В коремчето на мама отеснява и палавото СЕПТЕМВРИйче все по-нетърпеливо става!

• 25 772
  • 728
  •   1
Отговори
# 375
Velviamo, честит рожден ден на големите патерици  Mr. Green  жива, здрава и много щастлива мама скоро.

Добре дошли на новите мами, успешна до края...

Канелка, не търси вина в себе си. Аз в такива случаи си казвам, че всяко нещо се случва по определена причина, защото трябва и макар смисъла да ни убягва, е за добро.  Hug  вярвам,че скоро ще гушкаш сладка бебка и всичко ще е зад гърба ти...

Валяв, уикенда взехме същото легълце от икея и матрак, и чаршафи изобщо красота  Heart Eyes

Даная, стискам палци за теб, мисли положително...

За име, ние решихме да уважаваме буквичките на родителите нисамо, тъй като искаме името да звучи и да се пише лесно на чужд език, та ще се казваме Тереза, накратко Теса или Теа....

И последно за помощта, ще видим как тръгнат нещата сами, макар че свекърва ми е златна, не се налага, не се меси, пита преди да прави каквото и да е, и бих се радвала да е покрай мен, особено за готвенето, че вкъщи аз съм кулинарът, мъжо обича да яде.   chef   Crazy  майка ми и тя е така   Heart Eyes

Мартичка, ти на 30ти ли си, заедно с Чики и Ел сол? Аз съм на 1ви по обяд в щерев...

# 376
  • където мечтите се сбъдват
Имаше едно суеверие да не се казва името предварително ама ние не сме по тях нали ?  Naughty Naughty
Аз не съм суеверна,но съм решила да кажа името след раждането и да бъде изненада за всички.Само аз и таткото го знаем.

# 377
И за край да ви кажа....снощи какъв рев ревах.Много ми беше криво и гадно.Седях и се чудех аз ли направих нещо или не направих,че да се стигне до тук....Имах прекрасна бременност,не съм повърнала ни веднъж,лошо не ми е ставало,изследванията до сега винаги прекрасни.Не ми е тежало нищо до сега.И изведнъж както казва Мечо Пух-беляяя.

Мила ми,Канелка,как добре те разбирам....и аз сега 2 часа не мога да се успокоя.Все си поревавам от както ходих да ми сменят превръзката на гърдата и видях какво чудо е.Като заклано прасе съм  smile3518

# 378
Успях най-накрая да изчета всичко и естествено половината неща които щях да пиша ги забравих.  Mr. Green
Канела, толкова положителни мисли ти изпращаме всички, че няма начин всичко да не е наред  Hug
Даная, дано всичко се оправи при теб и да можете да се кърмите.
Помощ и при двамата съм имала за по няколко часа вечер. Като свърши майка ми работа, дойде за малко и това е. Баща им също го нямаше по цял ден и се оправях сама. Не е тежко за нормално родилите, защото след секцио определено има нужда от повече помощ. Най-важното е когато детето спи и ти да спиш- тя домакинската работа никога не свършва, но силите намалят още първия ден.
На мен сега ми е чуденката как ще успявам да водя и вземам двама ученика, по различно време с бебе, което няма да се съобразява с техните часове. Просто незнам как ще се организирам...  ooooh!
Име и ние сме си избрали още преди да видим  EFP  Като гледам, ще имаме все различни имена, което е чудо  Mr. Green Нашата мацка ще се казва Християна, а ако беше мъж махаме -а- и готово  Wink
Още нещо щях да пиша ама... друг път.

# 379
  • където мечтите се сбъдват
Данайче,мила, стискам ти палци бързо да се възстановиш и да имаш дълго и успешно кърмене без никакви болки и мастити повече  Hug А,казаха ли докторите каква е причината и как може да се предотврати?

# 380
Момичета някоя от вас на "ти" ли е с НОИ или НАП или и аз незнам коя от всичките т.нар. инстанции?
Проблема ми е следния , ходих на работа до 20.06 от тогава ми е пуснат и първия болничен, но заплата взех вчера за Май месец, която е и то я взех на ръка , а не по банков път както в по принцип. Обадих се на фирмата понеже се притесних , зная че като се плаща по банков път значи има и внесени осигуровки , от фирмата ми акзаха че за МАй месец не са внесени осигуровки. Попитах не може ли поне моите да внесат , тъй като после майчинските ми нали се изчисляват на базата на тея малоумни осигуровки , и ми казаха " няма как да стане ние плащаме осигуровките на всички " и сега незнам какво да правя, някоя от вас имала ли е го същия проблем и ако да как се е справила? Опитвам се да намеря логично решение ама нещо не ми се отдава  newsm78 newsm78  След малко отново ще пробвам да звънна до НОИ Варна да попитам тях евентуално ако могат да ми помогнат, но не искам да става и през главата на фирмата , защото ако сгафя нещо после да не ме уволнят като се наложи да се върна. Дайте ми съвет , че и цяла бременност съм сам самичка и се сблъсках с толкова неприятности сега и това ми дойде като бонус ..... накрая ще ида до Германия и ще хвана таткото за ушите да си идва и да ми помага.  Weary

# 381
stefanel ,никой нищо не знае.Инфекцията е тръгнала от някъде ,но от къде ли...всеки вдига рамене.Тръгне ли да се развива нещо освен с антибиотик няма лечение.Аз не се повлиях от него първите 2 дни и за това ме цепнаха.Силно се моля да мога да кърмя после и да няма никакви последствия.Лекарите уж ме уверяват,ама нали знаете-лекари.Много,много ми е гадно в момента и добре,че бебо напомня за себе си и ме успокоява .

# 382
Лили, ако искаш, питай тук, мисля че ще могат да ти отговорят на въпроса
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=611964.msg22546850#msg22546850

# 383
Krassy Благодаря ти  Hug точно това търсих дано да ме удостоят с внимание  Simple Smile Simple Smile

# 384
Момичета някоя от вас на "ти" ли е с НОИ или НАП или и аз незнам коя от всичките т.нар. инстанции?
Проблема ми е следния , ходих на работа до 20.06 от тогава ми е пуснат и първия болничен, но заплата взех вчера за Май месец, която е и то я взех на ръка , а не по банков път както в по принцип. ......

Лили, няма как да се платят твоите осигуровки само защото се внасят по булстат.
НОИ изчислява болничните на база декл. 1 и е важно да е подадена тази декл. като начисление или плащане, а не дали са платени осигуровките. Това се декларира при подаване на болничните от работодател. С ПИК можеш да видиш в НОИ какви данни са ти подадени и кога са ти занесени болничните.

# 385
  • София
Проблема ми е следния , ходих на работа до 20.06 от тогава ми е пуснат и първия болничен, но заплата взех вчера за Май месец, която е и то я взех на ръка , а не по банков път както в по принцип. ......

Лили, няма как да се платят твоите осигуровки само защото се внасят по булстат.
НОИ изчислява болничните на база декл. 1 и е важно да е подадена тази декл. като начисление или плащане, а не дали са платени осигуровките. Това се декларира при подаване на болничните от работодател. С ПИК можеш да видиш в НОИ какви данни са ти подадени и кога са ти занесени болничните.

Точно така. Болничните се подават след като се подадат декларация Образец 1 и образец 6, а те се подават след като бъдат начислени и внесени осигуровките за предходния месец.

# 386
фейтче кажи как да вмъквам снимка тук Thinking Hug

# 387
Данайка....най-важното е,че човечето ритка и напомня за себе си....Със сигурност мислиш за хиляди неща,за кърмене и още бременни лудости ,но по-важно е душичката ти да е здрава,пък каквото такова.Гладно няма да остане  Hug
Абе,момичета....За кураж ще ви кажа,че майка ми при бременноста си с мен е преживяла катастрофа в 4-ти месец.И то доста сериозна,а в седми месец е изкарала шарка (пипнала я от брат ми).И на края ме излюпила в 8-ми месец...Ама ей ма на днес-пиша ви  Whistling

# 388
Лили, отделно от това мисля, че те носят болничния ти в НОИ едновременно с плащането на заплатите, което е един и същ момент с плащането на осигуровките, поне по закон мисля са длъжни да го направят в един и същ момент, затова и са ти платили не по банков път заплатата, така че се надявай скоро да го направят, за да можеш да получиш и пари от болничния.

# 389
francheskasweet Там където пишеш отговор за публикация горе има квадратчета , на втория ред второто квадратче е за вмъкване на изображение.Натискаш го и вмъкваш линка...дано съм обяснила като хората Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт