Искам бебе , но ме е страх от раждането!

• 31 138
  • 682
  •   1
Отговори
# 660
Когато си без катетър , ти носят подлога.

# 661
След като няма чувствителност, как можеш да контролираш кога точно имаш нужда от подлога?
Тя няма как да е постоянно там?!

# 662
Е, в конкретната болница всички бяхме с пълна упойка, не помня дали и колко съм имала чувствителност, но всички бяхме с подлоги първия ден и проблеми нямаше.

# 663
С пълна - може.

# 664
е то до колкото аз знам няма как да нямаш катетър. С катетъ изобщо не разбираш, че ти се пишка. То просто директно си се източваш не знам дали не го правят за да не ти се натоварват органите (не знам само предполагам)

# 665
Е, как да няма как?!
Раждах в една от най- големите болници в Южна България / Окръжна болница- Пловдив/ , абсолютно всички бяхме без катетър.
Там катетър и клизма не се правят.

е то до колкото аз знам няма как да нямаш катетър. С катетъ изобщо не разбираш, че ти се пишка. То просто директно си се източваш не знам дали не го правят за да не ти се натоварват органите (не знам само предполагам)
Това, което аз чух от акушерките там беше, че катетър не слагат, защото има опасност да се развие инфекция от него.
Бях в една стая с акушерка от същата болница, та тя ми разясняваше подробно кое , как и защо правят.

Последна редакция: пт, 24 яну 2014, 22:34 от Анонимен

# 666
ааааааааааа може, може тук в Сф май във всички болници практиката е да слагат катетър и пълна упойка в краен случей. Различни болници-различни практики, важното е докторите да са добри  Peace

# 667
  • гр.Пловдив
Как ставате да пикаете първите няколко часа?

Бях с катетър първите няколко часа. Родих малко след 9 сутринта, бебето ми го дадоха към 3 следобед, малко преди това ми махнаха катетъра и ходих да пишкам сама.

Боже,наистина ли толкова бързо си станала??!!!Пък и бебето чак ти донесли след няма и 5 часа и си станала да пишкаш сама Shocked #Shocked #Puppy dogТи направо ме разби в земята!!!

Аз родих със секцио също по спешност в 20.30ч,като се събудих от упойката ревях от болки в корема,сложиха ми инжекция,за да мога да изкарам нощта,преди операцията ми сложиха катетър.На сутринта бях като недобито куче,но не от упойката или от главоболие,просто страшно ме болеше тази операция,не можех главата да си завъртя  да си взема вода от  шкафчето до леглото ,та камо ли да стана......Иначе позтоянно ми казваха да започвам да се раздвижвам и да се опитвам да ставам,такава болка не бях изпитвала през живота си,най-накрая като успях да се надигна с 300 зора и помощ от акушерката и санитарката не можех да си стоя на краката от болка,имах чувството,че корема ми танцуваше и се люлееше и всеки момент ще ми се отвори шева и ше ми се изтропат вътрешностите на пода.........отврат,влачих се като куче до мивката да се измия,а катетъра ми го махнаха чак във вторник(аз родих в неделя)...Но после от сряда нататък,като си се раздвижих и си ходех нямах проблеми.

Именно,изобщо не усещаш,че ти се пишка,директно се източва урината,не съм развила после никаква инфекция,подлога изобщо не знам как щаха да ми я слагат,аз бях жив труп,та хубава работа сършиха катетъра и клизмата  Peace

Само да допълня последно по темата,че до деня на раждането си бях пълен айляк,понеже си мислех,че всикчо ще е ок,на 18 сутринта имахме уговорка с док да отида да ми отлепи мехура,за да тръгне работата и после по някое време през деня като ми станели контракцийките на 5 мин. багажа и в родилното,да ама не....Цял ден обикаляхме,чакахме,имах само някакви пробождания и лек дискомфорт в долната част на корема,но нищо съществено,мъжа ми се беше изнервил и каза,че ще ме закара да ме правят каквото искат,само да се свършвало Mr. GreenОбадихме се на доки и той ни даде направление да тръгваме да направят запис на тоновете.Отидохме,тоновете бяха ок,имах и някакви контракции,доки ме качи да ме прегледа и регистрира само 2см разкритие,кара ме да напъвам и каза,че главата подскачала и се връщала назад....последва видеозон и се видя,че бебо  се омотал с пъпната връв яко и док каза спешно секцио,защото не искал да си правим експерименти.
Като ме гледаше на монитора и ми говореше за операцията,извика и мъжа ми,той беше отвън-тогава ме хвана яко шубето,но нямаше време за притеснения,защото ме поеха 2 акушерки да ме подготвят за операционната  #Crazy

Последна редакция: нд, 26 яну 2014, 00:14 от AnMary

# 668
...
...нямаше време за притеснения,защото ме поеха 2 акушерки да ме подготвят за операционната  #Crazy

Мен просто ми казаха "Заповядай в операционната". Какво толкова има да подготвят newsm78

# 669
  • гр.Пловдив
...
...нямаше време за притеснения,защото ме поеха 2 акушерки да ме подготвят за операционната  #Crazy

Мен просто ми казаха "Заповядай в операционната". Какво толкова има да подготвят newsm78

Ами клизма,абокат,катетър и тест за упойки,въпреки,че си бях направила преди това......после ми казаха "Заповядай в операционната" Mr. Green

# 670
Ясно, явно в различните болници имат различна практика за теста за упойки, в моята се правеше като влезеш в 9 месец, за да може да е готов, ако се наложи нещо по спешност.
Клизма - не са ми предлагали, но така или иначе не бих дала съгласие.

Абокат и катетър - на операционната маса, за да не се налага да ходиш с тях насам натам Peace

# 671
Боже,наистина ли толкова бързо си станала??!!!Пък и бебето чак ти донесли след няма и 5 часа и си станала да пишкаш сама Shocked #Shocked #Puppy dogТи направо ме разби в земята!!!

Да, аз съм страхотен нервак и няма сила, която да ме задържи да лежа будна.
На другият ден даже бях в парка на болницата, пратиха охраната да ме търси шашнати.
Акушери и лекари с дългогодишен опит бяха изумени, а мен ме болеше, едва се влачех, но ходех, ходех.
Коридорите на болницата бяха с парапети и това първият ден ме улесняваше донякъде, знаех, че ако залитна, има къде да се хвана.
На другия ден се изкъпах цялата, сама, под душ.
Аз съм боец, нервак и не мога да понасям бездействието, може би затова така бързо скочих буквално и тръгнах.

Сега се сещам, че първите 2-3 дни ставането от леглото ми беше най-трудно, заради болките от шевовете по корема.
Измислих си система на странно изправяне - плъзгах тялото си с опънати крака настрани, а с ръцете поемах посоката и част от тежестта на тялото, докато се изправя. Готова бях да се влача, само и само да не лежа на омразното и твърдо болнично легло, в стая, в която посред лято нямаше грам слънчев лъч, нито късче небе.

# 672
men me e strah pove4e ot teb, ne mislq vuob6te za rajdaneto karam den za den:)KATO MU DOIDE RAJDANETO TOGAVA 6TE MU MISLQ...ina4e trqbva da psihqsam....a te kolko ne6ta se promenqt v tqloto mi s vseki izminal den...posle se vru6tam nazad i mi e smeshno...zabravila sum dnite v koito mi se povru6tashe i mi beshe losho...zabravih kak me boleshe i mi beshe tejko,zabraviih kolko slaba bqh i t .n. haraktera mi dori se promeni...stanah uqzvima i bezrazli4na!!!  molq SE daje da rodq po-burzo iskam si moeto az...nqmam turpenie da rodq...spoko davai golqmo predizvikatelstvo e:)))))

# 673
Пиши на кирилица!

# 674
Sourcherry, моето легло беше много удобно, от онези, които се регулират и се вдигат, освен това беше високо и някак направо си тръгваше човек от него, без да полага усилия. Много бях чела преди това за раздвижването, но ми беше най-лесната част.

Общи условия

Активация на акаунт