Да преправим старите мебели - 15

• 102 020
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  Момичета, кой искаше леглата и кой закачалката?

# 346
Момичета, изчетох цялата тема и да си призная отдавна следя предишните. Започвам преправянето на стар соц. гардероб. Нямам снимки, но са доста разпространени- четирикрилен, с настройка и гланцирани вратички. Няма да шкуря, купила съм Боро контакт. Мисля да използвам Акварил AQ 16 Универсал на Лакпром. Предпочитам да бъде матов, затова се спрях на тази боя. Засега си мисля да бъде бял, евентуално после с някакво стикерче. Затова съм купила такива тапети-
http://dekar-m.com/img/product/175/13172026681125433282.jpg
за стената на спалнята подобен на този-
http://www.mebelirane.bg/userfiles/image/2009/09-04ta2.jpg
Исках стените да бъдат контрастни, за да изпъкнат белите мебели. Мислите ли, че ще се получи добре. Приемам всякакви съвети, мислите ли, че ще се получи добре?  Притеснявам се да не сгреша с бялото, ако ми предложите друг цвят съм склонна да помисля и за друго. Няколко дена ще изчакам за мнения, тъй като днес ще боядисам тавана, а утре се захващам с тапетите.

# 347
Закачалката я искаше мисля Трифи.За леглата не помня вече и аз.
Сега да споделя,взех на Рени табуретките и еленчето и в понеделник ще ги пращам.Не успях да взема на Миоки двете столчета.
Тайна  Heart Eyes
katka72   Според мен ще се получи много добре,защото наистина ще изпъкнат мебелите ако са в бяло.Действай и да покажеш снимки след това.
Аз от понеделник и аз се захващам да поработя,защото ще бъда една седмица отпуска,но пък нямам нет там и затова ще показвам на по-късен етап.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 10:57 от златен дъб

# 348
  • София
Здравейте, момичета,
надъхана от вас реших да преправя малко мебели у дома. Успешно състарих шкафчето за обувки с техниката с оцет и домакинска тел, но сега гардеробът ми се опъва. Той е от старите 4-крилни в коридора от 78година. Червеникав е на цвят с поизтрило се лаково покритие и е с фурнир според мен. Сега съм изшкурила лака или по-голямата час от него, като забърсвам с кърпа напоена със сместа от оцет и тел, но ми червенее и не посивява. Има ли друг начин да го направя сив и състарен или да продължавам да търкам?

# 349
Привет,
Имам метални мебели в градината, седят там целогодишно, вече 2-3 г. Време им е да бъдат поосвежени малко, има лека ръжда по мрежата на седалките и облегалките ( масата е ОК). Решила съм да ги пръсна с авто-спрей, но преди това ги обработих с ръждопреобразовател. Следвах инструкциите на продавача: намазах с четка, изчаках 2 часа, измих с вода. По- късно прочетох упътването, оказа се не бива да се мие с вода. Сега са като обсипани с варовик или обливани с морска вода. Преди да пристъпя към боядисвнето със спрей,  какво бихте посъветвали да направя?
Има ли спаcение? Simple Smile

# 350
Може би, ако ги минеш с телена четка ще се махне . Ако авто- спрея все още не е купен, може да се боядисат с боя Протекта 3 в 1 . Тази боя е много здрава и с нея се боядисва направо върху ръждата, след като е почистена повърхността от люпки от старата боя.

# 351
Lisi_Disi_M , като гледам marbella е в чужбина. Може би продуктите са други.
Но първо отново трябва да се мине с телена четка, преобразувател и след това  боя.
marbella, не ми вярва да няма по вашите магазини специални бои за градински мебели. Защо не потърсиш?

# 352
Привет  Hug Благодаря, че ме приехте в групичката във Фейсбук  Peace Страхотни сте и много ме вдъхновявате. Прекрасни неща творите  Hug Вече имам и аз какво да покажа http://olimpiada.snimka.bg/other/prepravyalnik.694699
Не е кой знае какво, но с минимални средства освежих детската. Мебелите са две легла с ракла (ъглова спалня) и гардеробче. Първо ги минах с Боро контакт, след това латекс цвят крем. После малко аматьорски декупаж за разкош  Mr. Green и на края акрилен безцветен лак

# 353
Еййй, момичета много сте бързи...
Материалите са ми купени от България, от последния път като се прибирах ( м.май)
Специално обясних на продавача, който даже се оказа познат, прояви разбиране човека обясни ми най- подробно. Спазих всичко, а сега като ги видях колко са раждиви, направо ме храща яд, че мебелите бяха в по- добро състояние преди аз да ги поема Simple Smile .... Ми така де, доверих се мс " специалист"
Ще взема да ги мина с телена четка, едва ли ще станат по- зле хихихи....

# 354
Бейли, справила си се чудесно !
 Melany99, толкова бързах да отговоря, че не се сетих да погледна местожителството на marbella  Embarassed . Това видях по-късно, но  реших да не редактирам.
Относно протектата  - от няколко години я ползвам и съм много доволна от тази боя. Единственото, което правя на съответната метална повърхност е да я изчеткам хубаво с телена четка, след това измивам. Като изсъхне нанасям два слоя боя. По този начин боядисах ограда с метални колове, гаражна врата, металната рамка и крака на масичката, която съм показвала вече. Боята не е мръднала, а всичките изброени неща имаха ръждиви участъци. Не съм ползвала преобразувател, защото самата боя не го изисква.
С Протекта боядисах и пдч, без никаква подготовка освен лека шкурка, резултата е отличен - плота на масичката и  вратите на гардероба, който наскоро показах.
Не искам да звуча като рекламен агент на този продукт, само споделям опита си.

# 355
мда, добре звучи тази 'Протекта", ама дали е за външни условия (да се има предвид 365 дни/г. дъжд, вятър и мъгла).
другото което ме интересува как се нанася, с четка или валяче? а, и  още нещо...дали е мат или гланц, а ,да и какви разцветки се предлага?

# 356
мда, добре звучи тази 'Протекта", ама дали е за външни условия (да се има предвид 365 дни/г. дъжд, вятър и мъгла).
другото което ме интересува как се нанася, с четка или валяче? а, и  още нещо...дали е мат или гланц, а ,да и какви разцветки се предлага?

Ето за Протекта, миналото лято боядисахме на майка оградата и портите, засега е добре. Като се има предвид, че мазахме върху предишни бои и ръжда на места. Зеленият цвят има гланц, не е мат, него използвахме. Peace

# 357
http://www.orgachim.bg/index.php?location=products11&pid=157&start=7
За външна употреба е. Ето сайта. Гланцова е. Може да се нанася с четка или с валяче /но такова, което е за алкидни бои/. С валячето става по-гладко.
Към боята отделно се продава разредител.

# 358
много ви мерси  bouquet
може да поръчам ....

# 359
  • Когато нямам работа ... просто седя и си хубавея
с извинение - само прост запис, че ви изпуснах!
 Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт