Искам бебе , но ме е страх от раждането!

• 31 134
  • 682
  •   1
Отговори
# 630
аз не съм си избирала секциото-така се наложи (беше седалищно). имам само 2 бода в единия и в др край на операцията иначе съм лепена. Докато бебето беше с главата надолу не съм си и помисляла са секцио исках да си раждам нормално, но докато стоях в реанимацията и слушах крясъците се ужасих  Shocked

# 631
Крясъците са ужасни само отстрани, това не е притеснителното.

Притеснителните неща не се чуват.

Но сериозно бих се замислила за планово секцио, за да избегна
точно този вид травма, разбира се, ако виждах ясно, че нямам
физически данни да изкарам бебе без много разкъсвания.

# 632
не исках да изпадам в подробности покрай крясъците, но най-страшно беше когато иамше усложнения всичко се чуваше от виковете на докторите (бебето няма тове), до виковете на родилките. Както и да е бебенцето с изгубените тонове го извадиха са 2 мин. секцио (беше мн страшно да гледаш докторите как търчат по спешност). А аз исках през цялото време да усещам, че съм жива  Laughing , затова се успокоих като разбрах, че упойката не е пълна. За нормалното раждане не съм мислила даже за разцъсванията, ама мн щеше да ме е страх за бебето, мен и до гърба да ме разпорят все ми е тя.

# 633
А, не, няма да ти е все тая, ако се окажеш почти инвалидизирана
и трябва да се грижиш за бебе. Щото то трябва не само да се роди,
а и да се гледа добре после. А и да си в кондиция да му родиш после
братче или сестричка.

Така че си е важно. Изобщо не препоръчвам на някоя дама да не й
пука за възможността от разкъсвания.

# 634
А, не, няма да ти е все тая, ако се окажеш почти инвалидизирана
и трябва да се грижиш за бебе. Щото то трябва не само да се роди,
а и да се гледа добре после. А и да си в кондиция да му родиш после
братче или сестричка.

Така че си е важно. Изобщо не препоръчвам на някоя дама да не й
пука за възможността от разкъсвания.

ами аз не съм го мислила толкова, защото тя се обърна в 6 месец и ми беше ясно, че ще е секцио. А то май до 7 месец се биеш в гърдите, а от там на татък те хваща якото шубе  Mr. Green

# 635
На мен след седмия месец природата ми изигра странна шега със
съзнанието- обзе ме невероятен непукизъм, съчетан с непреодолимо
желание да мия прозорците.

А в деня преди да родя ми дойде неочаквано вдъхновение да правя ябълкова
баница, ама все едно ако не я направя, светът ще свърши.

Та така, има си механизми да не те е шубе...

Но все пак трябва разумно да се премахнат опасностите.

# 636
Не знам! Аз трябваше много да лежа през бременността, цял ден по гръб и цяла нощ будна. Секциото ми беше за 6 сутринта, уж много ме беше страх, викам мен сън няма да ме хване...едвам станах, то не бе сън - не бе чудо  

# 637
Е, това е друг казус, но ако си активна- мозъкът ти си намира
начин да те баламоса така, че буквално да нямаш възможност да
усетиш страх.

Това съвсем сериозно- ако сега ви е страх, не се спирайте, докато
стане време за бебе, няма да ви е страх, поне в нормалния случай.

Но все пак- безстрашен не значи безраздъден...

# 638
на мен не са ми давали да избирам казаха ми, че в редки случеи и когато е наложащо слагали пълна.

На мен също. Аз исках обща анестезия, обаче - не, не можело. Та ме бодоха, ама нямаше къде да отида и търпях.

На мен пък ми казаха ,че секцио се прави под пълна упойка,другата не се препоръчвала. Направо да се чудиш на кой доктор да вярваш.

# 639
Няма какво да се чудиш, това са глупости. Обикновено го казват анестезиолозите, които не умеят да слагат спинална и ги е страх да не им се наложи.

# 640
Няма какво да се чудиш, това са глупости. Обикновено го казват анестезиолозите, които не умеят да слагат спинална и ги е страх да не им се наложи.

Точно! На мен ми казаха, че има вероятност спналната да не ме хване и тогава ти слагат пълна, това са редки случеи, но все пак те допускат всичко. А там където ти препоръчват пълна, наистина по добре не се натискай за спинална!

# 641
Да ,по-вероятно е при спинална да се усеща някаква болка,докато при пълната няма как да се случи .Отделен е въпроса ,че ме събудиха по-рано и последните два шева си ги усетих...доста болезнено .

# 642
Е, това е друг казус, но ако си активна- мозъкът ти си намира
начин да те баламоса така, че буквално да нямаш възможност да
усетиш страх.

Това съвсем сериозно- ако сега ви е страх, не се спирайте, докато
стане време за бебе, няма да ви е страх, поне в нормалния случай.

Но все пак- безстрашен не значи безраздъден...

Аз обикновено блокирам в такива случаи, затова и не съм особено подходяща за нормално раждане. Не чувам, не виждам, не усещам нищо - единствено трябва да виждам какво ми се прави, но е все едно го правят на някой друг.

# 643
този линк може да е полезен на тези, които имат право на избор Simple Smile
http://www.oaa-anaes.ac.uk/assets/_managed/editor/File/Info%20fo … rian_withpics.pdf

От спиналната усещаш всичо все едно те бутат, но не и болка. Мен няколко пъти ме провериха дали ме е хванала хубаво и катетърчето ми го сложиха след упойката, при пълната май го слагат преди това

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 22:33 от AnMary

# 644
Да в общите случаи е така ,както е било при теб . НО доста жени са споделяли ,че са усещали болка по време на операцията .Упойката не е подействала на 100%.

Общи условия

Активация на акаунт