Петимата тибетци – ритуали за младост, жизненост и добра форма – 3 част

• 54 726
  • 301
  •   1
Отговори
# 240
Не започвайте с голяма бройка. Упражненията изглеждат лесни, но натоварването в коремната област и гръбнака е сериозно. Аз започнах от 3 и качвах с по 2 на всеки две седмици. Спомням си, че много дълго време задържах на 17 и си мислех, че никога няма да стигна до 21. И на мен ми се виеше свят при първото упражнение, но много бързо се свиква. Не ми е прилошавало, но по принцип се счита за нормално в началото, защото голяма част от енергията се концентрира в стомаха.
Пропуснах да кажа, че от както ги правя нямам дори и сезонен косопад и се отървах от "екстрата" чупливи и цепещи се нокти, въпреки че не знам това дали има нещо общо с упражненията.

# 241
Здравейте,
Записвам се и аз в темичката.
Снощи съвсем случайно попаднах на нея във форума, днес направих за първи път упражненията.
Първото - 10 пъти се въртях , а следващите по 6 пъти.
Обаче страшно ми се зави свят , главата ми се върти и ми се пригади, може би прекалих с въртенето като за начало.
Кучето ме чака за сутрешна разходка , а аз не мога да стана  Rolling Eyes
Утре ще се вътря по - малко , дано съм по-добре!

Странно ми е как ви се вие свят толкова дълго време. Още повече и да ви става лошо и от другите упражнения. Може би активизираната енергия влияе някак си или нещо неправилно се прави.  newsm78
Лично аз още от началото можех да се въртя на първото и до 21. Но засега съм на 15. Вие ми се свят, но за кратко.
Когато приключа с въртенето правя следното. Изпъвам ръцете напред и допирам палците. Съсредоточавам се в тях за няколко секунди. Това спира виенето. След това лягам за следващото но не го почвам веднага, а изчаквам да мине виенето напълно. Не чакам много - още 20 секунди.
И не се въртете бързо.

# 242
  • Стара Загора
Аз по принцип съм много "кекава"  Joy с вистибуларния апарат.От дете съм така.Ставаше ми лошо на всякакви люлки по панаирите, също и при пътуване.Но когато ги правих преди да родя, не бях чак толкова зле, замайваше ми се ,но бързо минаваше и успявах да се въртя до 12-13 пъти.Сега явно ми е моментно състояние  newsm78 и три да е ще си ги правя, чувствам много положителен ефект  Peace Hug

# 243
  • на Мелмак
Елора, колкото и да ти е странно цял ден се чувствах странно след сутрешното замайване.
Затова споделяме, хората сме различни.
На теб не ти се отразява,  а на мен ми идва в повече.
Благодаря за съветите, утре ще се коригирам, че още един такъв ден не искам.

# 244
Елора, колкото и да ти е странно цял ден се чувствах странно след сутрешното замайване.

Понеже и аз ги започнах днес /въпреки, че преди години съм ги правила за кратко/ ще ти споделя, че и аз се чувствах странно. И да, замайваше ми се на няколко пъти през деня! Не се насилвай! По-добре намали броя на повторенията, но ги прави редовно. Когато си готова, ще увеличиш Hug

# 245
На теб не ти се отразява,  а на мен ми идва в повече.
Благодаря за съветите, утре ще се коригирам, че още един такъв ден не искам.

Аз не се карам, само се питам  Hug
Прави колкото можеш в началото. Почни с малко, да ти свикне организма. Ако  трябва почни с три на всяко, след три дни вдигни и така.
Бройките на всяко упражнение при мен са различни. Просто зависи от трудността.
Пробвай с палците и се върти бавно. На останалите също спазвай дишането и пак бавно.
Щом ти е за пръв път е възможно  да ти стане лошо. При всеки явно има различни реакции. Може и да ти мине след няколко дни и да свикнеш.
Аз лично не помня да ми се е виело свят като почнах да ги правя.

