141 американски олимпийки в лабиринта на българската бюрокрация.

• 33 381
  • 740
  •   1
Отговори
# 660
Някоя добра душа може ли да даде линк към тези термосни чанти за сверка?
А аз да попитам с какво тренират вашите деца физическо, по-конкретно тези които са с униформи.
Чудя се дали да не потърся нещо по-леко в съответните цветове, че нещо хич не ми се вижда комфортно да тича с панталони...
Моя миналата година го върнаха с Вибрам Файффингърс с обеснението, че са обувки за басейн.
Утре го изпращам с тях с изпринтени спецификации за дискусия с директора дали ще ги позволят...

Редактирам се с още един въпрос - ние по стара бг традиция все си мъкнехме китка за първия учебен ден, ама тази година сме при мистър  Crazy
На мистър върви ли да се вземет китки (приемам и съвети за друго) или да обявя затягане на семейния бюджет?

Моите моми ходят на физическо с active wear на Children's Place и сандали или маратонки на Keen. Никога не съм имала проблеми.

Ама наистина ли считат 5 фингърките за обувки за басейн?!

Не носим цветя. Чудила съм се и аз дали да го правя, но се отказах. Не за друго, ами не обичам да подарявам и да ми подаряват цветя по принцип.

# 661
  • Чикаго / София
Winx аз мусака, ориз, крем супа слагам ето в такива термосчета http://mightynest.com/sites/default/files/imagecache/product_pre … w/kk-thermos-.jpg Запазват храната приятно топла до обяд. Откакто ги купих са ми страшно удобни за подобни манджи, слагам и киселото мляко там. Плодовете и зеленчуците слагам отделно.

Edira моите деца не са с униформи в училището, така че когато имат физическо си ходят от вкъщи облечени подходящо за физическото.  Никой не се преоблича в тяхното училище.

Цветя не носим за Първия Учебен Ден.  Поне не в американското училище. Никой не носи при нас. Носим само в БГ училището.

# 662
  • USA
Ирка, тези термоси побират ли се в стандартна правоъгълна чанта за обяд? Питам, защото моят ученик не мога да го пратя с повече от един пакет и да очаквам да ги отвори  Simple Smile.
Аз си мислех да носим цветя, но така стана, че не занесохме и не съжалявам, защото щяхме да сме единствените.

# 663
  • Чикаго / София
Winx на моите деца лънч бега е от този тип  http://img1.targetimg1.com/wcsstore/TargetSAS//img/p/13/99/13992 … 9_265x265_pad.jpg Термоса е висок около 11см. -11,5 см и съвсем спокойно се събира в горното отделение на лънч бега заедно с малка бутилка вода. В долното отделение слагам плода, зеленчука, десерт и пр.

# 664
Тенкс момичета  Hug
Фейо, Ирка   bouquet
За 5-фингърите и аз бях потресена, но беше края на годината и реших да преглътна. За това пък тази година им ги пращам в торбичка барабар със спецификациите, да видим какво ще измъдрят  Confused
Миналата година ми бяха казали, че си тренирали с униформите...
Но аз като се замисля условието е просто да са изчистени и в подходящ цвят, което на практика не изключва спортните къси панталони в скул калър  newsm78
Пак трябва да питам, явно...Перушина ще им изникне на езика да ми обяснават само на мен  Crazy

# 665
  • WA, USA
При вас карат ли ви да купувате supplies за класната стая? Написали са ми носни кърпи и зип лок торбички, купихме ги ама те са обемисти. Чудя се кога да ги нося, дали на ориентацията или на първия учебен ден Thinking
Много ми е терсене с това училище. Малък ми се струва нещо макар че вече знае букви, цифри и елементарна математика с + и -. Ама сигурно всички майки преминават през този момент. Най ми е чоглаво заради автобуса, при все че само сутрин ще го вземат, следобед ние ще си го прибираме. Все имам чувството че ще стане някаква беля с него, я катастрофа (не че аз като карам не може да стане), я ще ми го забравят. На една приятелка нейния син така заспал на автобуса най отзад и госпожата не проверила, че го раззкарвала чак до гаража. Моята приятелка, която още не знаела английски тогава (преди 10-ина години е случката), стояла на спирката два часа и плакала, не знаела и къде да се обади. Накрая й го довели. Сега, знам че при мен няма да се случи точно това, защото знам къде да звъня и да си го търся ама.... май ме тресе параноята.
Иначе той е развълнуван.

За термоси не мога да помогна, защото той готвено ядене не яде. Купих му раница с вграден лънчбокс за да решим фактора разсеяност. Ще видим как ще е и колко ще е функционално.

# 666
  • The QC to be!!!
Едира, то е хубаво да видиш и каква е политиката на училището отностно обувките за тичане. Може да имат изискване за това колко е дебела подметката и по какъв терен може да се ползва. Както знаеш някой от обувките на Верб. като стъпиш на камъчета се усеща и съответно училището може да се пази от потенциални наранявания. Аз имам един от по-старите модели когато 5те пръста не бяха разделени още, и подметките не бяха толкова тънки, и въпреки това ако отида на чакъл е кофти и се усеща как ти се набиват отдолу.

# 667
 Едира, с униформата си играе физическо, но при нас е топло и са с лятна униформа през по-голямата част от годината. За обувките при нас има изискване за по-малките да са без връзки, не може ботуши в училище.

Всяка година сме с китка-единствени Laughing, тази година пропускаме.

Едира, http://www.shopatron.com/products/category/476.0.1.1.16749.0.0.0.0 това са чантичките, а бокса е прословутият лаптоп.
 днес ни първи учебен ден!

# 668
Winx, моето е с лънч бокс на Crocodile Creek, взех ѝ и термос със същата картинка -
http://www.amazon.com/Crocodile-Creek-Pocket-Lunchbox-Princess/d … =pd_bxgy_hg_img_c
http://www.amazon.com/Crocodile-Creek-Insulated-Food-Jar-Princes … 0/ref=pd_sim_ba_5
Събира се чудесно в чантата. Онзи ден я изпрати със спаначена супа, а после дори грижливо си прибрала бананената кора вътре. Само веднъж е използван, ревютата му не са много хубави като чета в амазон например, но моето не е имало проблеми с отваряне, затваряне, нито аз - с миенето. Дано да е така и занапред. Ако искаш виж размерите му и си харесай друг термос с подобни размери, за да се събира в чантата.  Peace

Руми, аз ги пратих половината в раницата на първия учебен ден. Искаха и кухненска хартия, зип лок торбички, Clorox мокри кърпи... Другата половина може и да не ги пращам по ред причини. За автобуса - ние направихме един пробен райд, осигурен от каунтито, преди да започнем училище и още на първия ден я качих сама. Следобед чаках час и половина да ми я върнат, първите два дни ѝ надписаваха ръката с номера на автобуса, аз се ядосвах, пък после си казах "бе да ги драскат, само да не ги затрият, или да ги качат на друг автобус". Моята е почти на 6 и смятам, че се оправя добре, затова нямах притеснения да я пусна. Иначе и тя е блейка. Обаче и аз се чудя на разни порядки и правила, ама очевидно ще трябва да свикна. Моето не се оплаква, значи аз се излагам.  Mr. Green

Цветя не носихме и ние, за бг-училището ще.

Не знам нищо за уноформи за спорт.

SolleyHug

Честит ви първи учебен ден, успехи и с лекота да премине уебната година!

# 669
  • Чикаго / София
sipirumi и при нас искат тези неща - зип лок, тишус - 3 кутии и пр. Пи нас за К, 1ви и 2ри клас има meet and greet ден един ден преди началото на учебната година. Тогава се носят тези съплайс и децата се запознават с учителката.  За по-големите  класове, съплайс се носят на 1виоя учебен ден - половината в раницата, другата половина в торбичка.

И на мен Лъчезара ми се струваше ужасно малка когато започна К. Беше току що навършила 5г. нали е родена Август - най-малката в класа. Тя все още си е най-малка. Направо се чудех как ще се справя, та тя си ми беше още бебе за мен.  Simple Smile Но се справи детето, учудващо за майка й, се справи. Истината е обаче, че много се изморяваше. Всеки ден след училище спеше по 1-2 часа. И в 1ви клас продължи със спането след училище. Сега не знам как ще е, минали са само 3 дни, ще я видя по-нататък.

