Да преправим старите мебели - 15

• 101 920
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
За съжаление сега не мога да дам снимка на столовете,защото са в друг град.Но седалката е тапицирана,част от облегалката също и то така,че разглобяването за претапициране е невъзможно.Инак бих хванала шкурката и лака ,за да обновя конструкцията и бих претапицирала останалото..Дамаската е поизтрита,дървената част също.По тази причина бих искала калъф,напълно скриващ стола.

# 436
  • Банкя
Здравейте, И аз да попитам.Една кръгла сгъваема маса от едно време-много ми е удобна- се е доста захабила.Цветът е череша .Трябва ли да я щкуркам преди да я боядисам в същия цвят я искам-. И с какъв лак препоръчвате.
Виждам ,че е много май модерно бялото, но не се навивам-малко ми стоят като на баба шкафчетата. А ако я боядисам с бяла акрилна  -после мога ли да и върна цвета???

# 437
Аз пак с моя гардероб. Положението е лошо. Показвам и ще се надявам да давате идеи какво да го правя. http://stefanovad.snimka.bg/other/ot-staro-novo.618639.28141384. На тази снимка и на предната се виждат най-големите поражения. Все още имам желанието да се опитам да го оправя.
Ema, за съжаление, на гърба на вратите няма тънки прикрепящи дъсчици, които да мога да използвам.

# 438
Здравейте, може ли да ми дадете малък съвет??

Според вас ако на този , този и този гардероб им се сложи фолио дали би стояло хубаво или да не окепазим шкафовете и да стане по-грозно с фолиото. Хем искам да ги освежа, хем много ме е страх да не стане по-грозно, отколкото са в момента. Мисля, че не са толкова захабени, но им трябва освежаване  newsm78

Благодаря ви!!

# 439
  • София-в сърцата на моите деца

Според вас ако на този , този и този гардероб им се сложи фолио дали би стояло хубаво или да не окепазим шкафовете и да стане по-грозно с фолиото. Хем искам да ги освежа, хем много ме е страх да не стане по-грозно, отколкото са в момента. Мисля, че не са толкова захабени, но им трябва освежаване  newsm78
Благодаря ви!!
Ами тогава -,ако е дърво,ги почисти хубаво и им сложи един лак за освежаване Peace

# 440

Благодаря ви!!

Според  мен за първия с фолио ще е доста работа, рязане ,снаждане - ако имате опит с фолио може, но мисля, че боя  е по-добре. Втория - може фолио, но фолиото е капризно - ако не е качествено или не се залепи добре, може да почнат да се отлепват ръбчетата. За това задължително, ако решите фолио, от горе слагате кант като финиш. Третия гардероб - на мен и така ми харесва, така че - почистване и безцветен мат лак.

# 441
Lisi_Disi_M, на последната снимка се вижда къде са сглобките. Ако ти сама не можеш да се справиш, намери някой с минимални дърводелски умения да го попритегне, иначе ще съсипеш хубавата мебел ако почнеш да пълниш с китове и т.н.

KaRoLa, на мен и така ми харесват твоите мебели, но все пак ако решиш да променяш:
1. - бих махнала всички стъкла, като начало, а ако си по-смела и вратичките, или част от тях. Дупките от пантите попълни с кит, мини с боро контакт и след това с бяла акрилна боя. Пренареди книгите, вкарай малко декоративни елементи - вази, кутии и т.н. Като цяло си го представям нещо  такова
2. - бих потъмнила една идея с някакъв лак, други дръжки и най-вече дивана...не знам какво се крие под това покривало, но си го представям бял и естествено няколко снимки, картини над него. А Naughty и отново бих махнала витринките и вкарала измежду книгите красиви декоративни елементи.
3. - на гардероба нищо не бих променяла. Тук промяната трябва да дойде от тапетите, от тъканите върху леглото, пердетата, картини, огледала, лампиони, свещници ... Сложи някакви интересни тапети, бъди по-смела, може и раирани. Леглото си го представям отрупано с възглавници  Simple Smile

# 442
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Надявам се да приемате умерени ентусиасти smile3525!
Следя ви от известно време, но понеже не съм уверена в сръчността си рядко се хващам да направя нещо. Това не ми пречи да обичам хубавите неща, а даването на нов живот на нещо, което всеки друг би отписал ми действа вдъхновяващо. Повече съм по идеите отколкото по реализациите, за разлика от вас, но понякога идеите са не по-малко ценни  Wink. Ще добавя само, че се прекланям пред това, което сте успели да направите, и се надявам някой ден и аз да мога като вас. Grinning

Сега искам да си споделя идеите за мебелите на KaRoLa. Разкошни стари мебели с естествен фурнир, които в никакъв случай не бива да бъдат съсипвани с фолио! Шашна ме и това, че са оцелели оригиналните стъкла.
1. - и аз съм за изсветляване, но по-скоро бих заложила на запазването рисунъка на дървото. Представям си го като цвят избелен дъб в рустикален стил, със запазване на стъклените витрини, но вместо книги - кристали, вази, други декорации. Малко като старинен бюфет. Нямам снимка под ръка, но ето линк, в който има доста други, в т.ч. и малко технологии за постигане избелването http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=25587 Проба може да се направи и някъде върху най-горния плот - той така и така не се вижда.
2. - и аз съм за потъмняването. Мисля, че ще изглежда добре комбинация от венге (софт венге) и тюркоаз за дивана и аксесоарите. Нещо такова http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRM4Nyu30JspRJnK4rE5tW8H … FpCFBR3tqB6k2PN95
Намерих още една добра визуализация на цветовата идея http://www.archline-bg.com/projects/interior-tipov-apartament-tu … se-international/
3. - аз бих рамкирала с бяло, т.е. челните врати си остават в този цвят, но кантовете да станат бели. Ще се получи ефекта на това бяло-дървено бюро (маса), което тук срещнах няколко пъти и май всички го харесваме Grinning.
Осъвременяване на всички дръжки!  Peace

Имам питания за една табуретка, с която искам да се преборя, но първо трябва да кача снимки някъде.

Последна редакция: сб, 18 авг 2012, 12:35 от profesorkata_1

# 443
Благодаря ви много!! Душа не ми дава да им сложа фолио, да ви призная.. Представям си го как стои с въздушни мехурчета и как заносаме дървото.. Иначе дръжките със сигурност ще се сменят.

bouquet Hug

# 444
KaRoLa, благодаря за споделените снимки, малко ми напомня дома на родителите ми   bouquet
и понеже сте писала в тази тема, бих взела отношение.
първата секция е почти същата като в 'детската' стая при родителите ми, ние там сме махнали стъклата навсякъде, дръжките бели.
понеже шарките са много хубави, нашите ги запазиха. Аз бих го боядисала цялото с бяла акрилна боя или латекс и отгоре лак, с бели дръжки.
втория гардероб има доста "убит" за мен цвят, който не ми допада, там бих махнала средната част под етажерката или бих я боядисала в бяло, или бих сложила фототапет, а другото бих потъмнила с масло, не бих търсила ефект гланц, затова лак - не. само че малко по-тъмен цвят от това, което е в момента, в по-кафявата гама.
третият гардероб е с много красиви шарки, но бих го боядисала в някакъв цвят, може би екрю или шампанско, но фолио не препоръчвам,защото краищата може да се изметнат след години. Ако искам да запазя дървото, на долните врати бих сложила огледала тук-таме, преди това да освежа с лак, тук ми се струва добра идея.
Дори бих търсила ефекта на състаряване на този гардероб, и смяна на дръжките, разбира се.
А и лепенето на фолио е по-пипкава работа, ако се заемете Вие... но не препоръчвам Simple Smile  Peace

# 445
Здравейте, майсторки!
Много спешно подарявам скрин и шкаф, които стоят на открит балкон няколко години. Намират се в София, западните гета близо до Люлин 10 Grinning и ги давам на първия, дошъл да ги вземе, защото почвам ремонт и ужасно ми пречат.Тежки са. Към тях подарявам и две разнебитени рамки за столове, ако някой ги иска. Условието ми е да се изпразни балкона до утре. Laughing
Скринът е дървен, с четири чекмеджета, обаче две от тях да разглобени и трябва да се заковат. Размерът му е дължина-120 см, височина 110 см, дълбочина- около 50 см.
Боядисван е с кафява блажна боя, като на повечето места е олющена. Поне на пръв поглед, дървото е сравнително запазено.
Шкафът е от типа стар кухненски шкаф, целият му горен плот е подкожушен от водата, боядисван е с бяла блажна боя.
Рамките за столове са сравнително здрави, но  тапицерията и седалките  не са.
Ако някой иска, да пише на лични, че трябва да ги махна много бързо. Не съм ги чистила за снимките, ако някой ги поиска, ще забърша вековната прах.

Рамка за стол

Скрин. На три от плоскостите има ключалки, за тях ключове няма. Носачите са дървени и се чува стържещ звук на дърво в дърво, когато се опиташ да отвориш чекмеджетата. Четвъртата е с дръжки.

Детайл от фронтовата стена на чекмеджето

Поглед отвътре- лява страна, едната носеща дъска е счупена в края. На гърба в дъното има дупка.
http://

Страничен изглед.

Плотът отгоре

И другият шкаф. Ако никой не ги поиска, отиват на боклука.
Ако има желаещи, пишете и на лични, да давам телефон и адрес.

# 446
Немска верига за мебели щяла да отваря магазин в София. Повечето неща са ми доста кичозни, но в каталога има едни шкафове с цветни чекмеджета, които като нищо някой може да измайстори;-)
http://www.kare-design.com/upload/shop28067/kare_e_lis_vol8_comp … te_1328264810.pdf

Знае ли се кога и къде ще бъде този магазин?

# 447
  • София
На Околовръстното пред кино Арена Младост. Вече е отворен. Страхотни идеи!!!

# 448
  • София-в сърцата на моите деца
На Околовръстното пред кино Арена Младост. Вече е отворен. Страхотни идеи!!!
И на страхотни цени..... Laughing

# 449
  • София
О, аз само в нета ги гледах, смятам само идеите да ползвам Peace

Общи условия

Активация на акаунт