В коремчето на мама отеснява и палавото СЕПТЕМВРИйче все по-нетърпеливо става!

• 25 857
  • 728
  •   1
Отговори
# 300
  • София

някой каза Каролина, ех...един ден...може и да ме е огрее  Heart Eyes за женско

Дано ни огрее, дано. Въпреки, че аз не съм сигурна, че ще се навия за още едно като знам колко е вероятно пак да е с пишка ooooh!

# 301
наистина можеше да стане беля с падането  Joy ама нали съм си луда глава, после си довърших прозореца, де  Sunglasses

Mr. Green това се казва пълен непукист  Mr. Green Hug

malko_mishle Добре дошла миличка  Hug  ...  радвам се, че ти е интересно в нашата тема.
Ако имаш желание мога и да те добавя на първа страничка  Hug

bydik все си мисля, че при теб наистина ще има нужда от помощ. Аз миналата година гласих отпуски за смени, защото като си представих две ревящи бебета ... сега е друго разбира се.
Така, че малко помощ си мисля, че не би отказала  Mr. Green Hug

П.П. момичета, преди някой беше дал линка за много интересен колан за панталон, който да скрива разстоянието, което не може да се закопчее  Mr. Green
Може ли риплей  Mr. Green

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 20:44 от F.a.t.e.

# 302
Мартичка ... та ти не се спря тези дни, как няма да отслабнеш  Heart Eyes А съм чувала за "чистенето" преди раждане  Mr. Green

За сметка на това пък днес се размазах от мързел, само сготвих набързо и пак на дивана  Laughing
Вие почнахте ли голямото разхвърляне?

Дано ни огрее, дано. Въпреки, че аз не съм сигурна, че ще се навия за още едно като знам колко е вероятно пак да е с пишка ooooh!

Еl_sol,  недей така, мила. Аз съм навита на трето, нищо, че двете са с пишки  Laughing. Виж ако и то е с атрибут, тогава се отказвам во веки веков  Joy

# 303
Канелче, дерзай, и това ще мине, мислим те всички, дано по- скоро го вдигнеш този хемоглобин!
По този повод на последния преглед, моят доктор, за да ме стимулира да си пия редовно желязото, ми обясни, че след секциото като му се наложело да ми прелеят малко циганска кръв и съм излезела на кючек от реанимацията, нямало да му викам "екстра си ми е хемоглобина, к"во толкова не му харесвате".
Даная, успех и на теб, бързо да се оправяш, и аз за първи път чувам за мастит по време на бременност.
Мене от две седмици си ми тече коластра и си ходя с едни петна на блузите вкъщи ( нали си седя без сутиен), а Малкия само ходи и повтаря "Мамо, капе, мамо, цапа ей там - на гърди"  Joy
Мии, ами разбира се, за женско с В - Василена, от това по- хубаво накъде? hahaha. любимият въпрос от малка ми е "а как да ти викам на галена", а ся обясни, че то галено НЯМА !
Иначе с разказа ти за изписването ме върна назад, аз ако можех също не бих искала да ми се явява родата на изписването и след това вкъщи, и то сещайте конкретно тази й част, с коят кръвна връзка нямам, нещо и емоционална не можах да осъществя с тях, но е неизбежно. Миналия път ме побъркаха първите месеци от идване и висене всеки Божи ден на гостита и разходки ( не за помощ), този път фюлма няма да се повтори, две седмици мъжа ми си е вкъщи, след това майка ми ще си вземе един месец неплатен, но на мен ще ми е трудно с големия, той нито е на градиан, нито е на възраст, на която може нещо да разбере съзнателно, искам просто с него да ми помагат, аз с бебето ще си се оправям сама. Иначе помощ в домакинството, ако има кой и не ви се натрапват със съвети, не е излишна първите седмици, но аз не мога да си представям някой да ми рови по шкафовете или да ми мести чинийте, ако ми носят готово ядене - ок, само да не ми го готвят в нас!
А какво толкова масово ви притеснява къпането, един път някой ще ви покаже и готова. В нашето семейство това е мъжка работа, мъжа ми го къпеше от преди да му падне пъпа (а и него оправяше). Детето го извеждам от първия ден( освен ако не ми пада  градушка на главата), Павел излиза задължително всеки ден по два пъти, зимата няма -20, няма вали дъжд, сняг, ботуши, космонафт и навън, бебето също не мисля да изнежвам. Е, няма да го почна така ударно, де, да не звучи много хард, но аз така си ги разбнирам нещата, така си ги действам.
Аз не пиша, не пиша, ам като почна и не мож ма спря  Mr. Green

# 304
  • София
Мартичка ... та ти не се спря тези дни, как няма да отслабнеш  Heart Eyes А съм чувала за "чистенето" преди раждане  Mr. Green

За сметка на това пък днес се размазах от мързел, само сготвих набързо и пак на дивана  Laughing

Еl_sol,  недей така, мила. Аз съм навита на трето, нищо, че двете са с пишки  Laughing. Виж ако и то е с атрибут, тогава се отказвам во веки веков  Joy

