Да преправим старите мебели - 15

• 101 791
  • 746
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Леле, каква идея ми дойде за едни ретро столове, дето ми се мотат по тавана!
Червен Аквакрил има ли или аз трябва да си го оцветя?

# 46
Оф, тия разбиратори ме побъркват. Няма по-добър финиш от маслото за подови настилки. Предимствата са неизброими. Но най-доброто е, че се запазва оня неповторим допир до естествено дърво. Да не говорим за лесната поддръжка на такъв под.
Но пък е много важно как се нанася маслото, защото някой "разбиратор" така идиотски може да го наплеска, че после подът да изглежда много по-гадно от така любимия ми жълтеещ реактивен лак/корабен лак.

За боята за дърво и метал - мисля, че няма проблем да се боядисва дърво с боя за метал.

Бороконтакт - тъй като е много течен, трябва да се нанася на много тънък слой, като се размазва с четката докато покрие напълно повърхността и се разнесе равномерно, без да се стича. Оня ден така разкрасих едно шкафче за под мивката в банята. След час му ударих една ръка боя и го оставих да съхне до другия ден. Тогава - втора ръка. Ако целта ми беше да стане плътно бяло, сигурно щях да нанеса още поне 2-3 ръце, за да не прозира отдолу, но реших, че резултатът е задоволителен и спрях.

L'Agent, много благороден вид е заимал шкафът ти. Чуден е!

# 47
  • Къде ли не
baibibi , аз още не знам какво ще излезе под цвета с който е намазан сега, но при всички случаи бих искала да е максимално естествено. За техниката за нанасяне съм чела тук, но какво масло би ми препоръчала. Всички са много доволни от Осмо, но на мен не ми се иска да давам чак толкова пари за масло.
Тъй като често ви чета и черпя знания и идеи бях сигурна, че ще ми помогнете! Още веднъж благодаря!

# 48
L'Agent шкафчето ти е супер. Кажи ми моля те, пантите лентови ли са? Обмислям онзи гардероб, който ме чака на стълбището да му сменям пантите, че са ръждясали, та си мислех за лентови, защото сегашните са му от този тип, но тук-таме.
enimna само да кажА, че аз в П-в Осмо не срещнАх. И тук е момента да питам baibibi от къде го купува тя  Crossing Arms, да си признава  Naughty

Така, вдигнах си Д-то и снимах гардероба. Тази седмица трябва да си го прибера на терасата, че ячко съм залостила вратата на съседката с/у нас и до като децата са на Банско да го оправя. Иска много работа, надявам се да стане. Честно да ви кажа не вярвам, че ще се получи. Нямам надежда. Бил е 2-крилен, сега се вижда какво е. Бял ще става. Помагайте  Hug Да се включват вещите в темата и да дават съвет и акъли.   bouquet Поемам ги веднага! Crazy
https://picasaweb.google.com/103756488488347349953/atxFfF02

Последна редакция: нд, 22 юли 2012, 15:44 от VK

# 49
На снимките не виждам нещо чак толкова нередно.Кое по-точно те притеснява?

# 50
  • София
VK, китосай го тоя гардероб като стар автомобил, мацни го с няколко пласта Аквакрил и е готов!

Май са лентови пантите- цели са, не са по две примерно. Ама са стари и вратичките висят леко.
Питай за някакви яки панти в магазина, че като се сетя колко тежат тия гардероби...

# 51
Ето и моят скрин:
предиhttp://rosicashum.snimka.bg/hobby/before-and-after.688217.27758162
и след
http://rosicashum.snimka.bg/hobby/before-and-after.688217.27898067
 Не е точно това, което си представях  smile3517, но в тъмния коридор много, много не се виждат дефектите. smile3555

# 52
  • София
Леле, каква идея ми дойде за едни ретро столове, дето ми се мотат по тавана!
Червен Аквакрил има ли или аз трябва да си го оцветя?

Чудесно сте се справили със съпружеското тяло с шкафчето Laughing
Колкото до червеното - от опит мога да ти кажа, че най-добре е да си тонираш. Аз така направих с боята за този скрин ( на снимката червеното не изглежда толкова наситено, колкото е всъщност). За повече подробности smile3552

Лелееееее като гледам колко неща сте показали... Май не сте си почивали през уикенда. Браво за всички красоти Peace

# 53
Dovolnata, идеален е!
Niandre, прекрасен е Heart Eyes

# 54
  • София
Ох, всички преправки от 4те страници са идеални!
Аз нямам нищо завършено още.
На всичкото отгоре днес се въодушевих по още един проект...

# 55
  • София
Здравейте! Докато ровя по мазета и плевници на вилата, вие сте ги натворили красотите. Още няма да се хваля с преправени вещи, но ще се похваля с какво се сдобих днес.

държач/основа за шкурка, както и 20бр. шкурки за всякакви повъхности/дърво, метал, сваляне на боя!!!, с различни размери. Още утре почвам скрина, дето го отмъкнахме от клошарите в миналата тема.

# 56
Eхееей, страхотни сте, истински майсторки! Искам да ви попитам, за една моя вратичка от шкаф, която много ме изтормози. Когато купихме апартамента, го взехме с вградена кухня, но вратичката на долния шкаф, който се намира под мивката се оказа немонтирана. Предишният собственик не можа да обясни, защо е изрязана толкова тясна и сега като се наложи на шкафа за проба, остават едно десетина см. празно мястоот нея до края на шкафа, тоест няма как да се ремонтира. Дали може да се удължи, като и се изреже някаква дъска и се монтира от едната страна за вратичката, а от другата към пантите, или май ще трябва нова вратичка?

# 57
  • София-в сърцата на моите деца
Я,покажи!Може да мине само със завеска и без вратичка! Peace

# 58
Шанта  Hug за новата тема.
Момичета,невероятни красоти сте направили просто нямам думи.Хареса ми лампата на DimS,аз така и не се научих да боядисвам със спрей.И детската е станала много красива,макар че на мен и в предишното и състояние ми хареса.Радина столчетата си ги направила истински красавци,ако не можеш да смениш сегашния плат,купи си от по-тънкия донапран, изрежи го като правоъкълник по размер на целия стол,облечиго в каквато дамаска си харесаш,и си готова.Можеш да си ги слагаш винаги когато ги ползвате,а и лесно се перът в пералната(това е изпробвано но нямам как да ти ги снимам защото е на село).Биби много сладък грозник,ще чакам да го видя и преправен.И да те питам нещо,защото не си спомням добре,този шкаф с дърворезбата с какво го обработи ?Аз си взех в събота мебелите от антик,(намерих си доста евтин транспорт почти наполовин цена )закарах ги на село при татко и той категорично каза че шкафа с дърворезба си му харесва сегашния вид,т.Е не дава да става бял.Спалната ще я правя бяла ,но кага ще стигна до нея просто си нямам на идея.Вчера се опитах да правя декупаж върху един стол,не се получи много добре но ще го оставя така,защото мисля да се ползва за шкафче до легло.Направих и огледалото което е за над конзолната масичка,но него не го снимах,ще го покажа кагото го сложа на мястото му.Снимах и етажрките които мисля да ползвам за преграда в хола,за да отделя трапезната част.По-късно ще кача и снимки.

# 59
  • София
Eхееей, страхотни сте, истински майсторки! Искам да ви попитам, за една моя вратичка от шкаф, която много ме изтормози. Когато купихме апартамента, го взехме с вградена кухня, но вратичката на долния шкаф, който се намира под мивката се оказа немонтирана. Предишният собственик не можа да обясни, защо е изрязана толкова тясна и сега като се наложи на шкафа за проба, остават едно десетина см. празно мястоот нея до края на шкафа, тоест няма как да се ремонтира. Дали може да се удължи, като и се изреже някаква дъска и се монтира от едната страна за вратичката, а от другата към пантите, или май ще трябва нова вратичка?

За 15-20 лв могат да ти направят нова вратичка, кантирана, с размер, панти и всичко.

Общи условия

Активация на акаунт