всичко отмина.  Peace
Сега, години по-късно, нося втората си рожба. Пак ще боли, но, живот и здраве, ще си имам още едно слънчице. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт