ВМ НВХ - част 50

• 52 268
  • 761
  •   1
Отговори
# 180
Тони, тези референтни стойности за холестерола наистина изглеждат доста по-нормални, но за съжаление в днешно време кардиолозите "гонят" под 5 общ холестерол Rolling Eyes Стойност 6,8 се определя като опасно висока, а при стойност 7,8 едва ли не припадат Rolling Eyes И все още се отдава прекалено голямо значение на общия холестерол, а той е крайно подвеждащ параметър - ако е висок, може да бъде висок от висок ХДЛ, а не от висок ЛДЛ. Да не говорим, че при ниски триглицериди и висок ХДЛ (които сами по себе си са добри признаци за намален риск), дори и стойността на ЛДЛ да изглежда завишена, ако се изследва размерът на частиците, обикновено се оказва, че са от едрите и леки, които не са опасни... Абе, прекалено много генерализация има и прекалено много влияние от страна на фармацевтичната индустрия Embarassed

Аз не проумявам как е възможно, след като статистиката показва постепенно повишение на консумацията на въглехидрати от края на 70-те и началото на 80-те и постепенно намаление на консумацията на животински мазнини и повишение на консумацията на растителни, все още сърдечносъдовите заболявания, диабетът, метаболитният синдром и т.н. съпътстващи проблеми да се свързват с животинските мазнини Rolling Eyes Ами, явно е, че хората спазват препоръките и ядат по-малко животински продукти и за сметка на това повече въглехидрати и повече олио. това значи, че причината за проблемите не са животинските продукти, а въглехидратите Rolling Eyes

# 181
  • SA
Само дето във времената , когато са били валидни нормите, посочени от  tonyduve , коронарните заболявания и инфарктът са се считали за сравнително рядко заболяване. Бащата на американската кардиология- д-р Пол Дъдли Уайт например си спомня, че видял за първи път случай на инфаркт едва през втората година от следдипломната си квалификация / това е било 30-те години на 20 век/. Тогава обаче т.нар. липидна хипотеза, изтъкваща вредата от холестерола и наситените мазнини, не е била все още известна, поради което хората без страх са си хапвали масло, месо, използвали са мас и лой за готвене.
Сега както казва Cioccolata , кардиолозите "гонят" холестерол под 5 и масово забраняват на пациентите си да ядат мазнини, но клиниките по инвазивна кардиология никнат като гъби и денонощно на конвейр "отпушват" коронарни съдове.

# 182
По тая причина няма да си пускам изследвания тази година, че току-виж някой кардиолог получил инфаркт като ги види. Нали ям само сланина в последно време. Mr. Green

Включвам се, понеже срещнах пост, в който прочетох, че и рапичното олио става за готвене. Рапицата не става за нищо, хора. Става само за гориво и вероятно за фураж.

# 183
Да, рапицата не е в никакъв случай идеалното олио, нито пък лененото. Но съм чела, че ако е студено пресовано, тогава рапичното поне не било вредно. А че стандартно рапичното олио се преработва на висока температура и вероятно успява да граняса в този процес - това е така и затова е вредно, нищо, че го пробутват като здравословно Wink

А за лененото - това е вариант, ако човек съвсем не иска нито зехтин, нито мас, нито масло, нито нещо друго по-традиционно Embarassed Имам позната, която ползва само ленено олио и не се е оплакала от вкуса, но тя си има по-спечифични причини...

Аз лично залагам на зехтин, краве и кокосово масло, мисля да включа и свинска мас Simple Smile С вкуса на зехтина не само свикнах, а дори ми хареса.

# 184
kameloth , сестроооо! ААААААААААААААААААААА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
аз не съм следвала през 30 години на миналия век...тоз учебник си го купих 97 година....
Ама ха! Ми аз не съм чак такваз дъртофела бе:)))

# 185
  • SA
kameloth , сестроооо! ААААААААААААААААААААА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
аз не съм следвала през 30 години на миналия век...тоз учебник си го купих 97 година....
Ама ха! Ми аз не съм чак такваз дъртофела бе:)))

Joy Joy Joy
Ох, не, ще почина от смях!
Аз исках да кажа, че тези норми, цитирани в твоя учебник, са били общоприети за миналия век, все пак доколкото си спомням, статините са получили одобрение за продажба в САЩ през 1987 г. За съжаление, нямам точна информация кога нормите за холестерола са започнали постепенно да намаляват, но подозирам, че това се случва успоредно с нарастващите продажби на статини през 90-те години на 20 век.
Нямах предвид, че сте били състуденти с д-р Уайт.  Grinning 
То ако става въпрос, аз съм учила и от по-стари учебници.

Последна редакция: нд, 29 юли 2012, 21:54 от kameloth

# 186
Един поздрав...lounge  на песен от миналия век  :oops...Тогава я пееха "Импулс" . Това е Райна Дамянова...да , на Д. Дамянов шерката...
Дано ви хареса. Не вярвам да сте я слушали , много романтична , и много хубаво казани думи ...

http://www.youtube.com/watch?v=gSa6Xfn-VhQ

# 187
  • SA
Аааа, тази от миналия век сме я слушали  Simple Smile .Импулс... Атанас Георгиев ... мнооого култов!  Peace

# 188
Да, рапицата не е в никакъв случай идеалното олио, нито пък лененото. Но съм чела, че ако е студено пресовано, тогава рапичното поне не било вредно....

за съжаление не е така
и аз се бях вързала така в началото преди 3год
докато една мацка тук не ме светна, че рапичното било машинно, генномодифицирано да става и за хора, освен за вдигатели
ако ти се търси, в тази тема някъде в периода окт 2009 - май 2010 са линковете
пуснати са от greendream

...Почти 50% е мъжкият фактор . ...
и той се повлиявал добре от режима
имаше статия преди година някъде
ако имам време, ще се опитам да я изровя

а ато тук са коментарите
http://www.kostdoktorn.se/lchf-och-graviditet/#comments
доста пишат как са получили отново цикъл и са забременели на режима

W'A'S'P'
благодаря, дано 17 му година е успешна...и дано малко повече амбиция го споходи:)))...
аууу  Embarassed
аз си мислех, че е малко лъвче  Embarassed
а то мъж вече
тогава му пожелавам други работи, по-подходящи - много любов и успехи във всяко начинание
а това с амбицията го пожелавам на всички в тази възраст (и при нас е голяма липса, точно на толкова е и нашият)[/
b] Hug

Всъщност аз не готвя май...пека основно , пържолките ми са на тиган...Правя разни мусаки с патладжан или тиквичка...ПОнякога пълнени пиперки  . Обикновено пека пиле , или пържоли , или задушавам някакво месо...Всъщност може да дадете някоя свежа идея..
и аз така
както и телешко варено или яхния, или голям омлет с бекон и лук
изобщо готвенето ми лятно време е ве нещо набързо
[/color]

# 189
Нямам много време да пиша , но на бързичко да намина... Дойде ми колетчето с дисковете
 "Brazil butt lift"...Днес ги прегледах и да ви кажа , че не са лесни ... Crazy От утре ги започвам.. Според мен няма как да нямат ефект,ако се правят по програмата, а не от дъжд на вятър...
С режима съм ОК, имах малки прегрешения .. ама наистина незначителни. Спрях да качвам, започнах да свалям по малко . Чувствам се много добре ! Хайде да лягам, че утре съм на тренировка от 6,00 сутринта... Crazy, инициативата ,както се сещате не е моя, ами мойта Пикла иска да ходи на един клас във фитнеса,който започва в 6,00, така, че по неволя и аз ще  приклякам я по пътеката, я около уредите и машините...
W'A'S'P' , ама много са ми тежки тези чугунените изобреения...Имам едн такъв оребрен тиган в старият апартамент.. ей как пръскаше, че беше плитък....дали заради това , вече не помня и какво метках на него, за да пръска очевидно съм била сложила някакъв мазньоч.. А пък аз живея само с Пикла, и няма по кого да го меткам при нужда.. Wink   Ще погледна по магазините,може да имат и с капаци , знам ли ...скоро не съм си купувала тиган.  Hug   Аз пък дори не знаех,че тефлона бил вреден...едно време беше голям хит, бяха купили нашите от Кореком.. Joy Да, ама баба ми дойде на гости и докато майка е на работа ,като хвана една тел... светна го ! После я слушам вика на майка ми :
" Може ли така да си занемариш тигана, срамота! ".... а майка ми как не припадна  като го видя  ..

# 190
  • София
Да, ама баба ми дойде на гости и докато майка е на работа ,като хвана една тел... светна го ! После я слушам вика на майка ми :
" Може ли така да си занемариш тигана, срамота! ".... а майка ми как не припадна  като го видя  ..

То на майка ти не й е било смашно, но сега така разказано  Joy Joy Joy

Аз да се отчета, вчера вечерта имах малко преграшение с 2-3 резанчета салам, че нямаше нищо подходящо, а много ми пригладня. Иначе 4 дни съм стриктна като никога до сега. В неделя бях при свеки, беше правила баница и тя ми вика хапни си сега пък утре пак ще я почнеш диетата, Викм ти луда ли си .....на ум разбира се.  hahaha

Днес за закуска: две парчета шунка с крем сирене и чаша кафе със сметанка.

Обяд: Пиле с кисело мляко и краставичка
Вечеря: Май ще са пържени чушки с яйца и салатка.

Имам и кисело мляко в случай на нужда.

Аз от сряда ще включа и малко LPG, че не мога да се гледам повече така, а режима и спорта си остават.

Хубав ден.   bouquet

# 191
W.A.S.P., мерси за разяснението за рапицата Hug Аз съм ползвала рапично олио само за кратко преди 11 години в Швеция Embarassed Иначе дори не ми е минавало през ума, но на много места пише, че поне студено пресованото било безопасно за хора - явно не Cry

А в коментарите към интервюто с Майкъл Фокс действително са се включили няколко жени, които пишат, че с ВН-НВХ съвсем скоро, буквално след 1-2 цикъла, са овулирали и забременели Simple Smile Удивително е.

Последна редакция: пн, 30 юли 2012, 09:25 от Cioccolata

# 192
Тези дни гледах статиите на Weston Price Foundation за храненето на жени и деца. Те са малко екстремни с анти-ваксинациите и суровото мляко, но общо взето са се сетили къде е ключът от палатката.

Вече не гледам норми и дажби, особено за хранителни съставки и витамини, защото те са на базата на стандартна диета, а кой е казал, че организмът не може да се справи още по-добре с по-богати храни? Всъщност някой знае ли случай на хипервитаминоза само от храна, не от хапчета? Колко черен дроб трябва да изядеш, за да го постигнеш?

# 193
И за съжаление всички бебешки пюрета на известните тук марки са... с рапично олио естествено. Sick

Понякога ми се ще и тук да има бутон "харесва ми" под коментарите. С някои постове искрено се забавлявам, а повечето разкриват и ценна информация. Бе много готина тема, бе Simple Smile

# 194
И аз, и аз се радвам на темата Simple Smile Аз продължавам да си търся моята истина, т.е. съвкупността от истини - изпробвам различни варианти, следя резултатите и се опитвам да анализирам кое дава най-добри резултати при мен Embarassed И всякакъв споделен опит и информация - и тук, и в американските, и в шведските форуми - ми е от полза.

Общи условия

Активация на акаунт