Да преправим старите мебели - 15

• 101 995
  • 746
  •   1
Отговори
# 240
Записвам се , да ви следя че имам цял куп стари мебели за освежаване.

# 241
Можели да дадете идей за тези мебели, искам да ги освежа и да придам цвят и живот. А за вратите дали с фолио ще станат добре или с някаква боя и каква по точно ?

http://klqsh.snimka.bg/other/mebeli.692973

# 242
klqsh аз съм върла противничка на фолиото. Тези мебели в една стая ли ще стоят? Сега съм на вълна - бяло. Ако питаш мен-нека всичко да белее в този сив свят  Hug
Видях, че има детско легло. Ако другите мебели са в същата стая, при него, можеш да ги направиш дву или трицветни.

# 243
момичета,възхищавам ви се колко сте компетентни по реставрациите та,попаднах на два стари мукавени куфари,които искам да реставрирам  и да ползвам,дайте съветите си моля ви  Hug

# 244
Можели да дадете идей за тези мебели, искам да ги освежа и да придам цвят и живот. А за вратите дали с фолио ще станат добре или с някаква боя и каква по точно ?

http://klqsh.snimka.bg/other/mebeli.692973
Моя гардероб е от този тип,боядисахме го с авто боя (защото имаме такава в изобилие,момичетата могат да ти кажат каква е най-подходяща).Трябва обаче добре да изчистиш лепилото от лепенките.Трябва ти добър разредител.

# 245
ditka_sl да сега премахвам лепенките и искам да ги боядисам за детската стая, гардеробите с лепенките. Чудя се бебешкото креватче мога ли да го боядисам с  някаква безвредна боя ще имам момиче и сам фен на белите креватчета, но не ми се купува ново защото имам две.

Имали албум на темата където качвате творенията си преди и след, ако няма хайде да си направим примерно в snimka.bg. Смятам че ще е много полезен за новаци като мен  Grinning

# 246
Ето го и другото бюро. Всъщност първо него нацапах.

Доротея, същото бюро имам намерение да съживя. От времето на баща ми е, но и аз и сестра ми сме учили на него. Боята си е оригинална (но позахабена), дръжката на горното шкафче също.
Исках да помоля и Пина да сложи нейното. Видях го случайно в една публикувана снимка. Направо ми се разтупка сърцето като видях колко красиво може да стане пак. Сестра ми се опитва да ме убеди да го хвърлим и купим ново. След тази тема, която следя от известно време определено съм запалена да преровя таваните на бабите. (Имат невроятни сандъци за освежаване).

# 247

Имали албум на темата където качвате творенията си преди и след, ако няма хайде да си направим примерно в snimka.bg. Смятам че ще е много полезен за новаци като мен  Grinning

Погледни на първа страница.Има снимки и синтезирана таблица със информация.Ето и групата PREPRAVAlnik

# 248
Боядисах си едно гардеробче със Сократес, стана искрящо бяло, точно както го исках.
Но сега ме е страх да го лакирам, за да не жълтее. Възможно ли е изобщо да не го лакирам?

# 249
papi6 да снимки моля  Outta Joint

# 250
  klqsh-Гардероб такъв не съм правила все още но от такъв тип преправях легла и една тъмна секция.По твоите виждам че трябва да се мине със  шкурка,след това контакт грунд ,може боя за дърво а може и латекс и отгоре лак.
papi6- Аз така боядисвах едно шкафче чисто бяло с идеята и след това да е така.Намазах от горе с лак с UV защита и дървото от долу започна да прозира,направо стана прекрасно,дори и да бях искала да се получи така ,нямаше да успея да се справя.Знам че момичетата също слагат лак но не се сещам точно кой беше и нямаха проблеми.

# 251
  • bad@ss
Здравейте, момичета  Simple Smile

Намислила съм да си декорирам хладилника и ми се иска да бъде нещо такова:

Няма да пръскам със спрейове, че ще направя голямо мазало.
Спряла съм се на мебелно фолио. Искам да попитам обаче: има ли такова, което е специално за метална повърхност, или всяко мебелно фолио ще ми свърши работа? И още: като ги изрежа тези триъгълници и ги налепя, дали сред време крайчетата ще започнат да се "обръщат" или залепва наистина добре и стабилно?
Предварително благодаря.

# 252
Боядисах си едно гардеробче със Сократес, стана искрящо бяло, точно както го исках.
Но сега ме е страх да го лакирам, за да не жълтее. Възможно ли е изобщо да не го лакирам?
Щом е боядисано с боя за дърво, а не с обикновен латекс за стени, може да не го лакираш. Боята си има блясък, а с лака няма да стане по-здраво покритието, ако това е идеята.  Peace

звяр, но с чар, зависи от фолиото. Търси си качествено такова и мен ако питаш си поръчай в някоя печатница на 3М фолио, а не мебелно.

# 253
или всяко мебелно фолио ще ми свърши работа?
Да.

дали сред време крайчетата ще започнат да се "обръщат"
Да. Tired

Според мен, "отсечи" секторите с хартиено тиксо и боядисай с малко велурено валяче.

# 254
  • bad@ss
звяр, но с чар, зависи от фолиото. Търси си качествено такова и мен ако питаш си поръчай в някоя печатница на 3М фолио, а не мебелно.
Не бих се досетила  Hug
А дали мога да им занеса и вратите и те да ми ги и налепят? Май си имат някакви специални уреди. Притеснява ме, че вратите и на моя хладилник са закръглени, и ще взема нещо да го прецакам. А сигурно няма да е много евтино.  Simple Smile

Според мен, "отсечи" секторите с хартиено тиксо и боядисай с малко велурено валяче.
Така съм готова да рискувам. По-зле от това, което е, няма да стане  Laughing
С автоемайл, нали?! Той е по-лъскав?

Общи условия

Активация на акаунт