Да преправим старите мебели - 15

• 101 765
  • 746
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря, Margherita. А как става глеждосването, ако се стигне до него? Изпратих request за групата във FB, ако приемате начинаещи, дето "after"снимките ни се очакват по Коледа : )
VK, имаш една бутилка вино и от мен, засега ще отлежава в София, докато изникне пътешествие в твоята посока ...

Гледжосването - не знам дали може да се прави в домашни условия и как. Може би Мумита ще се включи.

Момичета, много ми е интересно да науча нещо повече за антикварните мебели – история, стилове и т.н.  Имам една книга „Наръчник на антикваря”, в които има само една глава и то не много подробна за мебелите . Някои може ли да препоръча източници , за предпочитане он-лайн. Байбиби май беше навътре с материала  newsm78

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 11:01 от Margherita09

# 691
Рени като си вземеш пратката от Еконт ми кажи за да дишам спокойно.

Имам съобщение,довечера бягам да ги хвана.
И сега се тръшкам в една мисла  Mr. Green какви да ги правя: бели крака с пъстра тапицерия или да ги оставя дървесни със студено син лен ? Клоня определено към второто. Искам да звучи скандинавски.

# 692
Сегашната им тапицерия е много добре запазена,защото от горе имат друга тапицерия.Въобще самите столчета са в много добро състояние,така че каквото и да ги правиш няма да има много работа по тях.

# 693
Stami,и аз не бих сложила обиколници.
ние сме с легло, на което е махната решетката и вечер слагам две квадратни платна, които подпъхвам между матрака и дървения ръб на леглото откъм главата, висуално правя стена от около 40 см. до главата, другото разстояние е свободно, така че малката да може да става, когато поиска.
п.п. леглото е много хубаво! поздравления и за труда по вратите, чудни са Simple Smile

VK, браво за стойките за вино. Много красиви рисунки също Simple Smile

Рени, според мен - според интериора, но вторият вариант май повече Ви допада, то и това е важно Simple Smile и на мен втория по-ми допада за това  Peace

# 694
Чудесна е стойката за вино. Аз също ще открадна идеята, но ще направя рафтче за книги, че виното у нас няма да успее до постои на стойката.  Wink

Виждала съм такива стойки, на които стоят детски книжки. Крънкам мъжо да направи....А той - ахаа, значи за на сина книги има място, а за моите -не Mr. Green

# 695

Рени, според мен - според интериора, но вторият вариант май повече Ви допада, то и това е важно Simple Smile и на мен втория по-ми допада за това  Peace

Ето този тип са:
http://www.ebay.ie/itm/VINTAGE-50-60-s-DANISH-MODERN-FOOT-STOOL- … sh=item5d3415d7ca
Сигурно се сещате- от соц-а  Simple Smile А сега каква цена дават...Danish modern
Ще са в спалнята, преобладаващо бяло. Ще има един стар гардероб цвят орех, дето чака реставрацията си година и половина... Mr. Green

# 696
Не можах да разбера защо NеDа пита за гледжосване, но да споделя, че имам една купичка от печена глина, негледжосана, която използвам като чинийка под саксия с цветя. Преди глината се напояваше и попиваше вода отдолу, но скоро намазах купичката обилно с 3-4 слоя прозрачен лак за дърво на водна основа. Мазах само вътре и така отвън глината си има същия вид, не лъщи, обаче купичката спря да пропуска, държи се като гледжосана.

И сега още нещо по темата: Twisted Evil Joy

Баба съсипа 120-годишна фреска, решила да я реставрира

# 697
Не можах да разбера защо NеDа пита за гледжосване, но да споделя, че имам една купичка от печена глина, негледжосана, която използвам като чинийка под саксия с цветя. Преди глината се напояваше и попиваше вода отдолу, но скоро намазах купичката обилно с 3-4 слоя прозрачен лак за дърво на водна основа. Мазах само вътре и така отвън глината си има същия вид, не лъщи, обаче купичката спря да пропуска, държи се като гледжосана.

И сега още нещо по темата: Twisted Evil Joy

Баба съсипа 120-годишна фреска, решила да я реставрира

тази фреска ми напомня моя гардероб  Tired Joy Само дето в него и сантимент няма.... hahaha

# 698
 Joy Горката баба,поне постъпката и е била подбудена от благородни чувства

# 699
Е! Просто не е истина! дизайнерска холна маса 299 лв Heart Eyes

http://bg-mamma.prodavalnik.com/dizaynerska-holna-masa-i9063415

Ако дизайнерско се казваше да копираш чужди идеи... #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Единственото положително е, че палетите са нови и едни такива гладки и явно поошкурени, но за някои хора това би било недостатък.
Иначе е едно към едно копирано от онази сайт с палетите.

NеDа, за гледжосването наистина се използват специални пещи за печене на керамика и се използват някакви професионални смеси за гледжосването специално. Иначе и аз като Barbabeau слагам лак върху боядисани саксии, или въхру обикновени.
Да споделя обаче, че боядисвах миналото лято едни саксийки с латекс - дори и с лак върху латекса взеха да се обелват и да подпухва боята. Явно латексът не е подходящ. Затова пък имам две саксии боядисани с акрилни бои, без нищо оторе за запечатване - ами не са мръднали, хем едната стоя цяла зима отвън, на сняг, вода и вятър.

А има и лъскави акрилни бои, моята едната беше едно такова като златисто, ама леко към бронз цвятц.

И да попитам, според вас момичета дали технология с оцет и телче ще е подходяща за дъска за рязане на хляб?
Много ми се иска да пробвам.

Последна редакция: ср, 29 авг 2012, 17:05 от Melany99

# 700

Рени, да покажеш като са готови табуретките, че и аз имам 2 такива и търся идеи.

Скоро влизах тук с въпрос за една етажерка - светла или тъмна ?
Ето  го първи  вариант : тъмна
http://storage4.album.bg/554/p1060151_739a1_29895869.jpg
/ моля не ме критикувайте за снимките Embarassed, много си ги харесах за по 2 лв. във Джъмбо. Идеята е там да се опитам да нарисувам нещо , но чакам вдъхновение/
.....и пуста зодия "Близнаци"  newsm78 реших да направя и светъл вариант - етажерка и рамки . Дано не съм досадила Embarassed.

# 701
gali2405   Хубаво е станало,и със снимките се е получило перфектно.Не знам какво искаш да ги правиш тези снимки но на мен така много ми харесват.Но все пак това си е твоята къща.Формата на снимките многоооо ми харесва.

# 702
Това не са снимки, а репродукции на картини на един руски художник (който аз всъщност недолюбвам) - Леонид Афремов.
А тези рамки-вратички, защо не ги изравниш?
За рафтчето не помня писах ли тогава, но аз съм за тъмно и наистина цветът ми харесва така.

# 703
Това не са снимки, а репродукции на картини на един руски художник (който аз всъщност недолюбвам) - Леонид Афремов..

Понякога цветовете му ми идват вповече, понякога ми оправя настроението. Има нещица, които ми харесват, но не съм попадала на негови репродукции.  Peace

gali2405, чудесно е така тъмно, на мен ми хареса, даже светъл вариант малко не си го представям. Embarassed

# 704
Аз се разколебах сега, точно заради цветовете. Този Леонид е много ярък, дали не е този?
Ама то пък как да не ги объркаш?! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт