Петимата тибетци – ритуали за младост, жизненост и добра форма – 3 част

• 55 065
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Елора,  Hug
 Аз съм стигнала до 7. Не всички обаче. При някой успявам до 5.

На мен ми отне 4-5 месеца за да достигна до 21. Правя ги само сутрин. Има дни, в които ги правя с лекота, но и такива, в които се затруднявам /без някаква конкрента причина/, въпреки че както писах ги правя от години.
И при мен е така. Имам спадове и пикове. Но и съм новак. Започнах от около месец.

Аз ги правя различно. С първото упр. въртенето мога и до 21, но карам до 15, второто с вдигането на крака - 15-18, третото - 21, четвъртото - 12, петото ми е най-трудно. Едвам долазвам 10  Mr. Green

# 226
Аз ги правя всичките по 21, но и за мен петото упражнение е най-голямото предизвикателство. Отдавам го не толкова на самото упражнение, а на натрупването на останалите. Все пак, ако изключим първото, 4х21 си е сериозна бройка.
Човекът,който ми показа тези упражнения и на който ще съм благодарна докато съм жива ми беше казал, че може всяко упражнение да се прави по 13 пъти и да не се качват с години наред и ефектът пак ще е огромен. Следвайте ритъма на тялото си и не се отказвайте. Аз мога да изброя толкова много положителни ефекти, които лично съм изпитала и продължавам да изпитвам.

# 227
Някой ме питаше за шива шакти мудра.

https://www.youtube.com/watch?v=6IZCHdofBbw

Eто и как се прави. Но е много смешно и неправилно  Joy
Прави го много бързо, а то трябва бавно.

# 228
  • Стара Загора
Елора, благодаря  bouquet
Аз питах и гледах същия клип.И на мен ми беше смешно малко, но знам ли ... И взех ,че правих нещо подобно  hahaha Joy
Относно упражненията, миналият път когато ги правих дълго време ,като че ли първо не ми беше чак толкова трудно.Сега много силно ми се вие свят, чак започва да ми се гади, а съм до 5.Ще увеличавам другите ,а първото ще задържа.
На мен второто и петото са ми най-лесни newsm78, защото най-не ми се завива свят.На 3то и четвърто също усещам замайване .

# 229
Бях чела някъде, че упражненията трябва да се правят по еднакъв брой повторения newsm78
Аз нямам проблеми и правя по 21 пъти всяко, но ги правя вечер.
Опитах сутрин, но не ми се получава, дишам трудно и т.н. и се отказах Rolling Eyes
Доста време бях прекъснала, но темичката се раздвижи и аз  с нея Joy Joy

# 230
  • на острова на мечтите
Елора,  bouquet Аз се въртя до 12 пъти и спирам. На мен ми е по трудно второто упражнение. Петото го правя и до 10 пъти без проблем.
Елора,благодаря за клипчето. Видях го вчера някъде. Малко мимиките на практикуващия не ми харесват.
Всичко добро bouquet

# 231
Елора,  bouquet Аз се въртя до 12 пъти и спирам. На мен ми е по трудно второто упражнение. Петото го правя и до 10 пъти без проблем.
Елора,благодаря за клипчето. Видях го вчера някъде. Малко мимиките на практикуващия не ми харесват.
Всичко добро bouquet

В книгата доста трудно се разбира как се прави и добре, че има клипче за да се добие представа.
А сега като съм отслабнала ми е доста по-лесно.

Бях чела някъде, че упражненията трябва да се правят по еднакъв брой повторения newsm78
Аз нямам проблеми и правя по 21 пъти всяко, но ги правя вечер.
Опитах сутрин, но не ми се получава, дишам трудно и т.н. и се отказах Rolling Eyes
Доста време бях прекъснала, но темичката се раздвижи и аз  с нея Joy Joy

Може и да трябва да са еднакъв брой, но пък от друга страна пише да не се пресилваме, защото постигаме обратен ефект.
Абе петотот ми е най-трудно. Може би заради повечкото килограми.

# 232
  • София
Аз ги правя всичките по 21, но и за мен петото упражнение е най-голямото предизвикателство. Отдавам го не толкова на самото упражнение, а на натрупването на останалите. Все пак, ако изключим първото, 4х21 си е сериозна бройка.
Човекът,който ми показа тези упражнения и на който ще съм благодарна докато съм жива ми беше казал, че може всяко упражнение да се прави по 13 пъти и да не се качват с години наред и ефектът пак ще е огромен. Следвайте ритъма на тялото си и не се отказвайте. Аз мога да изброя толкова много положителни ефекти, които лично съм изпитала и продължавам да изпитвам.
Може ли да споделиш с нас ,ефекта при теб в какво се изразява?
И от колко време правиш упражненията?

# 233
Може ли да споделиш с нас ,ефекта при теб в какво се изразява?
И от колко време правиш упражненията?
Правя ги от около 3 години. Първият ефект, който забелязах в началото беше здравият сън и промяна в настроението. Винаги съм била доста тревожна личност, но сега съм много по-спокойна, радвам се на живота и не се паникьосвам за най-малкото нещо както преди. С течение на времето забравих за всички плексити, схващания, ошипявания и т.н. Цикълът ми е абсолютно редовен, стомахът също. Не съм се разболявала от грип. Ако настина по непредпазливост, ми минава за един ден.
Колкото до ефекта отслабване, не мога да преценя, защото не съм имала проблеми с килограмите,но тялото се оформя по естествен за структурата си начин и добива по-младежко излъчване. За подмладяване, също не бих се ангажирала с мнение. Наистина всички се учудват като си кажа годините, но аз имам огледало в къщи и виждам реалността, а и не съм първа младост.
За мен най-важното е, че се чувствам здрава, пълна с енергия и комфортно в кожата си. Работата ми е доста изтощителна и умствено и физически и преди се прибирах като размазана вкъщи. Сега ме наболяват краката от дългото стоене на токчета и главата от многото говорене, но след час почивка имам сили за всичко.
Дано не прекалих!

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 23:13 от ellisa.s

# 234
  • на Мелмак
Здравейте,
Записвам се и аз в темичката.
Снощи съвсем случайно попаднах на нея във форума, днес направих за първи път упражненията.
Първото - 10 пъти се въртях , а следващите по 6 пъти.
Обаче страшно ми се зави свят , главата ми се върти и ми се пригади, може би прекалих с въртенето като за начало.
Кучето ме чака за сутрешна разходка , а аз не мога да стана  Rolling Eyes
Утре ще се вътря по - малко , дано съм по-добре!

# 235
И аз ги започнах тази сутрин - по 7 пъти всяко. Въртенето и на мен ми беше най-неприятно.

# 236
Аз започнах с 5 пъти всяко,за да не ми се завива свят и постепенно ще ги увеличавам,но засега съм още на 5.
Иначе веднага след като ги започнах ми изчезна болката в гърба,бях доста схваната  Simple Smile

# 237
  • на Мелмак
Още ми се вие свят, но пък ми се усмихна денят Wink

# 238
  • Стара Загора
Аз ако направя 10 за  първи път, ще съм по- зле от теб.Но аз без да се въртя съм си малко замаяна  hahaha.
За това си ги правя по 3 за сега, не се насилвам -това е по-добре  Peace отколкото да направиш 10 и да ти стане лошо
Нещо ,което много харесвам- това е от" Четерите споразумения"
Скрит текст:
"Един мъж искал да се освободи от страданието и отишъл в будистки храм, за да потърси учител, който да му помогне. Отишъл при Учителя и му казал: „Учителю, ако медитирам по четири часа на ден, колко време ще ми е необходимо, за да получа просветление?“

Учителят го погледнал и отвърнал: „Ако медитираш по четири часа на ден, вероятно ще са ти необходими десет години“.

Мъжът решил, че може да направи и повече, и попитал: „Учителю, ами ако медитирам по осем часа на ден, колко време ще ми е необходимо, за да получа просветление?“

Учителят го погледнал и рекъл: ако медитираш по осем часа на ден, вероятно ще са ти нужни двадесет години".

„Но защо ще ми отнеме повече време, ако медитирам по-дълго?", попитал мъжът.

Учителят отвърнал: „Ти не си тук, за да жертваш радостта или живота си. Тук си, за да живееш, да бъдеш щастлив и да обичаш. Ако можеш да дадеш най-доброто от себе си за два часа медитация, но вместо това медитираш по осем часа, само ще се измориш, ще се отклониш от целта и няма да се наслаждаваш на живота си. Прави най-доброто по силите си и тогава може би ще научиш, че независимо колко дълго медитираш, можеш да живееш, да обичаш и да бъдеш щастлив."

# 239
  • на острова на мечтите
ellisa.s,благодаря Hug
Аз коригирам днес и правя всичко по 7 пъти.  Въртя се 10,защото ми харесва Simple Smile
Само надникнах в темата.  Ще ви чета по внимателно следобед.(на работа съм bouquet)

Общи условия

Активация на акаунт