Петимата тибетци – ритуали за младост, жизненост и добра форма – 3 част

• 55 177
  • 301
  •   1
Отговори
# 75
  • там някъде
Здравейте на всички! Наскоро открих темата ви и съм много доволна  Hug Започнах да правя петте упражнения. Първо прочетох "Петимата тибетци" на Кристофър Килам, реших се, намерих свободно време и започнах. Засега съм на 5 повторения, дори и те ми идват малко множко, но няма да ги намалям. Досега съм правила тибетците няколко пъти, като първите два след това се чувствах ужасно. Главозамайване, гадене, абе ужасно ми беше. На третия път сякаш се чувствам вече по-добре. С дишането не се справям особено сполучливо, но се старая. Искрено се надявам да преборя някои болежки, които ми откриха, както и да повдигна тонуса си и да се заредя с положителна енергия. Поздрави на всички!

# 76
  • София
Tanija, радвам се, че ти е повлияло положително написаното от мен  Hug

Здравей Napoly,
Щом ти идват много 5 повторения, намали ги до толкова, че да не се чувстваш изтощена. В никакъв случай не трябва да пришпорваш нещата, дори и да ти отнеме време да достигнеш 21 повторения. Колкото можеш- толкова. Постепенно ще започнеш да се чувстваш комфортно и да ти доставя удоволствие всяко от упражненията. Не се отказвай!  Hug

# 77
  • там някъде
Tanija, радвам се, че ти е повлияло положително написаното от мен  Hug

Здравей Napoly,
Щом ти идват много 5 повторения, намали ги до толкова, че да не се чувстваш изтощена. В никакъв случай не трябва да пришпорваш нещата, дори и да ти отнеме време да достигнеш 21 повторения. Колкото можеш- толкова. Постепенно ще започнеш да се чувстваш комфортно и да ти доставя удоволствие всяко от упражненията. Не се отказвай!  Hug

Благодаря за окуражителните думи!  Hug Тогава може би ще е по-добре да ги намаля на 3. Всъщност различните упражнения са ми с различна трудност. И в този ред на мисли, мога ли напр.някои да ги правя по 5пъти, а други - по 3?

# 78
  • София
Napoly, аз започнах с по 3 повторения на всички ритуали, въпреки че някои ми бяха по-леки, други по-тежки. Не че има някакво правило, но според мен е по-добре да правиш по еднакъв брой повторения на всички упражнения, и постепенно да ги увеличаваш. Simple Smile

# 79
Аз знам, че винаги се правят еднакъв брой повторения.  Peace

# 80
  • там някъде
Благодаря ви! Продължавам тогава с 3 и с намерение много скоро да ги увелича.

# 81
  • София
Napoly опитай да не се храниш вечер след 6ч. да видищ дали няма да ти е по леко сутрин с тибетците. При мен това действа    Peace Закъснея ли с вечерята сутрин едва се вдигам за упражненията.

# 82
  • ул. "Мечтание"
Преди време в темата се беше заформил спор дали е разрешено на православни християни да правят Тибетците. Днес търсейки нещо си попаднах на ето този коментар по въпроса: http://dveri.bg/acxa
Може би ще ви бъде интересен!  Peace

# 83
  • Пловдив
Бихте ли ми дали линк към книга в която има подробно описание на тези упражнения
Благодаря   bouquet

# 84
  • София
Бихте ли ми дали линк към книга в която има подробно описание на тези упражнения
Благодаря   bouquet

Ето, но в този сайт не е налична в момента. Simple Smile
http://www.book.store.bg/p2511/drevnata-tajna-na-izvora-na-mlado … pityr-keldyr.html

# 85
  • София
Чула съм, че Елвира Георгиева всеки ден прави тези упражнения. Като прибавим и мноото пластични операции, да, изглежда добре. Simple Smile

# 86
Аз не мога да мръдна над 11 повторения. Правя ги упражненията от ноември 2011 г. Много ми е странно защо се получава така, представях си, че за няколко месеца плавно ще ги увеличавам и ще стигна до 21. Но това не се случва, над 11 повторения се затруднявам.
Защо е така не знам.

# 87
  • София
облачето хей , да не би да е от неправилно дишане?!  newsm78 При тези упражнения са много важни правилното дишане, мотивацията, как се чувставш и дали точно този момент е подходящ за упражненията. Simple Smile Защото ако на теб не ти е комфортно и започваш упражненията, няма как да се чувстваш добре и да ги увеличиш. Simple Smile

# 88
  • София
Аз не мога да мръдна над 11 повторения. Правя ги упражненията от ноември 2011 г. Много ми е странно защо се получава така, представях си, че за няколко месеца плавно ще ги увеличавам и ще стигна до 21. Но това не се случва, над 11 повторения се затруднявам.
Защо е така не знам.

Всеки ден ли ги правиш? Защото ако не ги правиш всеки ден, по-трудно ще ти е да ги увеличиш. Трябва постоянство. Иначе колкото можеш- толкова. По-добре 11, отколкото николко, ако наиситна имаш желание да достигнеш пълния брой, а щом ги правиш от 2011 г., значи имаш. Ще успееш. Simple Smile

# 89
Правя ги всеки ден, мисля, че за цялото време съм пропускала само веднъж. Дишането ми е правилно. Обаче не ги правя с голямо желание, по-скоро малко набързо, просто защото знам, че трябва да ги направя. Знам, че са много полезни и искам да ги правя, но не им отделям нужното внимание, докато ги правя. Може и това да е причината...

Общи условия

Активация на акаунт