Гримиране - идеи, продукти и предизвикателства - 10

• 54 421
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
аз съм с очила с висок диоптър - астигматизъм + късогледство
рамките на очилата ми да са кафяви, аз предпочитам кафяв грим за сините ми очи /трудно се възприемам с други цветове, но нося; ако искам да се чувствам добре - задължително кафяв/
гримът ми се губи зад лупите и рамките  Confused

# 91
Моя грим също се губи зад очилата и затова мога да си позволявам да е силен.

# 92
И аз нося очила на работа, но май винаги се гримирам еднакво. Лошото е, че аз гледам не през очилата, а над тях Mr. Green.
И понеже ме заразихте сериозно, реших да се спретна и аз със нещо лятно и да се щракна на портрет, което не се оказа никак лесна задача.
Първо реших, че гримът уж ще е на тема Амазония, после реших да добавя и малко зеленина за разкош и той стана по-скоро от типа "Честита първа пролет", а като се видях на снимките установих, че може да ги запазя за участие, когато си правите палячовски грим.
Както ще видите, очната линия се разтече доста бързо и взе да ми люти на очите, а може и зелените сенки да допринесоха, защото вече не помня коя година съм си ги купувала.
Една от снимките я правих в банята и с този ББ-крем направо излязох като лингурка на тази светлина. Буквално мога да тръгна на пазара за булки, току виж ме взели Laughing Нищо, че съм малко дълтичка вече.
Ето и снимките, които не се получиха чак толкова бледи, но можеше и по-добре:
Тук за пореден път се убедих, че половинатам грим явно го слагам напразно, тъй като клепача ми го закрива.

Малко по-отдалеч, че да не се пуашите много Laughing

Тук може би най-много си личи каква всъщност е идеята.

Разтеклата се очна линия на вашето внимание Mr. Green
И... клоунът Бутински, разкрил лице пред вас. Тази бръчка на челото си мислех, че не си личи толкова, но уви..старост-нерадост.

# 93
buttinsky Не знам за каква старост-нерадост говориш. На мен ми харесва грима - и цветовата комбинация, и как е нанесен. А кой е продукта на устните?

кКристи, и твоят грим много ми харесва! Но масово трябва да се учим да се снимаме, иначе се губят цветове.  Hug

# 94
Благодаря за ласкавите думи Ally  Wink
На устните съм с едно червило на Seventeen от една тяхна ексклузивна серия от миналото лято, не мога да го намеря на снимка в нета обаче. Номер 397 Special Sheer- нещо от сорта. Все пак  трябваше малко да си поочертая устните, че особено долната ми е доста квадратна, но така ми залютя на очите от тази очна линия, че нещо се разбързах накрая.

# 95
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Buttinsky, много си свежа, а клоунският грим- всъщност доста дискретен Wink

# 96
Joy-че само така ти изглежда. Той наистина не е много ярък гримът, но ако ме видиш в цялата ми прелест, ще започнем да си говорим на "Хади, ма, какичкоу!".
На живо веждите ми изглеждаха доста потъмнени, а на снимките виждам, че явно моливът не е успял да скрие крема и веждите и слепоочията ми изглеждат прошарени, а аз нямам още толкова много бели косми. Просто хубаво съм се омацала с BB-крема.

# 97
Buttinsky ,харесва ми гримът ти - свеж и летен.

Малко Chanel:

Харесва ми!

# 98
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Моделката е невероятно нежна Heart Eyes

# 99
Да, на мен ми напомня малко на нашата Лу. Simple Smile

Аз иначе само веднъж съм се опитвала да гримирам друг човек и то с доста нелека задача се захванах. Наложи се да гримирам за бала братовчедка ми, която по принцип никога не се беше гримирала дотогава. Дори и едно червило да й сложа ми беше адски трудно - може би дори това беше наай-трудното, тъй като се наложи да рисувам много, а аз съм си свикнала с извивките на моите устни и тъй като горната ми си е е оформена по рождение, изобщо не се налага да я очертавам отгоре, както правят някои мои познати. Само долната ми създава проблеми с това, че е квадратна, а на мен ми се иска отстрани да е малко по-изтънена.
Та задачата с братовчедката ми даде много зор, да не говорим, че човек като няма никакви навици в гримиратео постоянно клепа, търка се, започва да си мърда главата в най-неподходящия момент. Та не знам дали не я загрозих повече, отколкото да я разкрася.
После като се омъжваше наистина я беше разкрасила до неузнаваемост една професионална гримьорка. Много ми се иска да го умея това, но ще е нужен много труд.