Абе, да, ма не ми се ще две момчета, а за мъжа ми ще е още по-трудно. Той каза, че тоя риск го поемал само веднъж. Ако се случи следващото да ни е момиче...как ще я пазиме, пушка на стената... #2gunfire

# 305
Здравейте момичета, ето ме и мен да се отчита за прегледа.
Вече сме 2200 гр., вървим 10 дни напред, имам и скъсена шийка.
 Но бебенцата последните месеци са много палави и имаме увита пъпна връв. Sad
Предупреди ме да не се шашкаме и да следим положението.
Пусна ми и влагалищен секрет, както и кръв и урина. Резултатите ще са готови в понеделник.
Следващия преглед ще е чак края на август, защото излиза в отпуска. Дано всичко е наред. Hug Лека вечер и спокоен сън на всички.  :hug

# 306

За сметка на това пък днес се размазах от мързел, само сготвих набързо и пак на дивана  Laughing

О даааа ... след малко чакаме и кума да местят с мъжо гардероби - мардероби, легла - млегла, шкафове - мафове  Mr. Green

Ева ... не се притеснявай за пъпната връв  Hug нали и аз се бях ушашкала, а виж сега няма проблеми  Hug

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 20:59 от F.a.t.e.

# 307
Привет,
не мога да ви изчета. От 4 сутринта съм почнала, ама все на пресекулки. Сега ще хитрувам с номера на F.a.t.e. Wink Оцветявам, та да си избирате какво да четете, щото ще е дълго, имайки в предвид, че ми остават още 3 страници...

Канела, честит девети месец! Има много храни, с които можеш да си помогнеш /към хапчетата/ за да си вдигнеш желязото. Имам приятелка със сериозна анемия. Тя си пиеше лекарствата и желязото си и седеше ниско години наред. Някой и каза "бабина рецепта" 1 лъжица меласа се смесва с 1 лъжица ябълков оцет и се добавя хладка вода, веднъж на ден. Става като чайче /водата е само за да разтвори/. Няколко седмици след започването на тази терапия спря хапчетата и повече не е имала нужда от тях. Ако искаш пробвай, поне ако ти дойде в повече желязото, ще си имаш запас и за след раждането. А тази диария с контракции може ли да е предвестник на раждане? Даже може да те оставят да си родиш нормално, тамън и бебка не е великан Simple Smile Каквото и да е, ти желая успех!

Да се върна на захранването. Сега чета за захранване, водено от бебето, до педагогическото не съм стигнала. На първото ми харесва липсата на пюрета. Хем упражнение за моторика, хем представяне на нови храни. Иначе със сигурност сокове няма да давам и ще го отложа до 6-7 месец. Вода по принцип също нямам намерение да давам, освен ако не настанат някои канадско-есенни жеги Laughing

За храната, трябва да почна да си приготвям вече по малко. Гореща сипана в буркани или в камерата. Готова храна, както и полуфабрикати вкъщи не се купуват. А и момента е твърде важен, за да мога да си позволя ядене на храни, в които не съм сигурна какво има.

За помощта. Би ми се искало, ако се наложи, да мога да извикам някой, ама няма как да стане. Една позната оня ден ми казва "е, няма ли поне някоя приятелка да дойде да ти помага? Аз съм заета и няма да мога, иначе с удоволствие." Ами нали ако някой дойде, ще иска с бебето да се занимава, няма да дойде да ми измие тоалетната, я. Та на такива помощници, благодаря. Иначе идеята е тати да си вземе бащинство.

Agira, съчувствам ти. Досега гладна съм била само на първите кръвни изследвания и после едвам се домъкнах до вкъщи. Поне късмет, че поликлиниката ми е на две пресечки. Другата щурота беше, когато за ехографа трябваше да пия много вода и да стискам около час до прегледа и 40 мин. самия преглед. Още ми е чудно как не се изпуснах.

Името явно ще си дойде с бебето. Макар че имам идеи за момиче, но за момче хич. Таткото незнам дали изобщо е мислил, но то и не зависи от него. За галено не ми пука, за мен е въпрос на уважение липсата на мързел да се произнесе цялото име. Освен когато още при представянето не е наложена някаква форма от приносителя на името. Това е вероятно комплекс заради всички безумици, с които са се опитвали да ме нарекат различни хора през последните 30 години.

Миенето на прозорци, разтягането помага на бебето да се смъкне надолу и води до контракции. изобщо е едно от средствата за предизвикване на раждане. При нас по принцип мъжа ми ги мие, но този път ще съм аз. След средата на август Simple Smile

sky* ме подсети: Къпане - показват в болницата, а в книжките имам 3 различни варианта, в зависимост от предпочитанията на бебето. После ще ги потърся в нета или ще ги снимам, че са с картинки. Гости - ще видим кой и кога и нужно  ли е наистина. Имам една близка приятелка, която няма да ме притесни и първия ден да дойде, но тя и семейството и са единствените, за които съм така настроена. Излизане - ами нали и от болницата трябва да се приберем, значи излизането е от първия ден Wink след него, когато мама е в състояние.

Ух, после ще дописвам, че ми се измориха пръстите, а пак има 3 страници за четене.

# 308
ох канелка,спокойно мила,сега ще вдигнеш желязото и съвсем скоро ще гушкаш нааай-красивата принцеса на света Hug Hug Hug бъди спокойна Hug

# 309
francheskasweet, как си? Имаше ли ефект стискането на палци. Ако още не е минал момента, пиши, да продължаваме Wink

Сега има намаление на Omron на същия термометър в Амазон, излиза към 40 лв и е с международна гаранция.

Може ли линк, предварително благодаря!

# 310
Само да ви кажа че изпратих мъж ми за хавлийка вече си имаме розова от Лидл-първата ни покупка,няма да я качвам че ще се потретим.Харесва ми самият хавлиен плат-плътен е и ще попива,не е чак толкова голяма,но за началото е перфектна,пише че е турска,ама става.
Ходих до едно малко магазинче което внасят перилни препарати от чужбина,взех за нас някакъв нов течен Ариел,погледнах бебешките,струва ми се САното- течния скъпичък-25лв,и засега взех само Тео бебе, малка кутийка за да изпера покупките,а по нататък ще видя какъв ще купувам.

# 311
Здравейте момичета!
Ние продължаваме с ремонта, но аз не мога да помагам. Като реша да постоя повечко и започва да ме стяга корема. Явно бебка натежава. Видях, че някои момичета се е наложило да лежат. Искренно ви съчувствам милички. На мен в началото ми се наложи да лежа. Дано да не ме сложат пак на същия режим, че е много кофти. Praynig
Не че сега ходя кой знае колко много. Излизам рано сутрин или късно вечер и то не всеки ден за по няколко часа. Обаче като ти кажат, че не трябва да ставаш от леглото е много кофти.
Дано повечето от нас дочакат термините си.

П.П. Една приятелка, която беше за август вече роди и почвам да се психирам.

# 312
Чета ви, чета и когато стигна до писане ме домързява  Simple Smile
Канела, вярвам, че скоро всичко ще е наред и ще гушкаш малката си принцеса.
Даная, бързо се оправяй. И на теб много ти се събра. Какво цепнаха не разбрах, гърдата ли? Не се тревожи за бебето, лекарите си знаят работата и няма да предприемат нещо, което да му навреди. Hug Казаха ли какво предизвиква този мастит? И аз за първи път чувам за мастит по време на бременност.

Относно помощта... аз и сега имам нужда от помощ при основното почистване на апартамента, ама никой не ми предлага, пък аз гордо не си искам. И майка ми и свеки са толкова заети и преуморени, че никак не ми се иска да ги товаря. Мъжа ми пък милия също е адски натоварен и не мога да го занимавам с каквито и да било къщни дела. Накрая или ще се справям сама бавно и славно или ще потърся фирма за почистване.

След първото раждане се чувствах толкова изморена, че не вярвах някога да успея да се съвзема. Не ми беше нито до чистене, нито до готвене. Само с бебето се занимавах и веднага щом то заспеше, лягах и аз да дремна. Сега не знам как ще е. Ако таткото успее да си остане вкъщи няколко дни след изписването, ще се справим и сами, а ако не - ще търся помощ от бабите за по няколко часа на ден.

# 313
 ooooh! нещо нета ни сдаде багажа и не можах да си пусна поста  Laughing Та да се включа и за по темата за помоща от майките. За сега съм казала не повече от 1 седмица на всяка баба в началото, за да може всяка да дойде, да си покаже какво знае и да му се нарадва. Пък после лека-полека ще се редуват. При сестра ми, която роди с операция, майка беше при нея 1 месец и тя беше доволна от това - беше й наготвено, изчистено, изпрано. Мисля мъжо да го впрегна с тези задачки, все пак той ще е до мен постоянно.
Канела, виждам, че с желязото имаш проблем. Знам, че е нормално за бременни с ниски левкоцити. Хапвай повече домати, коприва, лапад или си купи направо капсули желязо. Стискам ти палчета всичко да е наред!  Hug
cassiopeia_vn и вие ли сте в ремонти дейности. Ние вече 2 месеца, а има още за ремонтиране. Имам чувството, че ще родя в ремонтни дейности  hahaha За коремчето - и мен ме стяга ако стоя повече права, но като се раздвижа се оправя. Все пак наближава момента, няма как. Не се психясвай, всичко ще е наред!  Hug
Мъжо взе да ме гони от компа, че филм иска да гледа. Спокойна вечер момичета и никакво раждане преди датата  Naughty Naughty Цуфки!

# 314
Ние с избора на име бая се поизмъчихме - всеки път като повдигна темата и чувах колко било рано да го мислим и неща от рода на Покахонтас и Палталия Joy Joy /само и само да се откажа/.
Аз много харесвах Катрин и Кристин - уви; Ива и Ема - цитирам " те трибуквените били половин имена" Mr. Green И засега компромис - Емили и на галено Ема пък ще видим дали ще ни огрее.

А за помощта - положението е такова че майчето няма къде да иде инак съм с две ръце с таткото сами да се оправяме.Като се знам още от вратата ще сме се изпокарали и то по лошо така.

Лека вечер и от мен Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт