141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 362
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
Едира и на мен такава мисъл ми се върти в главата ще сменя квартирата на баба и дядо и ще я регистрирам че живее при тях Rolling Eyes
Маймун77 аз пък отписах Диди от прискула, ми тя ми се разболя след 2 седмици самър камп и разболя всички в къщи, пък не мога да си представя сега да я пратя и пак да се изпонатръшкаме всички барабар с бебето а не мерси Stop ще се социализираме има време  Wink а тя милата все ме пита кога пак ще ходи на училище Whistling записах я на плуване и ще ходи и на БГ училище в събота така че програмата няма да е съвсем скучна Sunglasses

# 676
  • Boston, MA
Честит първи учебен ден на вече започналите!

Моите деца са втора седмица истинска ваканция (миналата само с мен, а тази и с двамата родители), досега бяха на дневен лагер и на прискул, и всеки ден трябва да е пълен със занимания (сега сме на море де, та е по-лесно). Не мога да ги държа в нас изобщо, все трябва навън да сме, по площадки и басейни, те са много активни, няма начин.

Миналата година в К Дани имаше физическо два пъти в седмицата, изискваха само маратонки да носят. Нямам впечатление да им трябват отделни дрехи (няма и възможност за преобличане), така или иначе всеки ден в двете междучасия са на площадката, та пак търчат. Дънки и тениска, или шорти и тениска, hoodie в чантата.

Храна топла в нас не се яде така или иначе, ако е пресно сготвено, им е прекалено топло, все чакаме да изстине, за обяд пращаме сандвич, плюс плод и зеленчук и вода. Дани яде на стол, ако не му хареса манджата за деня, дефолт храната при нас е бейгъл с крема сирене. За мен е ОК, при положение, че плодово-зеленчуковия снак си го изяжда. Бобката се навива на сготвено от снощи да му се дава за обяд все още.

Примерни сандвичи при нас са: хот-дог (пече се сутринта наденичка), сандвич с масло, маруля и пуйка, wrap със зеленчук и хумус, сандвич с луканка, принцеса с кайма, ако от вечерта има стейк или пиле, се накъсва на парчета, в кутийка с краставица и хляб. Морковчета, краставици, малки домати (само за Боби, Дани е в период на evil tomato), пъпеш, диня, ягоди нарязани, грозде, или ябълка. Носим и crackers (Трейдър Джо има няколко от любимите ни), Annie's bunnies, chocolate babka за джънк. Там пият само мляко, бяло (розови/шоколадови млека няма в училище).

# 677
и на мен такава мисъл ми се върти в главата ще сменя квартирата на баба и дядо и ще я регистрирам че живее при тях Rolling Eyes
Когато регистрираш дете в училище искат прууф за адреса на родителите.В такъв случай вие родителите трябва да сменяте ДЛ,договора за рент трябва да е на ваше име и поне две сметки пак на ваше име.Не си струва всичко това.Ако е толкова зле училището по добре е да запишете детето в прайват скул.

# 678
maimun77 Всъщност е лейбъл принтер, незнам защо ми хрумна машинка на прима виста...
ЕТО я Simple Smile

Pety мисля, че има вариант бабата да декларира, че семейството живее при нея и с декларацията, може би е възможно. Може да се провери в изискванията на училището дали е достатъчна декларация.  Peace

# 679
  • Чикаго / София
  Миме мои близки познати се опитаха да направят това в Дес Плейнс тази година. Писаха писмо, чакаха цяло лято и накрая 1 седмица преди началото на Учебната година получиха отказ. Не знам каква причина са били изтъкнали за тази смяна, но не се получи. Може да пробвате, лошото е, че отговора идва 1 седмица преди началото на Учебната година и ако нямаш резервен вариант увисваш много лошо. Те си дадоха детето на частен К. и ще се местят скоро.

Може да пробвате с квартирата на бабата и дядото, но наистина трябва да е на ваше име.

# 680
Аз копирам текста директно от нашия каунти скул дистрикт, не отговарям за останалите:

Proof of address

You must bring one of the following:

• Recent utility bill
  • Rent receipt
  • Residence Lease or Sales Contract
Note: If you only have a sales contract for the purchase of a new home as proof of address, the school will enroll your child on the condition that one additional proof of address from the above list is submitted within 30 days. Driver's license, telephone bill or cable bill are NOT acceptable.

If you are living with a friend or relative because of economic hardship you will need to bring to the school site, a notarized letter signed by the owner/renter stating that their address is your place of residence.

