Да преправим старите мебели - 15

• 101 941
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Тайна - благодаря  Hug  шкафчетата са супер  Heart Eyes ще снимам и ще показвам след отпуска...

# 361
Здравейте, момичета!   bouquet

Съвсем случайно попаднах на вашата темичка и останах много впечатлена! Освен това ме вдъхновихте да опитам и аз да "сътворя" нещичко. Имам едно доста старо шкафче, което мислех да изхвърлям, но ще се опитам да освежа и ползвам, следвайки вашите съвети.
Първо да кажа, че шкафчето е с лаково покритие и е тъмно. Аз бих искала да го направя в 2 цвята - слонова кост и тъмно червено. До колкото разбрах стъпките са следните:
1. изшкурквам го /първо с едра, а после с по-фина шкурка/
2. нанасям грунд /не разбрах какъв точно.../
3. боядисвам го /каква боя да използвам? има ли значение?/
4. нанасям евентуално лак? /до колкото разбрах има и такъв с матов ефект или греша? аз не съм много по лъскавите неща.../

Ще се радвам на вашите напътствия!

# 362
  • София
Здравейте, момичета!   bouquet

Съвсем случайно попаднах на вашата темичка и останах много впечатлена! Освен това ме вдъхновихте да опитам и аз да "сътворя" нещичко. Имам едно доста старо шкафче, което мислех да изхвърлям, но ще се опитам да освежа и ползвам, следвайки вашите съвети.
Първо да кажа, че шкафчето е с лаково покритие и е тъмно. Аз бих искала да го направя в 2 цвята - слонова кост и тъмно червено. До колкото разбрах стъпките са следните:
1. изшкурквам го /първо с едра, а после с по-фина шкурка/
2. нанасям грунд /не разбрах какъв точно.../
3. боядисвам го /каква боя да използвам? има ли значение?/
4. нанасям евентуално лак? /до колкото разбрах има и такъв с матов ефект или греша? аз не съм много по лъскавите неща.../

Ще се радвам на вашите напътствия!
Здравей и добре дошла!

Ако си решила да покриваш шкафчето с плътен слой боя, то можеш да си спестиш шкуренето. До колкото помня, нанасянето на БОРОКОНТАКТ (има го и в по-малки опаковки) върху лаковото покритие ще е достатъчно боята да хване. А колкото до нея - ползвала съм АКРИЛАТНА, която е на водна основа и е с много добра покривност. Освен всичко друго е и матова.

# 363
матов ефект има и акрилна боя, само да изберете цвят.

Преди два дни се сдобих с един стар куфар, спряхме по пътя за морето да видим едни познати и пред входа им едни мадами мъкнат разни "боклуци" към контейнерите. И ако не бяхме така натоварени и друго щяхме да метнем на багажника...
Та ми се ще да го поизшкуря и да го мина с масло Осмо тъмно, ама идея нямам как ще стои, само си представям.
А да питам металните ъгли и заключалки с какво да ги освежа? Искам да остане металът.

# 364
Аз започнах с фал-старт  Sad Вместо въпросния шкаф, реших да пробвам една закачалка. Та.. взех си аз шкурка - едра и фина, купих си Бороконтакт и си купих и ето това:
http://www.megachim.com/?m=33&id=4&id2=34
Минах с шкурката закачалката и нанесох направо емайллака, тъй като консултантката каза, че това се нанася направо, а не върху грунд... е, резултата е трагичен. То че и аз нямам опит в боядисването - нямам, но където са рязани дъскичките изобщо не хвана, а другото се покри  #Cussing out
Пускам снимки и моля за съвет - как да го оправя това чудо?

http://prikachi.com/images.php?images/500/5131500z.jpg - в началото

http://prikachi.com/images.php?images/507/5131507W.jpg - резултата

# 365
  • София-в сърцата на моите деца
Аз започнах с фал-старт  Sad Вместо въпросния шкаф, реших да пробвам една закачалка. Та.. взех си аз шкурка - едра и фина, купих си Бороконтакт и си купих и ето това:
http://www.megachim.com/?m=33&id=4&id2=34
Минах с шкурката закачалката и нанесох направо емайллака, тъй като консултантката каза, че това се нанася направо, а не върху грунд... е, резултата е трагичен. То че и аз нямам опит в боядисването - нямам, но където са рязани дъскичките изобщо не хвана, а другото се покри  #Cussing out
Пускам снимки и моля за съвет - как да го оправя това чудо?

http://prikachi.com/images.php?images/500/5131500z.jpg - в началото

http://prikachi.com/images.php?images/507/5131507W.jpg - резултата
Добре де,нали писахме-първо Боро контакт-оня розовият и след 2часа боята!Даже не беше необходимо много шкурене, а само леко зашкурване за захващане на боята!Защо послуша консултантката?Сега леко зашкури,после Борото и пак Боята! Peace
Някой ако знае нещо по-лесно да пише! PeaceНяма непоправими неща, само  повечко труд!
Луд умора няма! Laughing Laughing

# 366
didiela, само канта ли да мина или цялата боя да сваля с шкурка не разбрах. Не мога да си обясня защо само на канта не хвана...

# 367
  • София-в сърцата на моите деца
didiela, само канта ли да мина или цялата боя да сваля с шкурка не разбрах. Не мога да си обясня защо само на канта не хвана...
Ами ако останалото е хванало равномерно мини само канта-така не мога да преценя равномерно ли е или не? newsm78 Колко ръце го мина?Само една ли?Щото тая боя трябва повече да я чакаш да съхне!Гледай повече от две ръце да не минаваш! Peace

# 368
Боята просто е попила,а не че не е хванала.Изчакай хубаво да изсъхне,ако има някъде неравности и напластяване го мини с шкурка и  боядисай там където е нужно Peace.

# 369
alexa-smile да ги зарязваш тия миризливи бои. Мия си после ръцете и четката/валяка с вода, че даже и вестници не подлагам. Има такъв богат избор на акрилни бои/ не съм доволна от боята на Селт-за да покрие добре трябват 5-6 ръце. За сравнение с Аква - 2-3/. И един съвет- НИКОГА НЕ СЛУШАЙ консултантите в магазина. От скоро съм в тази тема, но знам повече от тях. Пълни профани. Тук момичетата от опит дават супер точни съвети.
Честито на всички с придобивки от Тайна. Стоя и чакам да видя новите им облици с нетърпение  Crossing Arms
Не мога да си намеря място на виенската закачалка  Sad
Слънчева и успешна седмица момичета  Hug

# 370
Да, разбрах вече.. цяла сутрин се мъча да махна боята - търкам я с една шпатула, че не е и засъхнала още добре. после пак с шкурката ще минавам... ама така е, като съм пълен лаик... Но пък съм амбицирана да я направя, ако ще и 5 пъти да махам боята!
Акрилните бои какви са и защо ги предпочитате?  Embarassed

# 371
Да, разбрах вече.. цяла сутрин се мъча да махна боята - търкам я с една шпатула, че не е и засъхнала още добре. после пак с шкурката ще минавам... ама така е, като съм пълен лаик... Но пък съм амбицирана да я направя, ако ще и 5 пъти да махам боята!
Акрилните бои какви са и защо ги предпочитате?  Embarassed
Акрилните бои са на водна основа. С тях се работи по лесно, не миришат така ужасно като алкидните, съхнат бързо  Peace боядисваш с валячето и после го почистваш с вода.
Остави да изсъхне боята и мини с шкурка....ще се справиш  Hug

# 372
Или нанеси Ремовал-сваля боя, но тогава разхода ти ще се вдигне с още 6 лв + акрилна боя, ако решиш да я сменяш + тази, която сега сваляш...но пък ще си има материали за друга мебел. Само не се отказвай  Hug

# 373
alexa-smile, като гледам не е хванала боята, защото това според мен е шперплат и там на отрязаното няма кант.
Трябва да се мине със шкурка, както са казали момичетата и да се боядиса отново.
Не стои ли малко едно такова грапаво и рошаво?
Ако ти се занивама може да минеш този ръб с кит, след това шкурка и накрая боя.

# 374
Точно това ще да е - навремето нямаше ПДЧ-та, не е и дърво.. Почти успях да го изшкуркам, само на места леко се вижда боята. Ако сложа от бороконтакта няма ли да хване или трябва да купувам кит? И ако трябва да го китосвам, бихте ли ми казали какво точно да купя!

Общи условия

Активация на акаунт