Виж за Деница не съм имала такива притеснения. Тя тръгна К на почти 6 години /родена е Декември месец/ и видимо беше по-зряла и оправна. И сега си е една от по-големите в нейния клас и с лекота се справя с всичко.

Автобус в К и 1ви клас не са ползвали. Аз ги водех и ги взимах и ми беше много спокойно, но тогава така работех, че можех да си го позволя. Лъчи беше в края на 1ви клас когато започна да ползва автобуса. Не сме имали проблеми с него, но и разстоянитео за което се возят е много малко 500м.

so what?  успешна учебна година на твоя чаровен младеж!

# 670
Честит първи учебен ден на всички малчугани. Плами, ще започва училище от 4 септември. В неговото училище искат раницата, лунч бокса и резервните дрехи да са надписани, само че аз не знам какво да използвам, не ми се иска с маркер да ги драскам. Приемам идеи Hug

# 671
Успешна година на всички дечурлига и спокойствие в душите майчини желая!
*
товаря на автобуса и беж да ме няма Mr. Green На никой не са му притрябвали моите дечиня,по един или друг начин ще ни ги върнат.Четвърта година го живеем това и взех да развивам вяра в системата,а и децата съвсем не са такива идиотоси на каквито се правят като ние сме им наоколо и забравят да мислят.Като са сами се оправят чудесно по мои наблюдения.
*
Нашето бебе знае имената на всички кучета в квартала,но на брат си не..как Бумър-Кейтлин е по-лесно от Стефан не знам,неведоми са мозъчните връзки на тази възраст...

# 672
Привет мацки честит 1ви учебен ден на всички малчугани, да носят само отлични оценки Hug
Имам аз пак въпрос, ако искам да преместя детето от училището към което принадлежим към друго в същото сити, трябва да пиша писмо, обаче каква причина да изтъкна?(е аз причината я имам, другото училище и с по-добър рейтинг)обаче това май не мога да го напиша, едва ли ще го уважат като причина Joy

# 673
Честит първи учебен ден на всички започнали днес. Само хубави оценки и много приятели в училище.

Sipirumi и ние купуваме различни неща...
Аз бяха така шашната като го оставих във втори клас, без да знае дума английски... Цял ден се притеснявах и накрая го взех ухилен до ушите. Споко, всеки минава през това  Hug

Baby* , според мене отговарят на посочените изисквания, но в крайна сметка те имат крайната дума... Иначе на мен са ми супер удобни и ходя с тях и на хайкинг въпреки камъчетата.

so what? тенкс! Уж и при нас топло, ама моя кльощав и тия панталони му висят по ръбовете на ханша и ...абе май се втелявам повече ама нали аз не понясям да спортувам по дрехи различни от спортни, някак и за него не ми се връзва ... Иначе за протокола и аз пропуснах китката...

MVK Аз съм надписала всичко с лейбълчета. Имаме такава машинка на която пишеш и принтиш -  от текстил се махат лесно, но не падат от самосебе си.

Миме, месторабота в района или ако можете да декларирате че живеете наблизо (в приятел да речем)?

# 674
  • USA
Честит първи учебен ден!
Стейси тръгва на 5 септември на прискул. Като знам как плачеше лятото и как пак ще плаче ми се свива сърцето. Имам кой да я гледа, ходим в библиотеката и на всякакви детски забавления и се чудя дали да продължавам да я натискам да ходи в това прискул. Всеки казва, трябва да се социализира и не знам си какво, а дали е така, не знам. Сега взимам human development psy и учителят пък взе, че спомена точно това и обратно на всички твърдения за социализирането. Ето тук от неговите доста интересни статии:
http://www.pedsforparents.com/bios/154.shtml

Миме, не мога да помогна с идея, но дано успеете да я преместите!

Едира, каква е тази машинка за лейбъли? Цветя на ам. училище няма да носим.

Сипируми, сега не ми е притеснено с автобуса, нали ни е още далеч, но като му дойде времето и аз като теб сигурно ще си мисля какво ли не.

Нашия термос е този, ами доволна съм. http://www.amazon.com/Thermos-Foogo-Leak-Proof-Stainless-10-Ounce/dp/B000O3GCFU

Общи условия

Активация на акаунт