# 246
  • на Мелмак
Офффхххх, съвсем не очаквах от това въртене така да се замотам  Laughing
За другите упражнения нямам проблем, но това първото Crazy
Може би защото съм с много ниско кръвно, особено сутрин.
Утре ще видя!
Благодаря Ви момичета  Hug

# 247
  • София
Аз преборих виенето на свят ,когато започнах да гледам  втренчено върха на пръстите си на дясната си ръка по време на самото въртене...което ме подсеща ,че преди години се беше заформил голям спор във форума за посоката на въртене.В книгата е посочено завъртане по часовниковата стрелка (каквото практикувам и аз),но имаше доводи (не без основание) в подкрепа на обратното,наляво  Rolling Eyes  та се чудя дали все пак не бъркаме посоката
 newsm78

# 248
Посоката е по часовниковата стрелка!!!
Аз точно така правя, но с палците след спиране на упражнението.

# 249
  • на Мелмак
Здравейте момичета!
Явно проблема при мен е по - сериозен , днес при 5 завъртания пак ми се вие свят , но е по-добре от вчера!
Явно ще намаля още .
А доскоро въртях децата на ръце и нямах проблем Rolling Eyes
Иначе всички други са ми ок, и е чудесно за започване на деня  Hug

# 250
  • на острова на мечтите
Аз прочетох отново много внимателно книгата и там пише, че упражненията трябва са се правят 3 пъти на ден newsm78
Не мога да намеря в момента точната страница. Аз изпълнявам стриктно всичко сутрин. После не успявам. Сега се чудя,   колко време трябва да изчакам,за да започна да практикувами три пъти на ден? Или да достигна 21 пъти и да се стабилизира там. Аз съм до 7 пъти. bouquet
Страницата е 10_та. Но вчера, намерих още по въпроса на друга страница newsm78 Ще потърся.

# 251
Аз прочетох отново много внимателно книгата и там пише, че упражненията трябва са се правят 3 пъти на ден newsm78
Не мога да намеря в момента точната страница. Аз изпълнявам стриктно всичко сутрин. После не успявам. Сега се чудя,   колко време трябва да изчакам,за да започна да практикувами три пъти на ден? Или да достигна 21 пъти и да се стабилизира там. Аз съм до 7 пъти. bouquet
Страницата е 10_та. Но вчера, намерих още по въпроса на друга страница newsm78 Ще потърся.
Да, помня и аз. Но пък аз не разбирам нещата написани като задължителни, освен техническата част.
Няма как да съм на работа и да ги правя. Аз ги правя сутрин, а вечер като се прибера яхам кростренажора и велото.
Щом си до 7 какво лошо. След седмица вдигни на 8. Не бързай, това не е съзтезание.
Но може би са имали предвид ако се правят малко пъти, да се правят толкова пъти на ден, че да се достигне числото 21.
Мен тибетските ме зареждат с енергия и позитивизъм. Също така имам проблеми със ставите,гръбнака и 2 дискови хернии. Изключително ме облекчават. Работя във офис. Ако не ги правя накрая на деня съм схваната. Чувствам се като стара бабичка. А когато ги правя, не ми пречи, че работя в офис.
Регулират ми цикъла много добре и кожата на тялото ми е по-гладка.
Аз ги правя от 8 години, но имам големи периоди на спиране поради ред причини. Затова и виждам ефектите когато пак почна да ги правя.
Пак повтарям. Не се пресилвайте. Колкото можете. Имам познат, който разбира от йогически упражнения и ми е казвал, че при прекаляване и пресилване може да има кофти ефект.

# 252
Включвам се и аз при вас! Много съм ги слушала, но не съм ги правила. Връщам се да ви прочета.

# 253
Забравих друго да обясня за палците след първото. Когато направя първото, изправям ръцете и палците. Гледам само палците, но и ги доближавам към очите си, като пак ги гледам.

# 254
И аз да се запиша тук Simple Smile Правих ги преди много години,след това спрях. Embarassed Започнах отново,по принцип съм много фит и нямам никакъв проблем с останалите,но това въртенееее/дори се чудех дали нямам някакъв проблем с вестибуларния/ Дали мога да правя останалите в пълната бройка,а първото до колкото успея? /понякога имам силно главоболие след него/

Сега се върнах да дочета. Извинявам се за често задаваните въпроси! bouquet Елора е обяснила вече. И аз ще продължавам така тогава-от първото колкото успея да докарам,следващите в пълна бройка

Последна редакция: чт, 27 окт 2016, 13:58 от red soul

Общи условия

Активация на акаунт