# 681
Aбсолютно подкрепям Едира за това, което е казала. Има много такива случаи и аз bih подаla ръка на другарчета, които нямат възможност в момента да се преместят в ериа с добри училища!

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 19:27 от vanhorne

# 682
Момичета не казвам че е невъзможно,сигурно има много начини.
Миме успех каквото и да решите.

# 683
И за да не пропуснете Гранде Финалето на БГ Драмата да ви преразкажа последните минути на летище София:

Подавам аз 6 БГ и 6 АМ паспорта + 2 пълномощни (за моите деца и за тези на приятелите ми) на граничния полицай, той попогледна пашапортите и рече небрежно:
"И за кво сте правили пълномощни? Изобщо не ви трябват!"

Фактът, че в този момент се сдържах да не го удуша с голи ръце и да се изгавря публично с трупа му говори, че няма воля като моята... като възвърнах дар слово изсъсках нещо алонг дъ лайнс, че е крайно време и те и консулите да си научат законите и да почнат да дават унифицирани отговори, вместо да губят времето и парите на хората. Рекох го с усмивка  Mr. Green Оркестърът свиреше "Пътнико свиден, пътнико млад...", а някъде пред летището, на което не пускаха изпращачи майка ми тихо плачеше. Finito!

============================================================

А на какъв адрес училищният автобус оставя детенце, регистрирано адресно другаде?!?

# 684
Агент детенце няма да ползва автобус Wink ще го мислим имаме още малко време
Благодаря на всички  Hug

# 685
  • The QC to be!!!
Агент  Hug написаното от теб потвърждава случилото се на моите познати на хлапето мин седмица.  Peace Добре се завърнала на щатска земя.

Едира, да, удобни са много. За това си купих 2ри чифт след като пробвах 2вият. Та износих 1, сега 2рият има осезателно износване на светлоотразителите от горе които се напукаха. Инак, още мн. живот си има в тях. Но въпреки, че са удобни, може да има изисквания за дебелината на подметката. В мойта работа не ни разрешаваха да ги носим защото подметката не е достатъчно дебела и ако стъпим на игла мой да се набодем. Та ако политиката на училището не вкл дебелина на подметка като мин. може да му разрешат на детето да ги носи. А той носил ли ги е в училище, извън часа по физическо? Ако да, имало ли е проблеми?

# 686
Ейджънт - добре завърнала се  Hug
Бейби, за другите дни няма проблем, и по спомени нямат изискване за дебелина на подметката, искат само да са затворени в смисъл да не могат да изпаднат от крака сами. 
Учителката по физкултура не го е пуснала с тях, считайки ги за обувки за басейн. Когато повдигнах въпроса, жената си каза че не е чувала за тези обувки и че на настина не знае какви са. Заради което ги занесохме и сега ще обсъждат въпроса с директора...(днес може и да се произнесат  Laughing)
Понеже темата ми е актуална се загледах в краката на децата вчера и изпаднах в потрес.
Повечето бяха с някакви  лакирани маратонко-кубинки на 40-градусовата жега, явно е съвсем нормално и аз изглеждам  тра-ла-ла да искам нещо леко и дишащо  Embarassed

# 687
Едира, сред 5 фингърс моделите има такива, които се водят мултиспорт. Те са с по-дебелшка подметка: 2-3 милиметра повече, но се усеща разликата.

Много ми е любипитно каква ще е присъдата за авангардните обувки на сина ти. Лачени кубинкоподобни маратонки на 40оС, викаш. Изпотявам се, само като си помисля...

Агентката, да им се не види и клуба на знаещите!

# 688
Според мен от приключенията ви с гранична полиция и пълномощните може да стане отличен разказ/статия от типа "Потребител се опитва да разбере правилата - Български абсурди, XIX том." Дневник/Капитал/Гласове могат да го публикуват. Агентката пише хубаво, ако й се занимава.

Търся фешън съвет. С къса черна коктейлна рокля със средно дебели презрамки и емпайър уейст какви обувки? Струва ми, че трябва да са високи, за да не изглеждам като малко момиченце, но пък аз мога да нося максимум 3 инча...

# 689
...
Много ми е любипитно каква ще е присъдата за авангардните обувки на сина ти. Лачени кубинкоподобни маратонки на 40оС, викаш. Изпотявам се, само като си помисля...
...

Присъдата е НЕ!  Mr. Green
Причина не подметката и не петте пръста, а това че са много тънки отгоре...

Общи условия

Активация на акаунт