Отговори
# 60
Добре, от какъв зор КООРС са отишли и са написали на майсторът ни предписание???????

# 61
  • Русе
Добре, от какъв зор КООРС са отишли и са написали на майсторът ни предписание???????
В кой шадраван се е къпал ? newsm78

Joy

Отиваш с адвокат, изискваш апаратурата с която са мерили шума, въобще имало ли е такава, заверена ли е от метрология и коя година е последната заверка, въобще тъй наречената служба метрология има ли изобщо някаква надеждна еталонна техника за измерване на шум та да даде заверка на използваната в случая техника (ако е използвана) и т. нат. Друг е въпросът дали е хубаво да се вдига шум, за околните и неучастващите става дума  Wink .

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 23:31 от ramlim

# 62
Уредите по-скоро трябва да са калибрирани, тъй като измерванията се извършват от акредитиран орган за контрол, който работи с калибрирани средства за измерване. Метроголията не проверява доста видове уреди, занимава се с търговски и с тези, които касаят здраве и безопасност основно.

Възможно е домоуправител да се е оплакал, че не се спазват часовете за почивка примерно ...

# 63
  • Русе
Уредите по-скоро трябва да са калибрирани...
Е, аз какво казах Grinning?
Кой, освен метрология ги прави тези неща, и килограми и метри, и литри, и децибели, и ампери, и волтове, и ватове, те се занимават с тези работи  Wink.

Самия термин "калибриране" не е точен, но е еквивалентен в крайна сметка с "еталонизиране", сравняване с еталон и поставяне на табелка , удостоверяваща че уреда мери в допустимата за класа си точност.

# 64
НЕ! Говорих с домоуправителя и той не знае нищо по въпроса...Хора,бясна съм,честно ви казвам, не се събирам в кожата си вече! Тия съседи сякаш на пук го правят и ги е яд,че се прави ремонт.. От какъв зор тия ще влязат в блока ( където трябва някой да ти отключи,за да влезеш) и  ще правят предписание за шум при положение, че нямат уред за измерването му?? Утре ще се занимаваме с това ама..то вече нямаме права,само задължения и глоби..

# 65
Да, принципно калибриране и проверка са леко различни неща и са направени за много пари, но органите за контрол калибрират уредите си, трябва да имат съответно Свидетелство за калибриране.
Държавна агенция Метрология и технически надзор не се занимава с калибриране.
Обикновено измерването на шум се прави по сигнал от РЗИ, които са акредитиран орган за контрол.
КООРС не ги знам какви правомощия имат, но може да се пита и да се провери.

За мен по принцип е интересен тоя казус, защото имам едни дето ме тровят и се чудя как интелигентно да им направят проверка.... щото от дума и от забележки не разбират  Twisted Evil

# 66
  • Русе
 Имам в мъзата доста инструменти, да не ги изброявам, че има всякакви хора, току утре изчезнат Mr. Green. По професия съм токаджия, но и любител на механиката, а и ми се отдава. В мъзата ми се налага да работя в месеца или на 2-3 месеца един път (да си заточа на шмиргела нещо, да ремонтирам колелото на някое от децата), обаче имам съсед от първия етаж, с който имам проблем, направо ми идва  #2gunfire. Даже домоуправителя ми даде "предписание"  Joy да си изолирам мъзата с стиропор .... и аз го направих, представяте ли си newsm78, аз на апартамента си нямам външна изолация  Grinning.
Ама тоя ако пак ми дойде, направо ще му направя поставка за чук на главата, мисълта ми е - има хора всякакви.
 Аз в момента правя ремонт вкъщи, за сега нямам проблеми, но спазвам познатите ограничения във времето.

Абе голяма бъркотия е в тази сфера, с калибрирането.
Тук пише нещо по въпроса:
http://measurement-bulgaria.com/statiadetails.aspx?id=672
http://engineering-review.bg/engineering-statii.aspx?br=54&r … b=566&id=1497

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 00:19 от ramlim

# 67
Въпросът с шума е доста сложен, защото за едни тихо е едно, за други е друго ... а и зависи дали има бебе, болни хора и т.н. ....

Когато се прави нещо във входа - кънти и то много - всякакви инструменти създават дискомфорт, но си има норми и правила и затова се мери все пак. Има си и правилник за вътрешния ред, има домоуправител ... все пак един ремонт е нещо с начало и край и всеки в един момент прави ремонт, тъй че като живеем в една сграда трябва да се търпим.

Аз се дразня на работилници, сервизи и т.н. нелегални за изкарване на пари, които замърсяват, пречат и дразнят като цяло!

Последна редакция: чт, 26 юли 2012, 00:21 от Zl-76

# 68

мазата Wink Май на някой вече му се спи  Tired

# 69
  • Русе

мазата Wink Май на някой вече му се спи  Tired
Не и на мен, ако ми се спеше щях да напиша мъзЪта  Simple Smile. Приемам забележката  Peace.

Абе не зная, но да живееш в блок, по принцип си е голям проблем, "проблема" е че има и други хора, а 99% от тях мислят единствено за себе си и не признават ничий проблем Wink.

# 70
Ох, само за себе си да мислеха, с мед да ги нахраниш!
В нашия вход е такава дива селяния и тъпотия - всеки мисли не как той да е добре, а как на другите да им е зле.
Каролка, ако са вдигали шум от 14 до 16 е напълно възможно някой да се е оплакал. Peace

# 71
  • На брега на реката
В какво време му е дошла проверката от КООРС? След 8 сутринта, до 8 вечерта може да си кърти и разбива колкото си иска, стига от 14-16 да кротува. Обаче виж нашите малоумни майстори, които оправят общия таван решиха тази сутрин в 6:20 да започнат с рязането с ъглошлайф. Просто уникално беше усещането да се събудиш от тоя пронизващ шум. И добре, че имам леко хахава съседка в съседния блок и ги сложи на мястото. Сега ме е яд на домоуправителя, че толкова рано ги е викнал. Мъжът ми вика да си трая, че било за добре, ама мани, в 6:20, кое му е добрето  ooooh!

# 72
# 73
Общината ни е огладняла...Дано поне глобите се вложат в нещо смислено!! Все пак има още улици за дооправяне Wink

# 74
така е - имат нов началник  Peace

за ремонтите по покриви е възможно да се разреши работа от по-рано заради горещините, както знаете най-рисковиат отрасъл е строителство и самата Инспекция по труда иска оптимизиране на работното време, което не означава да се вдига такъв шум до 8 ч.

Общи условия

Активация на акаунт