Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 21 782
  • 475
  •   1
Отговори
# 90
  • София
 Mipopov, kакви човешки животи? Ако карам в града, като спазвам всички правила и ограничения(най-вече тези от придвижване с 40км/ч в кварталите), непрекъснато се намира, някой, който да ми подсвирва или да ми прави забележки през прозореца. И аз се чудя дали да нарушавам правилника и да съм в угода на останалите шофьори, или да го спазвам и да отнасям псувни и подсвирвания. Не дай си боже да реша да спара на пешеходна пътека, ако видя пешеходец - оглеждам се внимателно във всички възможни огледала, първо да не разваля рахата, на този който кара след мен с 80 км/ч и е видял табела за пешеходна пътека, но го мързи да намали или "бърза", както и тези от съседните ленти, дали ще са така благосклонни да спрат на занк „пешеходна пътека’, да не взема да подведа пресичащия пешеходец.
 И при това положение да спазвам ли правилата за движение по пътищата и да спирам на пешеходна пътека, с риск някой да слезе от колата си и да ме набие, или да спазвам правилника и да пазя човешките животи?
 Но явно за някои цената на бензина, изразходван за крушки, и оплюването на новите закони са по-важни от човешкият живот.

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 19:29 от desy_net

# 91
Полицаи понякога виждам веднъж на месец, интересно къде са...
Мен пък ме спират поне три пъти седмично Laughing На най-различни места, някаква странна любов ги тресе  Laughing Спират ме, проверяват ми документите, пожелават ми приятен път и така наййй-редовно Laughing Може би просто минавам през места, където принципно си има полицаи и затова.

# 92
Винаги караме на включени фарове, целогодишно. Дори колата е настроена така, че когато се запали двигателят, фаровете се включват автоматично. Няма опасност да ги забравим. Така че привествам това решение. Много са ме дразнили коли с изгасени фарове, когато започне да се смрачава или когато има мараня. Има много случаи, дори и посред бял ден, когато кола с изключени фарове просто много по-трудно се забелязва. На тези шофьори мотото е: "Светло е, аз виждам". "Ти може и да виждаш, ама другите не те виждат, бе!"  ooooh!

# 93
Абе то и посред нощ се срещат такива индивиди, които не си включват фаровете.
Но вече знам, че го правят, за да си пазят акумулаторите!  smile3555

# 94
Как човек с нормално зрение няма да види кола посред бял ден/изключвам случаите,когато слънцето блести в очите/?!
А ако някои има чак такива проблеми със зрението,то проблема си е негов.

# 95
Не става дума за това да не видиш, а да видиш по-рано.
Ама то не може да ви се обяснява.

Зимата как можете да карате постоянно със запалени фарове?
Има много слънчеви зимни дни!
Аман от мрънкачи!

# 96
Има статистика и може да видите,че запалените фарове не са повлияли на катастрофите.
Не ви ли е ясно,че тези дето спазваме правилата ще продължим да го правим,а тези дето си мислят,че са хванали Господ за шлифера ще им все тая.
Велосипедисти,каруцари и всяко нещо дето се движи по шосето на какви фарове ще кара.
И сега има правила и закони,и сега не се прилагат.
И сега има стряскащи глоби,и сега има хора дето изревават,че някой ги измамил и им взел парите,защото се решили да платят за един убиец.
Толкова много близки съм загубила по пътищата и не веднъж съм казвала-Готова съм всеки месец да давам процент от заплатата си или да полагам обществено полезен труд,само и само да намали риска.
И все се чудя защо майките като заведат децата на училище или градина се паркират на близкото заведение,а нямат време да се организират и всеки ден да има патрули по кръстовищата.  

# 97
Ако зависеше от мен, ще ви задължа да си монтирате светлинна и звукова сигнализация тип "Пай се, идааааа...", но се боя, че и това няма да помогне.
Пак ще се/ни убивате по пътищата...

Все пак, съм ЗА включените светлини. Нищо, че няма да има кой знае какъв ефект.

Последна редакция: пт, 20 юли 2012, 16:37 от Как` Сийка

# 98
Диамантче,не ми дръж такъв тон!
В градски условия се шофира достатъчно бавно,правят се един куп маневри,та и да видиш някоя кола от 100 метра не е толкова важно,защото тя може да завие или да бъде изпреварена от друга кола много преди да стигне до теб.

# 99
Мда, разбира се! И да караш в центъра с изключени фарове посред нощ също е нормално, щото има улично осветление и се вижда от далече.

# 100
  • София
включените фарове помагат на пешеходеца да те види от по-далечко, помага и на теб да видиш кретена, който хвърчи зад теб ... включените фарове с нищо не скапват акумулатора /освен ако не си кретен и не включиш фаровете преди да запалиш колата/, увеличението на разхода е сигурно някакви смешни милилитри, които я усетиш я не. в крайна мсетка обаче българина обича да скача и да вика за дребните неща, които няма да му попречат толкова много или да се окажат фатални за ежедневието му.
Аз съм ЗА, дори и да се наложи да си залепя лепенка, която да ме подсеща да ги включвам!

# 101
  • София
Ако имаше бутон LIKE, щях да го натисна многократно на поста на shantall.

# 102
Мда, разбира се! И да караш в центъра с изключени фарове посред нощ също е нормално, щото има улично осветление и се вижда от далече.
Виж какво,аз спазвам абсолютно всички правила за движение по пътищата,не ми е проблем да спазвам и това.
Въпроса е,че може и да не навреди,но няма и с нищо да помогне това ново правило.

# 103

А за слънцето - личи си че не караш през лятото на нажежения асфалт да видиш каква е разликата между сиво БМВ без фарове летящо насреща ти със 90 км/ч и кола със включени фарове - първия се вижда от 100-200 метра а втория от половин километър. 200 метра при 90 км/ч са ти точно 8 секунди. 100 метра са 4 секунди. Как си?

За извънградско съм "за", казах го и по-напред, а в града "летящо с 90 км/ч".....ама щом казвате, че е добре вместо да се санкционират, да се забелязват нарушителите, добре.
Даже може да добавят и в закона нещо за предимството на пешеходна пътека - да е този със запалените фарове, че се вижда отдалече, не пешеходеца, той е невзрачен, знаците също.

# 104
Не става дума за това да не видиш, а да видиш по-рано.
Ама то не може да ви се обяснява.

Зимата как можете да карате постоянно със запалени фарове?
Има много слънчеви зимни дни!
Аман от мрънкачи!
  Кажи нещо за замърсяване на околната среда де. Защото кола със светнати фарове гори повече от същата кола с изгасени.
И що за пенсия трябва да си, за да не видиш кола. Какво виждаш? - дете, топка, куче?

Общи условия

Активация на акаунт