АПРИЛчета'2009!

• 66 004
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Привет момичета   bouquet
Дълго време не съм писала, няма нищо ново за споделяне но пък съм редовен четец.

Толкова масова е тази "алергично-астматична кашлица" , че ми се струва че има някакъв бъг в лекарите ни...или в нещо друго  Thinking Не ми се струва нормално всяко трето дете да има алергия, каква може да е причината. Аз когато бях дете такива неща нямаше...

Поем, ние не живеем във влажна Варна , но също сме в отбора  Peace.
Тук ползвам един имуностимулатор който дава резултати / пу пу да не чуе дявола/.Тайно се надявах да се разминем без него , но реших да заложа наизпитаното когато започнаха да се показват упоритите симптими  Peace.
  PraynigНадявам се тази година да се разминем без Кларитина  Praynig Praynig Praynig
 По въпроса за Коледните подаръци  ooooh! направо нямам никакви идей - играчки не искам да купувам имаме отвсичко по- много .Аз се надявах да се разминем с нещо дребно , но подозирам половинката в предателство  Laughing.
 След като се прибрахме от ваканцията в бг, обзаведохме детската стая, подновихме и телевизора и дреби вече няма никакви желания да ни навестява  Wink.
 леглото е голямо 1.20 , но дълго време имахме падания  Laughing, но с времето свикна сам.
 По въпроса със спането отделно при нас стана от самосебе си , при все че е спал с нас на спалнята , сам си се отдели на леглото в неговата стая  Peace
Жиема, честита рожба ! Да ти е жива и здрава и много да те радва!
Честито на всичко имащи нови придоивки и поводи за празнуване   bouquet

# 316
  • Някъде там...
В интерес на истината при зъболекаря мина повече от прекрасно.  Laughing Бях подготвила детето с книжката за Чук и Пук, говорихме си по пътя до кабинета как сега с една машинка ще почистят къщичката на Чук и Пук и после ще  я запушат. Детето седя мирно и кротко, с отворена уста и гък не каза, освен в паузите да обяснява на зъболекарката за лошите човечета.   Mr. Green Направиха й пломбичка, но има още едно зъбче за правене и в понеделник вечерта пак ще ходим. Ще заведа и Яна, да погледнат и нея. За нея повече се притеснявам, че има "червеи в дупето", както й казала лелята в градината вчера.  Laughing

Но нейм, къде намери сили и за учене. Аз вече съм с хронична умора, направо ужасно... но пък мен работата много ме напряга. Пък вкъщи дребните не ме оставят много-много свободна. В Младост 2 - до Главната дирекция на МВР откриха едно частно училище на Овъргаз и там има басейн. Разбрах, че ще бъде отворен за ползване срещу заплащане, но не съм се интересувала. Но ето един вариант, който е в квартала.  Wink В нашата градина има басейн, но не съм ги записала на плуване, не пожелаха, а и са големи бъзли засега. Дано поне догодина успея да ги убедя...

# 317
Jiema, много е красива Бояна! Всички сте от прекрасни по-прекрасни! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Съчувствам ти за моментите преди и около изписването ви с бебка, когато бате и кака не са били с вас.  Hug Дано имате напредък с кърменето и коликите не продължат дълго. Praynig
За масажите на очето Жабче е писала вече, а само стеснено ли е каналчето на Бояна или запушено? Питам, защото Сашко беше със запушено каналче на дясното оче когато се роди, около 6-я месец се отпуши (след слагане на капки и масажи), но си остана стеснено и така до към 3-тата годинка ако правилно си спомням. До тогава в нормално състояние оченцето не сълзеше, но при разболяване, силен вятър или преумора на очите започваше да сълзи много, почти както когато беше запушено. И масажи правих винаги в тези случаи, докато в един момент явно каналчетата се разшириха (така ми беше обяснил и офталмологът, че ще стане с израстването на детето).
Олче, завиждам за младоженческия уикенд, неблагородно. Mr. Green Страхотен нов цвят имаш! Flutter
no_name, разбирам веселостта и умората ти.  Crazy Трети език! Това е страхотно, поздравления за ентусиазма.  bouquet За мен ученето точно в момента освен учене е и едно малко бягство от прекалено много мисли в друга посока. Сашко също веднъж се беше изцепил "Защо не си учила навремето" или нещо от сорта беше...? #Silly Ха де?!
И аз ще се радвам да се завъртите по нашия край. Grinning Hug
Аничка, снахичката ми събра очите на снимките в тъмницата на катерушката с главата надолу. Laughing Crazy ooooh!  А по-хубава малка шаферка от нея не съм виждала! Flutter Heart Eyes Искам да ги нагушкам качествено и количествено нея и Алекса! Heart Eyes
Рая, пропуснах да пиша в предишния си пост, че прелитах набързо. Embarassed Надявам се вече да сте здрави с Ния. Hug
Рони, бързичко да се оправя Мария.  Confused Praynig Мнго неща са ти на главата, голямо гуш. Hug
Поем, миличкия Сами, дано преодолее страха си от водата. И аз имам твоите чуденки относно децата и астмите с алергичен компонент и обяснение нямам.  Rolling Eyes
ben78, все така редовно да ходи на градина Дали и да е здравичка, пу-пу. И да й минава плачливото състояние.  action032 Госпожите не се ли намесват, когато тя плаче и се усамотява, не ми се вярва да остава незабелязано това? Нашите госпожи вечно гушкат дечицата, колкото пъти оставя/взема Анелия все има дечица из ръцете им, а тя ми докладва всеки ден кой е плакал, кой кого е гушкал и т.н. Анито много се нажалява като види дете да плаче и каза, че помага на гопожите и тя гушка децата понякога, даже си давала мечето (което за нея е много!). Далинка ще свикне с децата, но си представям какво ти е да знаеш, че си страда така. Hug

По темата за зъболекарите, моите деца не съм ги водила още.  Embarassed Сашко напоследък е много разстроен, че не му падат зъбките, някои от приятелчетата му вече смениха по 1,2,3 зъбчета и той няма търпение. Скоро се изцепи, че вече няма да си мие зъбите, защото да започнат да падат. ooooh! Хем знае много добре кога, защо и как се сменят зъбчетата и какво става когато не се почистват. Преди време му четох "Франклин сменя зъбче", защото се страхуваше от падането на зъбките, сега пък постоянно иска да му чета книжка и така съвсем наливаме масло в огъня. Whistling Започват едни разсъждения, че другите деца са вече големи, а той не е...  Rolling Eyes Жабче, вълшебна е книжката "Чук и Пук" значи  Mr. Green, на мен ми беше любима когато бях малка, а на децата сега им е безинтересна. И не само тя. Малко страдам, че не харесват доста от любимите книжки от моето детство. Blush

Скоро не бях писала такъв чаршаф, дано поне не съм пропуснала нещо важно. Приятен ден на всички и прегръдки! Heart Eyes

# 318

АРХАНГЕЛОВДЕН Е

Светецът е символ на доброто, на справедливостта и светлината. Носител е на силата, която облагородява, затова в иконите е изобразен с копие в ръка, а с краката си тъпче дявола.
Днес празнуват: Ангел, Алина, Ангелина, Ангелинка, Архангел, Гавраил, Гаврил, Емил, Емилия, Емилияна, Емилиян, Милен, Милена, Михаил, Михаел, Михаела, Михаила, Огнян, Огняна, Пламен, Пламена, Рада, Ради, Радивой, Радка, Радко, Радмила, Радослав, Радослава, Радостин, Радостина, Райко, Райна, Райчо, Рангел, Рая, Руси, Руслан, Серафим.

Честит имен ден на Всички които носят хубавите имена изредени по-горе!(включително мен, моят татко и малкото ми Еми Heart Eyes) на всички пожелавам здраве, повече усмивки и щастливи дни!   bouquet

# 319
Привет! Hug
Честит имен ден със закъснение на всички, които са празнували вчера!Да сте живи и здрави! Hug
Миме, специално за вас с малката Еми!    bouquetИзвини ме, че се обърках преди това и те поздравих за двойния празник, мислейки че сте празнували РД на Еми и прощапулник!  EmbarassedСпомням си, че роди зимата и изобщо не се осъмних, че може би твоя РД сте го съчетали с празника на малката кукличка!Много се изложих, съжалявам! Добре че беше Jiema, че да се поправя Embarassed
Jiema, толкова мили снимки!Много хубаво бебе и прекрасни кака и батко. HugСъжалявам, че така се е случило и не сте били всички заедно на изписването. Hug
Аничка, каката ви е страхотна принцеса!Толкова е пораснала!А мъничката Алекса толкова прилича на нея като бебе.Много са ти хубави! Heart Eyes
ben78,  HugДано Дали скоро да те зарадва като й бъде по-приятно в детската градина и не страда толкова.Напълно ти съчувствам, Ния също е чувствителна и понякога ми се къса сърцето, особено когато ходеше на ясла. SadИскам само да ти кажа още, че всички деца минават през подобен период.Най- вероятно и други дечица в групата ви също плачат и страдат по свой начин.Навсякъде е така, за съжаление.Дано да отмине по- бързо! Hug
Рони, и от мен скорошно оздравяване! HugИ дано всичко друго също да е добре! Hug
Поем, много неприятна случка.Милия, сигурно много се е изплашил!Дано скоро премине уплахата. Hug Наистина не го насилвай да ходи, по-скоро индиректно може да му помогнеш той сам да пожелае. Simple Smile
Белбей, радвам се, че се "обади" Simple Smile
no_name, браво на теб Simple SmileТо вече като си учил чужд език с всеки следващ е все по-лесно,  затова много добре си решила, мисля, че по-натам няма да ти е толкова изморително!Действай, езиците са винаги от полза! Simple Smile
Като стана въпрос, Деси как върви твоя езиков курс?
Ние сме вече добре, благодаря на всички, които питаха! HugНия ходи цялата изминала седмица на детска.Много добре беше всичко, до преди няколко дни, когато явно вече се насити на нови преживявания, играчки, деца и т.н. и вече си поревава по малко, когато я взимам и оставям.Вече не ходи с такова желание както преди.Но като цяло всичко е мноооого по-добре отколкото в яслата!
На зъболекар и на очен преглед все още не сме ходили и ние.И на мен ми се ще да я заведа поне на очен, защото и тя доста филмчета гледа.А на всичкото отгоре и в детската им пускат телевизия! ooooh!
За довиждане една почерпка от мен за вчерашния и мой празник:

# 320
Олче  Hug http://www.youtube.com/watch?v=qNKf8jsOok4  Mr. Green
Гледам за езици с говорите  Mr. Green да не остана назад и аз се записах преди няколко седмици на немски  Crazy Че ...нали...евентуално когато отнесем пепела към Германия да мога да си поръчам кифла с кафе и да питам за тоалетната  Joy Това са ми най- важните реплики, когато ще посещавам нова страна , неговореща английски . Малко ми идва ударно ученето, защото реших, че съм свръх умна и мога да взема материал изискващ 3-4 месеца за 1 месец  Mr. Green Но поне не скучая, и на работа си нося да чета.
 За Самевото плуване напълно споделям мнението на треньора му, че ако го оставя да не ходи, защото го е страх - този страх ще остане и за в бъдеще....и че сега е момента да си го преживее. Къса ми се сърцето- особено в събота, когато беше първия ден след случилото се, но вътрешно съм сигурна, че е за негово добро. То е като с всичко друго- едно време паднах жестоко от един кон и си счупих ребро, но веднага ме качиха на коня, въпреки ужаса, който изпитвах/ и болката при всяко поемане на въздух, но първоначално се предполагаше че съм само натъртена/. Ако не бяха ме накарали насила тогава, едва ли щях някога отново да се кача. В събота след тренировката определено беше спокоен, а в неделя беше почти без драми влизането в басейна, а когато си го взимам си плува и се смее, видимо е доволен. Вярвам и се надявам, че следващият път ще е още по- добре. Разбира се, отново се държи за един макарон като плува, но няма да го насилваме да го пусне за сега. Когато се почувства сигурен тогава. Но....живот и здраве от тренировки няма да го спра. Сами е ... много е инатлив, но само когато получава директни нареждания, без обяснение и без право на коментар. Но когато му се обясни защо, как и го попитам дали има друго предложение успяваме да стигнем до консенсус по повечето въпроси. И с плуването така стана- попитах го дали не иска треньора да влезе с него, дали не иска да му дадат макарона....и му казах когато се умори и иска да излезе да каже да ме извикат да го прибера. И на треньора казах същото пред него....трябваше му да знае, че нещата зависят от него, че се зачита мнението и уважава страхът му. Но...каквото и да правя вярвайке, че така е правилно, в буквалния смисъл  на думата ме боли сърцето, когато изпитва чувства като страх и тъга. Това до преди да родя не съм вярвала, че е възможно. Все ми е било тъжно за някого, ама така да ми се къса нещо вътре в мен не е било. Това беше лирическо отклонение  Mr. Green
 Честит празник на всички вчерашни именяци! Със здраве да си носят имената!
 И на мен любимата ми книжка беше "Чук и пук" едно време, но не съм я чела на дреб все още. Може би наистина е време, въпреки, че дотолкова съм го облъчила на тема чисти зъби...особено след сладките неща, че вчера ми каза че яли портокали в градината и зъбите му били станали оранжеви и трябва да си ги мие когато се прибере  Crazy Но...той е много поддатлив на такива лъчения, нали по рождение си е Монк  ooooh! Бъгът на баща му да не може да облече една и съща дреха два пъти, нищо че предния път я е носил само 20 мин примерно, се е прехвърлил генетично и на детето  Tired  И си е разделил дрехите на домашни и за пред хора и няма сила, която да го накара да си облече домашни дрехи за навън ...драми, сръдни...ужас!
 Желая ви хубав ден! Дано по- дълго се задържи такова спокойно времето, че се плаша от мигът, в който от градина ще го прибирам директно в къщи  ooooh!

# 321
princessa raia  jiema  Hug Hug не се притеснявайте грешката си е моя, нали не съм от най-пояснителните Joy Еми е родена на 13ти декември, а аз съвсем спонтанно реших тъй и тъй сме се събрали за моя рожден ден да търкулнем и една пита за нейно здраве Wink
Поем успех с немския  Wink аз едно време учех френски, обаче освен бон жоур и сил ву пле, нищо друго не е останало в главата ми Whistling
За очния записах я за 29ти едвам намерих час, те се водят тук очни педиатри Wink а дано не е нещо сериозно, ще ви споделя като минем Wink
гуш за всички болнички и бързо да се оправят Hug

# 322
  • Лудогорието
Здравейте и от мен  Simple Smile
Днес ходих на БХС-видях малкото човече  Heart Eyes Видях едно малко тупкащо сърчице на кротко поспивайки си ембрионче. Всичко си има, мерките са в норма-за сега се изключват каквито и да е синдроми (пу-пу) . Резултатите ще излязат след седмица. Все още ми става лошо на моменти и вече ми личи бременността  Rolling Eyes
Ванко ходи на градина. Всички деца кашлят, той също от време на време-иначе е здрав  Rolling Eyes Правим инхалации с натриев хлорид. Учителките ми подчертаха, че надвиквал всички в групата и за това до вечерта му изчезва гласа. Нали си е наполовина карнобатчанин-те там така говорят  Mr. Green
Връщам се да почета назад, че отдавана не съм влизала.

# 323
Честити да са празниците на всички празнували на 8-ми и на 11-ти този месец!   bouquet
Маймунка, ще спре скоро интимността ти с тоалетната. Ванко пее ли песнички на корама ти?  Heart Eyes
Друг път ще пиша.  Simple Smile

# 324
  • Бургас
Здравейте,
толкова е хубаво, когато ни е пълна темичката  Hug

Благодаря ви за милите думи, Деси, Принцеске.  Hug Hug
Далинка я взимах последните пъти с такава усмивка на уста и с песничка под ръка, че само си викам Дано....  Wink

Сега обаче има някаква нова вълна на разболявания и тя започна да ми кихоти.... Rolling Eyes

На който му е интересно за хомеопата, след подробния разпит, ( тя си играеше през цялото време с количките и камиончетата, които бяха на лице, измисляше си истории и им говореше, добре се чувстваше явно), ни каза да вземаме Шуслерови соли. Само съм чувала за тях, вчера взех номер 4, за промени в лигавицата се водят.
Също започнах да й давам Ескимо кидс с рибено масло, а и Септилин-за имунитет. Някой ако има впечатления за тях, нека сподели.

Рони, как се развиват нещата при вас?  Hug

Правили са оценяване миналата седмица точно като отсъствахме заради хомеопата и вчера и Далинка е минала, казвала си е всичко какво е, но уви... не е разпознала сапуна, шампоана и пастата и четката за зъби... госпожата ме гледаше едно обвинително... а пък на мен ме напуши смях, все едно не сме ги виждали вкъщи  Joy знам ли я защо не ги е казала, питах я после, тя твърди че е... ама нали обича да ме послъгва  Mr. Green

Откакто е студено я преместих при мен, че нейната стая е много голяма и ако тръгна да я отоплявам и нея, само за това ще ни отидат парите. Та сега сме в период на адаптация: Мама иска да се четат книжки за лягане, тя в нейното, а в моето легло-направено. Мама иска да заспива в 21ч., детето - не, още е под въпрос.... какъв сън ме гони от както е при мен не е истина....  Embarassed

На всички много много   Hug

# 325
Браво на Дали и Дано!  Grinning
Дано я подминат всякакви кихавици и кашлявици, както и всички дечица.
За нещата, които питаш - Вери и Ивка ще ти бъдат от полза ми се струва.
Ние от днес си подновяваме градинските посещения.
Снощи до нас беше последното посещение на някакъв цирк, а дребен толкова говореше за церк преди това (още преди да вдигнат капитото), че реших да рискувам. Няма по-интересно нещо от това да се рупат пуканки и да пляскаш. Само кучетата отнесоха една кавга, че вдигат много шум.  Grinning (който си води дребното на подобно нешо е добре да си взима билети за т.нар. ложа. Мен ме беше страх да не се изплаши, но пък видимостта към манежа беше отвративелна да малък човек). Аз миналата седмица направих чудесен бронхо-спазъм. ДОбре, че беше инхалаторът на Мария и намерих някакъв вентолин, че положението беше на умирачка.
Моят татко ще прави химиотерапия, изследванията потвърдиха предположението на лекарят. Ще си се борят те двамата с моята мама. Те винаги могат ни помагат, а когато ние трябва, ни казват, дане го правим, че си имаме ангажименти и те са ни по-важните. Извинете за драмата. Cry

# 326
  • София
рони, Cry Hug Praynig
Много, много добре те разбирам, какво ти е на душичката. И за миг не губи надежда, не ти е позволено. Hug Всичко ще мине и замине, като изпитание, пратено, за да ви сплоти още повече. Hug
Имаш едно нещо в мене, за взимане, и евентуално после - за обещано  cheers на теферич. Blush

бен, браво на Далинка. Да е безболестна и все така успешна адаптацията и. Hug Те, децата са си на приливи и отливи, за всяко нещо. Жалко, че точно на работещите с деца понякога им убягва този факт, неоспорим. Rolling Eyes
принцеска, и за вас голямо  Hug Докога сте в България?

поемка, мИрси за поздрава, много забавно пишеш, още по - често ни разказвай за Самчи. Heart Eyes

Аз бИдох тръшната от някакъв свиреп вирус... даже у дома си поседях миналата седмица. Аз това. Laughing Лошото е, че не съм се излекувала съвсем, бухам като дърта магарица. Tired
Децата са по задачи, единият бр. на логопед, другият - на детска. Дано ни продължи серията, Елина ще направи 2 месеца на гАдина, без прекъсване. Това не съм го казала, и вие не сте чули. Mr. Green Пу пу пу.

Последна редакция: вт, 13 ное 2012, 09:08 от ღолчеღ

# 327
РониCry прегръщам те много, много силно.  action032 Praynig

# 328
Рони, първата гушка е за теб и твоят татко!  Hug Стискам палци и се моля  Praynig
Жабче, мерси за идеята за басейн! Даже и не предполагах...
Браво на всички градинопосещаващи човечета!  Hug Да са здравички и да продължават да ходят с удоволствие и усмивки!
maimunka07, имам чувството, че съвсем скоро бяха трепетите около малките тупкащи априлски сърчица, пък те вече пораснали....Чудесни новини ни носиш.  Wink
Мимето, дано страховете ти не се оправдаят и прегледът при очен педиатър да излезе просто една допълнителна разходка без последствия...
poem, винаги с голямо удоволствие съм чела постовете ти, една погалка за Самчи! На немски съм сигурна, че ще научиш и как да си поискаш допълнително кифла с кафе, тъй че ти пожелавам да ти спори ученето!   bouquet

Много усмивки от мен с пожелание за една страхотна седмица!   Grinning

# 329
Рони, много съжалявам! SadМного гуш и от мен! Hug Hug HugНапълно съм съгласна с Олчето!
ben78, радвам се, че Далинка е по-весела!Все така на добре да вървят нещата!За шуслеровите соли: аз пиех номер 5, много добре ми действаха, много съм доволна.Знам, че много хора дават на децата си от другите номера, особено като имуностимулант и казват, че също много доволни. Peace За другите медикаменти не мога да кажа нищо.
maimunka07, радвам се, че всичко е било ок на прегледа, и ти звучиш по- добре, желая ти скоро да се чувстваш съвсем добре и да се радваш на една лека и спокойна бременност! Hug
За Самевото плуване напълно споделям мнението на треньора му, че ако го оставя да не ходи, защото го е страх - този страх ще остане и за в бъдеще....и че сега е момента да си го преживее.
Поем, може би сбърках в преценката си за ситуацията и има много вярно в думите ти! Peace
принцеска, и за вас голямо  Hug Докога сте в България?
Оф, де да знаех...Засега май сме си тук поне до празниците.Нищо не се знае...кога, къде, как...ама ми писна вече да се замислям много-много!Как дойде така! Crazy
И аз не съм се доизлекувала съвсем, кашлям си здраво особено като легна.Ама му се вижда края... Simple Smile
Ния днес не искаше да ходи на детска, плака сутринта като я оставих... Sad...ще видим следобед като я взема как е.
хубава седмица и от мен! Hug

Общи условия

Активация на акаунт