Щастливи заедно (Aşka Sürgün) - Beren Saat и Mahsun Kırmızıgül - Тема 8

• 48 062
  • 740
  •   1
Отговори
# 720
Зилян взе светкавично - и ефикасно - решение за освобождаването на Бену. Нямаше време за обсъждане с Хазар. Имаше си работа с Ресул, затова постъпи незабавно според нормите на тяхното "право". Една от тези норми очевидно е ДАДЕНАТА ДУМА, ДАДЕНОТО ОБЕЩАНИЕ (като че за тях то има силата на наш закон). Веднъж дала обещание да се върне у Шахвар, тя няма как да го престъпи. Каквото и да предприемеше Хазар (ако беше споделила), то щеше да изключва връщането на Зилян.
Аз съм потресена от тази тежест на тяхната "дадена дума", но го чухме толкова пъти в тези две серии (от Зилян, Низар, Хасан, Дестан и др.). Направо изумях вчера, когато Хасан каза: "Съдбата на тези деца е в ръцете на Ресул". Дори Хазар този път замълча. Като че започна да схваща, че "любовта им е начертана от традицията". Схваща го разумът, но сърцето страда и е самотно.

Мъжете, да. Жената от Изтока не може да си позволи подобно поведение / според традициите/.
Според тях за подобна постъпка, съпругът може да я убие, за да запази честта си или в най-добрия случай да я върне, но тогава мъжете от семейството са длъжни да я накажат, пак в името на тази криво разбрана чест.

И съдбата им не е в ръцете на Ресул, а в техните ръце. Достатъчно е да не му прощават всичките престъпления. Защо го прикриват, като знаят, че той няма да спре? В този случай и те са виновни, колкото него за всичко което се случва. Hug
Скрит текст:
Пък и да не се окаже, че Азам ще преглътне миналото на зет си по-трудно от Зилян? Но да изчакаме дублажа.

Скрит текст:
Защо ли пък въобще трябва да го преглъща? Първо, това се е случило преди насила да оженят Хазар и второ, ако той не я върне никой не може да му я вземе. Освен това Хазар може да си вземе втора жена и Азан не може и "копче" да му каже. HugНаистина голяма каша от традиции и съвременен поглед върху събитията. Аз също се наслаждавам на сериала, на любовните трепети на героите и бисерите на Ресул и момичетата от темата Wink

# 721
  • София/Бургас
Момичета, аз не се сърдя.просто го написах като факт.  Naughty

# 722
 spam2
Скрит текст:
Китаецът ги разби на плуването с нов олимпииски рекорд. Peace

# 723

Някой каза че Зилян не еказала на Хазар защото се срамува от брат си
и това може да е вярно, нали тя така го защитаваше, че Хазар му повярва заради нея
знам ли
ама тоя образ с кучето голям перко #Crazy
гледах малко напред и нищо не разбрах
мама как позволява синът й да се мъкне с подобен пройдоха
как скочи като видя зилян с клошарите
чудно как ще реагира на този образ
на мен мацките дето харесват берен така, не ми пречат-всеки си има вкус
една колежка си сложила на декстопа Брад Пит
аз й казах че ще си сложа Махсун и тя щеше да припадне Joy Joy Joy
въобще не го харесвала
тогава една възрастна колежка рече че ще си сложи бат Бойко, та да мирясаме и двете Joy Joy Joy

Хасан каза, че Зилян се срамувала от постъпката на брат си и затова не казала на Хазар. Малко ме учуди. Що се отнася до просяка, Берин едва ли ще разбере за него. А другият не е просяк или клошар.
За веждите на Берен си мисля, че може да е изискване на режисьора за образа на Зилян. Например Туба Буюкюстюн беше казвала в интервю, че е имало подобно изискване към нея за ролята  й в "Аси". И двата сериала са на една и съща  фирма. Не съм се вглеждала във веждите на Берен в другите й роли, за да знам със сигурност.

# 724
  • София/Бургас
spam2
Скрит текст:

Тара, и аз съм впечатлена.

Момичета, нека да изпишем темата. Новата е готова, а утре ще чета само.

# 725
spam2
Скрит текст:
Браво на китаеца! То да станеш разноглед от олимпиада, тема и други работи!
Тара, Hug, няма да пишем научен труд, я! Всичко си има в темата - полски китки, тежък мидиатски кармфил, трънливи рози ... и най-вече страхотни газелки! Joy
И благодаря също за колекцията ти от песни на Махсун, че нямам време за такива селекции, а теб си те бива! Peace

Последна редакция: сб, 28 юли 2012, 22:33 от Tania M.

# 726
Как сте бе дами, Силве, Луси, Танче губите ми се нещо.
Силве, Танче, Луси, днес сте много активни.

Дени, внимавай какво си пожелаваш. Повика ни и ... ей ни на, няма отърване от нас. Къде криви, къде прави ... Ама нали трябва да изпишем темата преди следващия олимпийски рекорд! Joy
Уффф, трябваше само да редактирам предния пост, пък се получи нов, sorry!

# 727
И аз ще спамя ,ама да питам: Данчо щеше да играе на халки към 22.30 дали ще го дадат?
Дени,  Joy така е ама днес съм "наказана " в къщи   Mr. Green
Пък и без филм скукааа

# 728
зарибихте ме и мен, и аз започнах да гледам от началните серии

# 729
  • София/Бургас
Лусия, май да ще го дават по канал 1, но часът е 23.00 часа.
Кофти е като не мога да коментирам. Само Ви чета.  Tired

# 730
зарибихте ме и мен, и аз започнах да гледам от началните серии.
Защо ли?

# 731
  • София/Бургас

# 732
зарибихте ме и мен, и аз започнах да гледам от началните серии.
Защо ли?
искам да видя отначало,първите искри

# 733
  • София/Бургас

# 734
  • София/Бургас

Общи условия

Активация на акаунт