Искам бебе , но ме е страх от раждането!

• 31 143
  • 682
  •   1
Отговори
# 615
При мен страха не е свързан чак толкова със самата болка, колкото излизането на бебето и възможните усложнения. Колкото и егоистично да звучи не искам тялото ми да се разкъсва в тези интимни части.
Ако това най-много те притеснява, ще се опитам да ти дам кураж. Индивидуално е, както и всичко друго покрай раждането, но има жени, при които се получават минимални разкъсвания. Моето раждане беше естествено. Бебчето ми се роди 3650кг, 52см. Разкъсвания почти нямам, получи се само едно всъщност, шевът беше малък (вътрешен). Не усетих въобще кога го зашиха (още бях под упойка). Зарасна за 2 седмици. Не съм имала проблем със сядането изобщо, дори и в първите дни след раждането. Болка също нямах. Но това, което е 100% в твой контрол, е да говориш с лекаря си. Аз случих на страхотна лекарка! Бях обсъдила с нея, че не искам никакви неналожителни "профилактични" разрези, които са масова практика в България. Тя ме увери, че разрези прави само ако са 100% необходими. И наистина си удържа на думата!

Точно това имам предвид. Видяното променя изцяло погледа на мъжа за живота.

Бъдете здрави цялото семейство!

Просто и лесно, ако не искаш цепене и шевове отдолу има секцио Simple Smile  Mr. Green Mr. Green

# 616
При мен страха не е свързан чак толкова със самата болка, колкото излизането на бебето и възможните усложнения. Колкото и егоистично да звучи не искам тялото ми да се разкъсва в тези интимни части.
Ако това най-много те притеснява, ще се опитам да ти дам кураж. Индивидуално е, както и всичко друго покрай раждането, но има жени, при които се получават минимални разкъсвания. Моето раждане беше естествено. Бебчето ми се роди 3650кг, 52см. Разкъсвания почти нямам, получи се само едно всъщност, шевът беше малък (вътрешен). Не усетих въобще кога го зашиха (още бях под упойка). Зарасна за 2 седмици. Не съм имала проблем със сядането изобщо, дори и в първите дни след раждането. Болка също нямах. Но това, което е 100% в твой контрол, е да говориш с лекаря си. Аз случих на страхотна лекарка! Бях обсъдила с нея, че не искам никакви неналожителни "профилактични" разрези, които са масова практика в България. Тя ме увери, че разрези прави само ако са 100% необходими. И наистина си удържа на думата!

Точно това имам предвид. Видяното променя изцяло погледа на мъжа за живота.

Бъдете здрави цялото семейство!

Просто и лесно, ако не искаш цепене и шевове отдолу има секцио Simple Smile  Mr. Green Mr. Green

Mдааа, там те не режат.

# 617
Аз раждах секцио и мн ме беше страх от упойката  Laughing , ама като разбрах, че няма да е пълна упойка и се успокойх.

# 618
Аз раждах секцио и мн ме беше страх от упойката  Laughing , ама като разбрах, че няма да е пълна упойка и се успокойх.

Мен пък ме беше страх от местната и много се зарадвах, че можех да избирам  Joy

# 619
на мен не са ми давали да избирам казаха ми, че в редки случеи и когато е наложащо слагали пълна.

# 620
на мен не са ми давали да избирам казаха ми, че в редки случеи и когато е наложащо слагали пълна.

На мен също. Аз исках обща анестезия, обаче - не, не можело. Та ме бодоха, ама нямаше къде да отида и търпях.

# 621
Значи, вижте - при секциото печеливш избор няма: нито пълната упойка е яка, нито спиналната, а пък без упойка - съвсем.   Laughing

# 622
Що бе, с общата анестезия поне си спестяваш клането, на което ставаш неволен свидетел. На мен това ми беше също ужас, макар че бая бях упоена.

# 623
Аз щях да си тръгна, ако не ми бяха сложили пълна. Добре че беше разбран анестезиологът  Blush
И друг път съм писала, че направо изживях сцената от Трейнспотинг, когато единият се събуди след надрусването, беше много яко  Joy но иначе нищо не усетих - не помня кога съм заспала и имах чувството, че се будя от много дълбок, но супер кратък сън. Даже като се сетих къде съм, реших, че нещо се е объркало и са ме събудили без да ме оперират  Laughing

# 624
аз знам, че пълната е по-опасна за бебето. Затова я слагат ако е наложащо. Аз от клането нищо не видях анестезиолога си пиеше кафето до мен и по физиономията му разбрах, че вече са ме почнали  Mr. Green и си ми говореше някакви общи работи

# 625
аз знам, че пълната е по-опасна за бебето...

На мен ми казаха, че не би трябвало да му влияе на него, ако е извадено до еди коя си минута  Peace

# 626
аз знам, че пълната е по-опасна за бебето...

На мен ми казаха, че не би трябвало да му влияе на него, ако е извадено до еди коя си минута  Peace
'

да до третата, след като те упоят обаче Naughty

# 627
И двете ми раждания бяха със секцио с пълна упойка. Нямах избор нито за типа раждане (първия път след опит за нормално раждане) нито за вида на упойката (понеже не исках да доплащам). В клиниката, в която раждах и двата пъти секцио се прави с пълна упойка освен ако не си платиш за спинална. Беше си ме страх, но не от самото раждане, а от това да не се обърка нещо с детето/ децата или мен. Молех се само да си тръгнем живи и здрави от болницата. Може би просто отказвах да мисля за подробностите а само за крайния резултат.

# 628
Здрасти и от мен  Hug Искам да ти кажа , че аз родих сина си на 21 Wink сега съм на 22 Simple Smile Болката си е болка, не мога да те лъжа че я няма , НО ИСКАМ ДА ЗНАЕШ ЧЕ ВСЯКА ЕДНА БОЛКА , ВСИЧКО СИ ЗАСЛУЖАВА !!!РОДИХ СЕКЦИО С ПЪЛНА УПОЙКА  ( ТАКА СЕ НАЛОЖИ,ЗАЩОТО БЕБЧЕТО МИ СЕ РОДИ ГОЛЯМО И ВИСОКО , А АЗ НЯМАХ РАЗКРИТИЕ ( 9 МЕСЕЦ ) ... )  САМО КОГАТО СИ ВИДИШ БЕБЧЕТО И ЗАБРАВЯШ ЗА ВСИЧКИ НЕРАЗПОЛОЖЕНИЯ  Flutter Flutter Flutter ТОВА ДА ИМАШ ДЕТЕ НЕ Е ИГРА , ОТГОВОРНОСТ Е ГОЛЯМА, НЕ Е САМО ЗАБАВЛЕНИЕ И БЕБО НЕ СЕ СМЕЕ ПОСТОЯННО ЗА ДА ТЕ РАДВА ! ТРЯБВА НАИСТИНА ДА СИ ГОТОВА ЗА ТАЗИ ОГРОМНА СТЪПКА В ТВОЯТ ЖИВОТ  Heart Eyes

# 629
Сега, принципно жените са "създадени за раждане", но направете си
една критична преценка на ситуацията. Всички сме гледали палави
филмчета и знаем как изглеждат звездите в тях- много естетично,
прибрано и направо прекрасно. Да тръгнеш да раждаш нормално при
такива физически данни...това е все едно да заведеш чихуахуа на боеве
с питбули- накрая малкото кученце ще е накъсано на лентички.

Не съм раждала секцио именно защото прецених, че имам данни бебето
да си мине по нормален път без много последици- с няколко "панделки"
за красота само, дето се вика. Няма смисъл да си докараш десетки шевове
и да се инвалидизираш, пък и да рискуваш това да ти се случи и втори път-
ако сте порода "чихуахуа", може би секциото е по-приятна опция...

Общи условия

Активация на акаунт