Бельото отвън

• 42 983
  • 869
  •   1
Отговори
# 315
За простирането, ако е на сгъваем, нисък простор, не мисля, че се вижда и не загрозява фасадата.
Обаче по централните улици на няколко големи бг.града редовно виждам изтръскано на показ всякакво разнообразно пране опънато на въжета високо горе, да се види хубаво какво носи собственика на имота! :

Защо мислиш така? Дали има друго място да простира собственика на имота?

Има ли нормативен документ,който урежда този въпрос. Thinking

# 316
  • Kопенхаген

Така е, когато се мисли, ние тук сме далеч от това.
Има ли закон, че е забранено или не?

Сушилните в България навлязоха по-масово едва преди няколко години, много сме назад, но има време, след стотина години ще ви стигнем Simple Smile

Най вероятно да, защото никой не си позволява да го прави, писах по горе и за сателитните чинии.

За сушилниците, не е точно така от свят време помня онези дървените сгъваеми.
Но пък когато живееш в чужда държава се съобразяваш с правилата, което не ти пречи прибирайки се в родината да си караш по старо му  Grinning

# 317
За простирането, ако е на сгъваем, нисък простор, не мисля, че се вижда и не загрозява фасадата.
Обаче по централните улици на няколко големи бг.града редовно виждам изтръскано на показ всякакво разнообразно пране опънато на въжета високо горе, да се види хубаво какво носи собственика на имота! :

Предлагам просто да ги простират на сгъваеми-долу в ниското, не на опънати въжета от втората световна война! Не са толкова скъпи тези сгъваеми сушилници, бабите може да си позволят поне един!

# 318
  • Kопенхаген
Темата е за Бельото отвън и може да се тълкува двусмислено.

Имам спомен, че съм гледала нещо по телевизията и още по онова време е имало забрана да се излага пране на показ, ако сградата е в център или лицето и е към улица.

# 319
Това с прането и че пътуващите в градския транспорта са предимно занемарени хора, ми идва много пресилено и брутално. Crazy
Аз съм си у дома, плащам си данъците и таксите. Никой копче не може да ми каже къде, как и кога ще простирам. Като не му харесва - не гледа и готово.  Crossing Arms
Никога, ама никога не ми е минавало през ум да гледам прането на хората.  Crazy
Но пък съм попадала на темичка тук как освен, че подреждат по големина и цвят прането, се съобразяват и кое с какъв цвят щипки се захваща. Joy
А за занемарените хора в градския транспорт - когато си бил 8 часа на работа, в някое производство, няма как да си свежар като домакиня, която цял ден си е пудрила носа или клюкарствала в БГ МАМА. Неподдържани и мизерници има и в Мерцедесите. Wink
За протокола - много рядко използвам градски транспорт, но мразя такива обобщения.

# 320

За сушилниците, не е точно така от свят време помня онези дървените сгъваеми...

О, върна ме години назад  Simple Smile
Аз имах предвид сушилня - в смисъл машината.

# 321
  • Kопенхаген

Да има в Правилника за вътрешния ред в етажната собственост

Чл.24.Забранява се използването на конструкции за простиране на дрехи от балконите и прозорците на лицевата страна на сградата.

# 322
  • Kопенхаген

За сушилниците, не е точно така от свят време помня онези дървените сгъваеми...

О, върна ме години назад  Simple Smile
Аз имах предвид сушилня - в смисъл машината.
Да, разбрахме се  Laughing

# 323
Абе загрозявало външния вид на сградата!
А да свиквам общо събрание на блока, за да ги питам какъв цвят пердета да си сложа, м?

# 324

Как да се тълкува конструкции?

Щом има такава забрана пак е налице нейното неспазване и следенето за това ,и налагане на глоба/ако има такава/

# 325
  • Бургас
Ооо, Елия, аз съм живяла 4 години в "Лагера", точно в тези старите военни блокчета. Там простирането е уникално просто Joy Из цялата градинка - кюлоти, гащи и чаршафи Joy
Добре, а защо гащите трябва да се веят на  простора? От модата на просторите, които се вдигат до тавана ли идва това newsm78 Защото моят простор за гащи и чорапи е на ниво под парапета на терасата и не се вижда отвън.
Човече, ако сушилнята е в отделно помещение, не се налага да се набримчва климатика Wink Обаче си е грехота да се хаби толкова електроенергия през лятото. Аз сега простирам вечер към 9 и сутрин в 6.30 - 7 прибирам. Всичко си е изсъхнало през нощта. Надявам се, че в тъмната част на деня няма кой да ме инспектира дали на един ред всички блузи са сини, или има и някоя зелена между тях Mr. Green
12 нови отговора, докато публикувам Shocked

# 326
  • Варна
Простирам на тераса, винаги вътрешна, така се е случвало, защото дрехи, съхнали на вятър, миришат по-добре, отколкото онези, съхнали в стая (абе вие алергии и астма нямате ли?!).
Когато я докараме до там, че простряното пране да загрозява фасадата, ще си купя веднага сушилня, даже място съм ѝ оставила. Към улица не бих простирала (освен ако не е абсолютно наложително), не само от естетична, но най вече от хигиенична гледна точка.
В Рим, центарлна част, гащите си висят през улицата, но до 9ч. сутринта, после си ги прибират, вечерта - пак ги опват. Внимавайте да не ставате да разглеждате рано забележителности разни, че ще ви се отрови деня с кюлоти на кило, как бихте се дивили спокойно на ди Треви.

# 327
...За протокола - много рядко използвам градски транспорт, но мразя такива обобщения.

И аз. Живея на спирка на метрото, сутрин паркингът се пълно с лъскави возила и костюмирани хора тръгват надолу. Явно им е удобно, защото няма къде да се паркира в центъра, но по въпроса - доста миксиран е потокът от пътници, учудих се, че срещат само мръсни и мизерни  newsm78

...

Чл.24.Забранява се използването на конструкции за простиране на дрехи от балконите и прозорците на лицевата страна на сградата.

Това е част от примерния образец, той обхваща всичко, дето човек може да се сети, или почти всичко. Но е индивидуален за всяка сграда, собствениците имат свободата да си го променят - да махат/добавят точки  Peace

# 328
  • Насред хаоса
Мисля, че туроператорите могат да се замислят за нов вид екскурзии, предназначен за бг-мама и производните нея извън виртуалното пространство фенства на току-що опраните гащи с гръмко заглавие "Да намерим прането на Западняка". Включва обиколка на различни видове населени места и квратали, с цел специфично обследване на хорските балкони. Задължителен аксесоар - бинокли (два, в случай на повреда да се заменят), осигурени от туристическата агенция.

Приходите ще са сигурни.
Joy Joy То бинокли не са и нужни, дотолкова са се усъвършенствали очите вече.  Mr. Green
Относно *ивицата Газа*, както се изрази Третият - тъкмо снощи пазарувахме с мъжо в един хипермаркет и пред нас се беше наредил един убавец, ум да ти зайде. 150 кила мръвка и сланинка, с потник и едни гащенца, които от напъна на шкембето и напращелите задни части се свлякоха до средата на тая ивица, като се облегна на количката.  Sick Долни гащи не видях - не зяпам по хорското бельо.  Blush Mr. Green

# 329
За висящите и стърчащите пранета съм съгласна.
Ето как простират у Европата. Снимките са долу на страницата.

Общи условия

Активация на акаунт