Искам бебе , но ме е страх от раждането!

• 31 129
  • 682
  •   1
Отговори
# 675
Ясно, явно в различните болници имат различна практика за теста за упойки, в моята се правеше като влезеш в 9 месец, за да може да е готов, ако се наложи нещо по спешност.
Клизма - не са ми предлагали, но така или иначе не бих дала съгласие.

Абокат и катетър - на операционната маса, за да не се налага да ходиш с тях насам натам Peace

ооо на мен си ми направиха клизмичка, после запис на тонове, преляха ми 2 банки нещо си и аааайде в операционната. Праснаха ми упойката, сложиха ми катетъра, чаршафите, казаха гоптови сме да започваме, пожелах им успех и от там нататък няма да разправям  Mr. Green

# 676
  • София
Даже е хубаво и по-рано да се направят тестове за алергия. Дори при нормално раждане, иначе на много места ако кажеш, че нямаш известни алергии изобщо пропускат тестовете.
За катетър според мен е нормално да имаш такъв под упойка, ти нямаш чувствителност, как ще си поискаш подлога? Иначе на мен и с нормално ми сложиха по едно време, защото реших, че много ми се ходи по малка нужда, но не ме пуснаха да се разхождам до вц(то бях вече може би с 8 см)

# 677
На мен ми направиха клизма, сложиха ми катетър още в предродилна... никакви системи. Изчаках опериращия д-р пак в предродилна  Laughing дойде вика айде.. взех си катетърчето и хоп в операционната "Хайде вдишай за бебчо........свежо а? Хайде вдишай и за теб сега....." и до там  Mr. Green Mr. Green

# 678
ти си била с пълна упойка. Аз не знам какви бяха тези две банки които ми преляха преди операцията. Бях със спинална упойка и ми направиха тест точно преди операцията, макар че 2 седмици по-рано, когато си правих картона за болниата, да им бях казала, че нямам алергии.

# 679
  • Пловдив/София
Интересна тема сте захванали. Аз следя темата, понеже съм от страхливките. Иначе не знам защо, но в последно време се чувствам по-смела и съм на вариант нормално раждане с упойка (епидурална или спинална). Описват го като сравнително леко (е, въпрос на късмет) и най-блазнещото- можеш веднага (айде след час) да станеш и да се разходиш. И таткото може да е с теб през почти цялото време (аз ще искам сигурно докато започне "грозната" част с напъните и кръвта). А и гледах един клип как се прави секцио и сега това ми се струва много по-трудно и рисково...

# 680
Пипи2013, ти да не мислиш, че текат реки. Като стои до главата ти няма да види нищо. Щом иска да присъства, не го лишавай от най-хубавото накрая.

# 681
Пипи2013,

преди да ти сложат епидуралната се чака определен размер разкритие.
Може и да са поносими контракциите ти, а може и много, много да боли.
Чувала съм, че някъде слагат упойката още в самото начало, но това пък забавя разкритието.
Поговори с лекаря си за това.

Периодът на контракциите ми беше в пъти по-грозен, от раждането на бебето.
'Грозно' е само в женските глави...

Последна редакция: пн, 27 яну 2014, 20:53 от zlatnata tolumba

# 682
да иначе се чака 6 см. разкритие за епидуралната

Общи условия

Активация на акаунт