# 100
От няколко дни вече съм вкъщи и имам интернет и най-накрая изчетох всички страници - не бях чела от 30 юни!  Mr. Green
Страхотни гримове видях,и идеи ми дадохте,даже май измислих какво да направя за предизвикателството,но ще видим дали ще успея.
Иначе супер много се бях ентусиазирала да ви видя на срещата,но тъй като все още не живея в София,а вероятно записването ми в унсс ще е в петък няма да мога да дойда.Но ще помисля пак,ако не стане-следващият път  Heart Eyes

# 101
  • в пералнята
Олелее, колко сте изписали, щях да ви изпусна.
Записвам се с една свежа идея за грим.
Скрит текст:

# 102
  • в 1001-та нощ
buttinsky, страхотен грим  Peace аз бих била по-смела, но и зная ка при снимка се умиват цветовете  Peace бих нарекла композицията;"Мини с мен под Дъгата  Heart Eyes" (така го усещам)

сега от мен две теми  Peace

първата тема  имаше няколко цели:

1. да пробвам очертаване с молив
2. да тествам едни ейвънски сенки
3. да опитам опушването или не се сещам ка се казва, където слагаш един цвят на клепача и с по-тъмен правиш дъга по сгъвката .... и разнасяш към външния ъгъл
4. да доомажа порядъчно, като не ми хареса

втората тема   трябваше да е някакъв крясък  Mr. Green бяло, червено и черно

идеята ми беше да "опуша"костта над клепача, така, че да има нещо, като cut srease, но не точно - от сгъвката, която не се вижда да има по интензивен цвят и да затихва към веждата - костта да изглежда обла и релефна

мислих дали цветовете един до друг да се редуват перлен/матов - с идеята да контрастират повече контрастират

изводи - от 1 тема - видях колко различно изглеждат на снимка различните сенки - като марка - ейвъбските са уж леко перлени, но изглеждат матови, цветовете са доста контрастни - като бяло и черно, но на снимката едва лични

след това - потъмних с други сенки и направо стои лъскаво  Rolling Eyes

на живо изглежда много леко и ежедневно - получи се желания ефект, но не излезе, предполагам трябва мноооого да засиля грима, за да се види, но поне молива стана, мисля, че ще го одобрите

за 2 грим , какво да кажа - много се забавлявах, бих се пуснала така на 31 октомври или в "любим герой" - вампир или злата фея

честно казано - беше интересно как ще прелея контрастни цветове - до сега не съм  Mr. Green и помисляла  Mr. Green

снимала съм етапите:

1. само сенки
2. после и спирала и очертаване със сенки
3. рисуване на вежди (черни)

ТЕМА 1 =>

Скрит текст:

ТЕМА 2 =>  

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 14:08 от a.l.e.n.a

# 103
a.l.e.n.a, на мен ми харесваш като вамп Simple Smile
Но иначе този светлоливия грим много ти отива на цвета на очите.
Аз и да исках нямаше да мога да го раздам по-смело поради факта, че пробутах на майка повечето си палитри с ярки цветове и освен тези, с които се наплесках, нямам други по-крещящи. Всичко е в кафяво-бежевата тоналност или лилаво-розовата, както и едни много черни и отровно зелени истории, които дори стоят непокътнати още.
На мен обаче още ми люти на очите от този грим. Май хубаво се подредих.

# 104
  • в 1001-та нощ
  Embarassed благодаря  Heart Eyes какви сенки ползва  Rolling Eyes (като марка?)

Общи условия

Активация на акаунт