Петимата тибетци – ритуали за младост, жизненост и добра форма – 3 част

• 55 060
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Можеш само да ги намалиш като бройка в този период, но щом имаш болки, не знам. Колкото и леки да изглеждат упражненията, второто, четвъртото и петото са си свързани със сериозно напрежение точно в долната коремна част.

# 211
То понякога са леки, понякога много силни. В повечето случаи са силни.
Абе я да не рискувам.

# 212
  • на острова на мечтите
Записвам се и аз при вас  Grinning
От около един месец правя упражненията,сутрин се чувствам много бодра,дори вече не ми се пие и кафе  Mr. Green
Единствено на няколко места четох различни неща-кога се поема дъх и кога се издиша?Защото на едно място пише като се започне с упражнението се издиша и след това се вдишва,на други -обратното  Thinking

https://vemiplast.files.wordpress.com/2010/10/d0b4d180d0b5d0b2d0 … 1d182d182d0b0.pdf

Тук е добре обяснено мисля.
bouquet О, сега ще мога да си изчетавсичко на спокойствие довечера.
Аз правя всяка сутрин по 15 минути упражненията. Чувствам се много добре.
Елора, вероятно ти пада кръвното. Не се напъвай bouquet

# 213
Елора,благодаря ти за линка  bouquet

# 214
  • на острова на мечтите
В книжката пише да се прави през целият ден. Аз засега само сутрин. Вие?

# 215
И аз ги правя само рано сутринта  Simple Smile

# 216
  • на острова на мечтите
Замислих се да започна и вечер. Но да стигна до 21 пъти на ден newsm78
Чувствам се много добре.

# 217
Замислих се да започна и вечер. Но да стигна до 21 пъти на ден newsm78
Чувствам се много добре.

Чела съм, че упражненията е най-добре да се правят сутрин. Така човек има повече енергия през деня, чувства се по-жизнен. Може и вечерно време, но лично аз ако ги правя вечер и заспивам трудно, а после трябва да се става за работа.
Не бързай да стигаш до 21. Започни колкото можеш. Ако едно можеш да го направиш пет пъти, толкова. След пет дни може да увеличиш малко. Но не бива да се напрягаш при правенето. Пише, че е вредно като се правят да се бърза до степен да се изморява човек. Трябва да се прави бавно и с правилно дишане. Аз имам още килца за сваляне и ми е малко по-трудно да ги достигна до 21. При всяко ми е различно.

# 218
На мен ми отне 4-5 месеца за да достигна до 21. Правя ги само сутрин. Има дни, в които ги правя с лекота, но и такива, в които се затруднявам /без някаква конкрента причина/, въпреки че както писах ги правя от години.

# 219
  • Стара Загора
Аз започнах с три, на мен единственото първото ми е трудно- много ми се завива свят.Чудех се дали него да правя по-малко ,а другите да увелича.Но не знам дали е правилно и ще увеличавам заедно.А как почивате между упражненията, гледдах на един клип ,че го правят в поза дете.Аз след всички лягам.

# 220
  • Карлово
Не почивам.

# 221
  • Стара Загора
От йогата знам ,че почивката е почти толкова важна колкото самите асани.Така се разпределя енергията по-добре , за това мислех, че и при тези упражнения е така.

# 222
Аз започнах с три, на мен единственото първото ми е трудно- много ми се завива свят.Чудех се дали него да правя по-малко ,а другите да увелича.Но не знам дали е правилно и ще увеличавам заедно.А как почивате между упражненията, гледдах на един клип ,че го правят в поза дете.Аз след всички лягам.
Е, то на първото е нормално да ти се вие свят. И на мен ми се вие, но не ми пречи. Като свърша с него, лягам на леглото за следващото и правя малка почивка.

А в каква поза почивате вие между упражненията. Аз правя шива шакти мудра.

# 223
  • Стара Загора
Аз след упражненията само лягам за кратко... сега прочетох за Шива Шакти Мудра ,но не го схванах много добре  Embarassed.Ако го имате някъде на клип или със снимки, моля да ги публикувате  Praynig
 bouquet
Намерих нещо ,така ли правите?
https://www.youtube.com/watch?v=6IZCHdofBbw

Последна редакция: сб, 22 окт 2016, 18:07 от niditop3

# 224
  • на острова на мечтите
Елора,  Hug
 Аз съм стигнала до 7. Не всички обаче. При някой успявам до 5.

На мен ми отне 4-5 месеца за да достигна до 21. Правя ги само сутрин. Има дни, в които ги правя с лекота, но и такива, в които се затруднявам /без някаква конкрента причина/, въпреки че както писах ги правя от години.
И при мен е така. Имам спадове и пикове. Но и съм новак. Започнах от около месец.

Общи условия

Активация на акаунт