Деца, отглеждани в чужбина-7

• 34 788
  • 721
  •   1
Отговори
# 690
  • Edinburgh-UK
диделек път и весело изкарване в бг.Майка ми утре пак идва при нас  Grinning
цветиблагодаря още веднъж
cuttyблагодаря за картичката,весели изкарване и на вас
Виктор е 84 см.13 кила

# 691
  Здравейте, да се разпиша, че утре ми идват гости от БГ- най-добрата ми приятелка с мъжа и- и не се знае дали ще седна скоро.
  Ние сме добре, малката е голяма забава, подариха и пластелин и сега е едно готвене...Не мога да свъртя подарък под елхата, всичко отваря на секундата. Днес и е последния ден в градината и сме една седмица отпуска. В неделя сме на детско Коледно БГ парти, дано се забавлява.
   Подарък още не съм купила  Embarassed Аз всеки ден и купувам нещо де, но нищо не съм сложила под елхата. Вчера обикалях три часа да и харесам нещо, но то всичко си има  Crazy Та май се спрях на една огромна пазарска количка с пластмасови плодове, зеленчуци и тн. Мишел сега е на вълна готвене, та така ще ги учим поне, като ни сервира каквото искаме  Crazy
  Светле, супер, че ще си имате помощ. Снимките са супер, как си се постарала със всичко...И рожденика един сладур  Heart Eyes
Диде лек път, ти от кой град беше, че е много блокирано. Дано всичко е наред, дават го затопляне  Simple Smile
Маритке, дано не го отменят. Трудно си е вкъщи с детето, незнам хората с по две три как се справят  Crazy
  Имаме си разкошни картички от Къти, Мики, Светла, Герчи.  Благодаря ви момичета, много се радвам всеки ден  Hug
  Весели празници на всички от мен  Hug

# 692
  • T"A
О, това е най-големият кеф - да те глези семейството в такъв празничен момент. Аз на два пъти, откакто живея извън България, съм си ходила точно за празниците в края на годината, но на мен ми е труден преходът към толкова по-студен климат  Blush затова престанах да пътувам зимата...
И гости е хубаво  Hug Моята племенничка е на екскурзия тук и аз само ѝ следя маршрута, за да я видя за малко  Grinning Heart Eyes

Мислих да пусна едно питане във френската тема, но нали и тук има силно присъствие на майки от Франция, ще ви питам   Simple Smile Знаете ли сайт, френски или италиански, който да продава он-лайн и да прави доставка в чужбина на френски/италиански продукти?
Искам crème de marrons, но не този, който е подсладен с бяла захар, ако може  Blush (подсладен с бяла захар има и в Бг, и в Из). Преди купувах един италиански с гроздова захар, но вече не се внася (май са затворили магазинчето, в което го продаваха  Sad)
Ние избягваме рафинираната захар и аз не съм правила сладкиши с такава от доста време, а има един сладкиш с crème de marrons, който много обичаме...

Боби, ти как си купуваш френски продукти в България или консумирате, когато има възможност за носене от там?

# 693
  • Rennes, France
Менти, ако ти се чака, ще ти купя като се върна и ще ти го изпратя. Иначе не знам за такъв сайт, евентуално Ивенце ако знае Wink
Болна съм, днес минах ан антибиотик, че от сряда не мога да се подобря, ама и това ще мине, пък довечера сме на партито на брат ми, та дано оживея Crazy
Луи е супер тук - спи по 4 чака след обед Shockedвеечер ляга към 9,30-10ч че не се уморява, но е по цял ден навън...
Целувки на всички и весели моменти със близки и семействата ви Hug

# 694
цвети,страшна си! мерси за картичката! не очаквах,понеже тази година не участвам в изпращането:) бяхме с Алето и му я отворих.казах му,че е от едно момиченце-Мишел и той я хареса:) после повтаряше известно време МИшел,Мишел (той така прави,когато запомня нещо) и сега сме я сложили тук в хола на видно място:)  Hug

да ви питам нещо.аз се чудя как точно става с ритуалите по коледа? по/точно кога идва дядо коледа и къде оставя подаръците? дава ги на всеки както го правеха по детските градини по комунизма (пък и сега май така правят) или ги оставя под елхата? на 24-ти или на 25/ти се отварят? аз мислех,че на 24-ти през ноща се слагат под елхата и на 25-ти като се събуди семейството с еотварят,но една приятелка ми каза,че в германия на 24-ти ги отварят.харесва ми това с намирането на сутринта на подаръците под елахата,но пък ми се искаше и дядо коледа лично да подари на детето,та се чудя как всъщност е правилното?

# 695
  • USA
Честито на всички мами в очакване! Лека бременност и прекрасни здрави бебчета на края!
Съжалявам,че не ви посочвам по именно,но аз все още се опитвам да ви опозная,а не ми остава много време за четене.
Може ли да споделите как успяхте да премахнете едната дневна дрямка на децата си.Лекси все още спи по два пъти и то по почти 2 часа.Вечер ляга в 8 ,но големият ми проблем е ,че в 5-5.30 е кукуряк и готов за подвизи,а на мен сърцето ми спи Tired Като стане обаче толкова рано не може да издържи буден чак до обяд и после пак му се спи.Пробвах да го вземем при нас да го гушкаме като става толкова рано ,но не ще Rolling Eyes Съвети Thinking

# 696
Марита, по принцип не сме виждали дядо Коледа, но сутрин на 25-ти виждаме подаръците, та не знам ...как така лично ще ги подари  newsm78
Калалили, Боби сам спря да спи по два пъти, но той винаги си е лягал късно и си става по-късничко.

# 697
марита, ние ще оставим подаръците под елхата. Към дядо Коледа подхождаме агностично - тъй като в момента вярва в него, няма да тръгна да я убеждавам, че е измислица, но принципно не смятам усилено да се преструвам, че съществува. Ерго, няма да идва у нас  Mr. Green. Иначе при нас едно време джуджетата звъняха на вратата, оставяха подаръците и изчезваха, все едно не е идвал Дядо Мраз лично  Wink.

Калалили, дъщеря ми сама си махна едното спане и в началото също ставаше безумно рано, лягаше за "обедния" сън в 10:30-11 и просто измести вечерното лягане по-рано (към 6:30)  Crazy. Постепенно се наместиха нещата и започна да става към 7:30-8, съответно вечер ляга в 7:30 и спи (спеше  Tired) ранния следобед. Може да пробваш нещо подобно (ранна дрямка, ранно лягане и да се надяваш, че няма да те вдигне в 4  Crazy). Тя също мина от 2х2ч на веднъж по 3, а последния час го добави към нощното.

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 06:35 от Juturna

# 698
  • T"A
Kalalili, Йоав спеше от 10:30 до 12 и после между 16 и 18 часа още час и половина - два. Как махнах сутрешното му спане? Излизах с приятелки към 9:30 - 10:00 с и идея, че ще се порадва на компанията ок. час и ще задреме в количката. В началото ставаше така, но в един момент спря да заспива, като издържаше до 13 ч. буден и кокорещ се - просто му беше интересно да зяпа, докато го развеждам по улиците и магазините  Laughing И така премина на едно спане дневно - от 13 или 13:30 до 16:00. Естествено, след това не заспиваше в 16... За да задържа положението така, винаги, когато беше уморен и се опасявах, че ще заспи по-рано, го извеждах навън на разходка, свежият въздух му действаше ободрително, а и не се изнервяше от стоене вкъщи (нали като са уморени, им е къс фитилът). Вечер го слагах да спи в 21:00, сутрин ставаше към 7:30 (с 2 дневни дремки) - 8:00 (с 1 спане през деня), приемливо  Peace

Cutty, много, много мило, но не ми е удобно да ми правиш такава услуга, по-добре да намеря сайт или пък да се примиря и да купувам крем с обикновена захар. Все пак рядко правя нещо сладко вкъщи, обикновено за гости или личен повод  Hug

Май Олд Спорт има рожден ден днес  Flutter Всичко най-хубаво ти желая, Олди!   bouquet

Марита, при нас не се празнува и нямам такива терзания. Както го чувстваш, така го направи  Wink За мен това е една от най-хубавите илюзии в детството  Heart Eyes

# 699
Менти, благодаря ти!  Hug Така е - още една година добвих към досегащните...откакто съм родила понякога ми се налага да пресмятам на колко точно съм, тотално съм забравила  Laughing Предполагам отсега само по-зле ще става  Laughing
Започнахме деня с торта и свещи, нямахме избор - бъдещата кака настояваше. При това държи да казваме, че е нейният рожден ден, тя духна свещите (с малко помощ, де), а твърди, че моят РД бил "скоро". Поне подаръци не иска (засега  Laughing).

На мен ми харесва децата да вярват в Дядо Коледа. Като видя как засиява, като го споменем...И без друго днешнте деца са толкова "големи" от малки и така бързо порастват...А и помага в тежки моменти, когато не иска да слуша  Laughing Като кажем, че джуджетата виждат всичко и непослушанието минава  Laughing Маритке, на върпоса ти - вкъщи оставяме подаръците под елхата на Бъдни вечер (след като детето заспи) и ги отваряме на сутринта на Коледа. Миналата година я водихме и на едно детско парти тук и Дядо Коледа и даде малък подарък, така че и на "живо" го е виждала. Няма правилно и грешно в тая работа - прави го както го усещаш ти  Peace
За спането - не са ми пречели двете и дрямки. Тя сама се отказа от втората, когато беше на 1г. и 4-5 месеца. Не се е събуждала екстремно рано (но по принцип ляга късно).   Peace
Къти, оздравявай! Поне си имаш помагачи. Аз бях много зле през първите месеци от тази бременност и накрая намерих убежище у нашите за 3 седмици - все едно отидох в рехабилитационен център  Laughing

# 700
  • FRANCE
Привет от БГ . По случай празниците Еми е с 38.5 градуса и супер мрънкаща.

Алекс силно вярва в Дядо Коледа.

Kalalily моите мадами са обратното, особенно дребното лягя си в 23-24ч , но може да спи и до 10 е с 5-6 пробуждания да суче. Та спокойна вечеря с таткото не сме имали от години

# 701
И Кики вярва в дядо Коледа и дядо Мраз. Вярва, че има и баба Коледа ( поне от нея все още не очаква подарък). Дядо Коледа го видя на партито на БГ училището тук и беше много изненадан като го извика дядо Коледа по имеи му даде подарък. Очаквах да се разплаче, но изтича сам, че дори остави дядо Коледа да го взема. Аз харесвам коледното настроение и искамда му придам това усещане на него. Иначе дядо Коледа ни оставя подаръците под елхата в коледната нощ и като се събудим на Коледа започва едно отваряне.... Laughing

# 702
Менти, нямам идея за сайт.
Аз също съм си купила един крем, ама не съм го употребила още Simple Smile (Но сигурно е със захар.
Без никакъв проблем ще ти пратя от тук обаче. Само кажи  Hug

при нас миналата година баща ми игра Дядо Коледа, Моника не го позна, ама доста плака от него.
Та тази година мисля да ни остави подаръците през нощта.

Ние с Моника онзи ден вечерта и вчера правихме коледни сладки.
Сумати меденки и масленки сътворихме.
Дойдоха и братът на мъжа ми с жена си и бебето на 5 месеца и е пълна къща.
Моника е много мила с малкия 9.5кг младеж Simple Smile

Етърва ми го захранва по доста странен за мен начин. А те живеят в Германия и аз доста чета техните схеми и не съм виждала да се дава месо и прясно мляко на 5 месечно бебе, ама се старая да си мълча  Confused

# 703
Маритке, сетих се, че с големия ти син имаме РД на една дата. Да ти е жив и здрав, да ти носи много радост! Приятно да е гостуването му и за него, и за вас!  bouquet

# 704
Олди, честит ти рожден ден, жива и здрава да си, и много щастлива   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт