Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 22 322
  • 475
  •   1
Отговори
# 330
ето и линкове: http://www.dadrl.org.uk/whatsnew.html
на български: http://dadrl.hit.bg/

"Австрия: тъй като дневни светлини са забранени от 1 януари 2008 г., по-малкия брой пътнотранспортни произшествия за участниците в движението по пътищата са били докладвани:

минус 5% от смъртните случаи

минус 25% мотоциклетиста и аварии

Weniger Verkehrsunfälle
Die Zahl дер Unfälle Verletzten и getöteten Verkehrsteilnehmer Auf Österreichs Strassen войната в Den ersten neuen Monaten DES Jahres 2006 г.
geringer Als IM selben Zeitraum за Vorjahres. Умирай Статистика Австрия verzeichnete UM ЧЕТИРИ Prozent weniger Verkehrsunfälle (29,274) и хм и Drei Prozent weniger Verletzte (38,130).
533 Verkehrsteilnehmer wurden getötet на DAS entspricht EINEM минус фон CHT Prozent.
 Den höchsten Rückgang meldete Die Oberösterreichische Polizei: 700 Unfälle UND 900 Verletzte weniger wurden registriert. , Auch им Бургенланд, дер Steiermark и Wien ging Die Anzahl дер Unfälle им Straßenverkehr zurück."

Това е с Гугъл превод, за тези, които не могат да се справят сами."

# 331
Относно неправилната употреба-лошо регулирани и вадещи очи-разбирам, но денем за 30 години мен никой не ме е заслепил.Странно.Нощем на дълги-да, но денем-ц. ThinkingДоводите на неправителствената организация са ми несериозни малко, особено в частта за обидното отношение към имащите книжка. Thinking

# 332
Доколкото разбирам от всичко, което съм прочела по темата, ефект има само върху пешеходците и велосипедистите, но обратен, увеличили са се произшествията с тяхно участие.
На мен ми се струва съвсем логично, те не са осветени обекти,  на фона на цялото движение с включени фарове стават още по-незабележими, освен да си ходят с онези фенерчета, дето се слагат на главата, като миньори...

http://dadrl.pl/

За мотористите след прочетеното нямам идея как да ги опазим: newsm78
"Почти всеки месец по това време на годината в центъра на София стават по два-три пътни инцидента, с участието на автомобили, чиито пътници отварят вратата и в тях се блъскат мотоциклетисти и велосипедисти." ooooh!

http://www.dnes.bg/sofia/2012/07/18/kat-po-malko-jertvi-pri-kata … i-v-sofiia.164154

# 333
ВеСелоПедистите за мен трябва да имат стоп отзад-светлоотразителен , като минимум, за да е по улиците.Колоездачът-светлоотразителна жилетка.

# 334
  • София
Спешен въпрос - вярно ли е, че от днес трябва да се кара денем с включени фарове?

# 335
Спешен въпрос - вярно ли е, че от днес трябва да се кара денем с включени фарове?

НЕ

# 336
Цитат
В Австрия шофирането на дневни светлини е отменено още през 2008, поради силно нарастналия процент на инциденти (мисля че беше около 12%).
Има подобна статистика и в други държави.
Е по-голяма глупост не бях чувала (чела). Съгласна съм, че запалените фарове може и да не намаляват инцидентите с 12%, но да ги увеличават... Е, спрете се вече! Мускулна треска на корема имам от смях (а дори не е смешно)
Ами може би, вместо да се смеете, да хванете да попрочете малко. Бих дала й линкове, но най - добре е човек да се опита да намери информацията сам.
Само малко статистика:
•В Хърватска от май 2009 година дневните светлини са отменени.
•В Австрия са отменени от януари 2008, поради ръст на инцидентите от 12.2% непосредствено след въвеждането им.
•В Полша след въвеждането им през 2007 инцидентите скочиха с 5.7%.
• •В България след 2006 година убитите са 8.7% повече;newsm78 Naughty
•В САЩ от 1997 насам General Motors вграждат дневни светлини в колите си и ръстът е 3.7%.
•В САЩ през 2008 Агенцията по сигурността на трафика (NHTSA) заключи, че "светлините нямат статистически значима полза".

•В България след 2006 година убитите са 8.7% повече

smile3513 2007- 1006 убити, 2008- 1061, 2009- 901, 2010- 775, 2011- 657 убити в овече;България...  Като гледам доста са се увеличили убитите... newsm78

# 337
  • София
Теда, благодаря. А знае ли се от кога ще трябва да са с фарове целодневно?
Днес колега на Скъпия с друго такси му казал, че е влязло в сила. Все си мисля, че предварително ще има кампания за да разберат шофьорите. Че после ще почнат да ги спират и да им пляскат актове....

# 338
Цитат
В Австрия шофирането на дневни светлини е отменено още през 2008, поради силно нарастналия процент на инциденти (мисля че беше около 12%).
Е по-голяма глупост не бях чувала (чела). Съгласна съм, че запалените фарове може и да не намаляват инцидентите с 12%, но да ги увеличават... Е, спрете се вече! Мускулна треска на корема имам от смях (а дори не е смешно)
Че то и от статистиката у нас се вижда, че през зимата на светнати фарове птп-та ся намалели значително по- малко, отколкото през лятото. Коремът може да те боли по много причини.

# 339
Теда, благодаря. А знае ли се от кога ще трябва да са с фарове целодневно?
Днес колега на Скъпия с друго такси му казал, че е влязло в сила. Все си мисля, че предварително ще има кампания за да разберат шофьорите. Че после ще почнат да ги спират и да им пляскат актове....

Те, катаджиите, ако си търсят причина да пляскат актове на таксиджиите, винаги ще намерят причина да го направят. Аз ако съм една катаджийка ще ги скъсам от актове Wink Мъжът ти има ли детско столче в колата и колко от таксиджиите имат? Постоянно виждам малки деца в такситата, без да са сложени в столчета. А за неправилно използване и неизползване на мигачите и аварийни няма да говорим Simple Smile

А иначе на въпроса ти... Мисля, че новия закон влиза в сила един месец, след като се публикува в Държавен вестник, а то май не е минало един месец от приемането му...

# 340

"Почти всеки месец по това време на годината в центъра на София стават по два-три пътни инцидента, с участието на автомобили, чиито пътници отварят вратата и в тях се блъскат мотоциклетисти и велосипедисти." ooooh!

http://www.dnes.bg/sofia/2012/07/18/kat-po-malko-jertvi-pri-kata … i-v-sofiia.164154

Вероятно са доста повече, но не са регистрирани. Преди 7-8г. станахме свидетели на такова отваряне на врата, което доведе до счупване на ръката на велосипедиста, но наблизо нямаше КАТ. Бяхме готови да свидетелстваме. Колоездачът си тръгна. Не пожела да чака КАТ.
Преди повече от 10г. и на мен в Русе ми се случи нещо подобно, но без травми. Наглецът даже не се извини, а се държеше като че ли е в правото си! Жалко, че и тогава наблизо нямаше КАТ! Мен още от 3-4г. възраст са ме учили да внимавам, като отварям вратата на колата.
През последните 20г. станахме свидетели на най-разнообразни нарушения, които преди не бяха характерни. Невключването на мигач е едно от тях. Спирането поради повреда без да е сложен триъгълник-също. Но кой контролира тези нарушения? Те дори с преминаването на червено не се занимават сериозно, както и влизането в забранена улица.  Същото се отнася и за неправилните изпреварвания и движението с висока скорост. Най-изгодно им е да задигат коли с паяците! И най-лесно, разбира се. Не забелязвам някой да коментира приоритетите на полицията.
Тук виждаме дълга и малоумна дискусия относно поредното безумие в това жалко предградие на ориента, наречено България! Само запалените фарове ще ни оправят, друго-не!!!

# 341
Цитат
Че то и от статистиката у нас се вижда, че през зимата на светнати фарове птп-та ся намалели значително по- малко, отколкото през лятото. Коремът може да те боли по много причини.
А тази статистика по какъв начин доказва или показва, че точно включените светлини са причинили инцидентите? И за да не ме разберете погрешно ще го напиша ясно: НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ ВКЛЮЧЕНИТЕ СВЕТЛИНИ НАМАЛЯВАТ ЗНАЧИТЕЛНО ИЛИ ИЗОБЩО ПЪТНИТЕ ИНЦИДЕНТИ. НО Е СМЕШНО И ГЛУПАВО ДА ЧЕТА, ЧЕ ВКЛЮЧЕНИТЕ СВЕТЛИНИ ГИ УВЕЛИЧАВАТ!!! През зимния сезон освен включените или изключени светлини има и много други причини за птп, особено по родните ни пътища.
П.С. Слава на бога, имам здрав стомах!

# 342
Само запалените фарове ще ни оправят, друго-не!!!

Не съм срещнала някъде подобно твърдение. Особено пък тук. А и темата нали е за светлините и е нормално да се обсъжда това. Другите неща се обсъждаха в другите теми, които засягат проблема с инцидентите по пътищата.

# 343
А иначе на въпроса ти... Мисля, че новия закон влиза в сила един месец, след като се публикува в Държавен вестник, а то май не е минало един месец от приемането му...
     Новият закон ще влезе в сила три дни след обнародването му в ДВ, освен ако в самия закон не е посочен друг срок. Не се чака месец от приемането, за да се обнародва.

# 344
  • София
А тази статистика по какъв начин доказва или показва, че точно включените светлини са причинили инцидентите? И за да не ме разберете погрешно ще го напиша ясно: НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ ВКЛЮЧЕНИТЕ СВЕТЛИНИ НАМАЛЯВАТ ЗНАЧИТЕЛНО ИЛИ ИЗОБЩО ПЪТНИТЕ ИНЦИДЕНТИ. НО Е СМЕШНО И ГЛУПАВО ДА ЧЕТА, ЧЕ ВКЛЮЧЕНИТЕ СВЕТЛИНИ ГИ УВЕЛИЧАВАТ!!! През зимния сезон освен включените или изключени светлини има и много други причини за птп, особено по родните ни пътища.
П.С. Слава на бога, имам здрав стомах!
Инцидентите с пешеходци, мотористи и велосипедисти са се увеличили, защото те стават невидими за сметка на автомобилите. Така че, дали ти е смешно и дали ще продължиш да обиждаш на акъл, си е твой проблем. Факт е, че Австрийците са преценили, че ползите са по-малко от вредите, както и Хърватите. В Италия запалените светлини са задължителни извън населените места (пак виждаш, пазим пешеходците).
Един добър анализ не е излишен, ама сигурно и тези, от които зависи това да се направи, седят и се превиват от смях.

Общи условия

Активация на акаунт