Петимата тибетци – ритуали за младост, жизненост и добра форма – 3 част

• 55 047
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
Темата е много интересна и полезна, но липсва нещо...
Нека всеки, който притежава книги, записки и др. , информация за Питър Келдър да я сподели /отново/. Нека тази информация се събере на куп и всеки нуждаещ се да я сравнява , използва и т.н.
Иначе всеки прави нещо от някакъв източник и става бъркотия. Като имаме налице тази информация всеки може да сподели напредъка си по дадена книга и записки, а останалите да правят изводите си. Така ще се избегнат общите приказки, разминаване на мнения, споровете...
Бих искал да се информираме и да си помагаме...
С Уважение ...

smile3529

# 61
 Stop  радвам се че ви открих. От 2 седмици правя редовно упражненията. Доста бързо стигнах до 21 повторения, но сега прочетох откъси от една книга и ще се опитам да подобря изпълнението и основно да правя препоръчаното дишане между отделните тибетци.
Това което ме вълнува е кога правите упражненията? Установих, че сутрин ми е трудно, въпреки че имам време. Правя ги вечер преди лягане  newsm78
Друго което ми е интересно дали трябва да се стреми човек да ги прави бързо? Гледах 2 клипчета. На едното ритъма беше бавен , обаче на другото доста енергично се изпълняваха. Чудя се дали има правило /естествено всичко е индивидуално, но какъв да е стремежа/
Хубав ден!

# 62
Здравейте ,изчетох всички теми и много се ентусиазирах,и тъкмо когато реших да започна разбрах,че майка ми ги прави от години.Попитах я и за мое най-голямо съжаление каза,че нито усеща някакъв прилив на енергия,нито е отслабнала/това го виждам и аз/ и продължава да го прави за раздвижване.Честно казано малко се разочаровах  newsm78

# 63
  • София
Тези упражнения не са за отслабване, а за тонус!
http://adyulgerov.blogspot.com/2010/07/blog-post_30.html?m=1

# 64
от старите теми,които прочетох се споменава и отслабване  както и за прилив на енергия а,от линка,който сте дали още първата фигура е грешна едната ръка трябва да е нагоре,а другата надолу,и докато се въртиш трябва да визуализираш ,че енергията влиза през обърнатата нагоре длан,минава през тялото и излиза през обърнатата надолу длан.

П.П. Не се заяждам само споделям,в случай,че някой се е почувствал обиден от моя пост

# 65
всеки човек е различен Simple Smile може някой и да е отслабнал Simple Smile
bof4eto това за ръцете за първи път го чувам;-) звучи истинско, но моля те дай линк къде си го прочела  Simple Smile 10х

# 66
  • Карлово
http://www.youtube.com/watch?v=E-sIYi1_rU8
Ето тук видео, не ми изглежда едната ръка да е нагоре, а другата надолу. Hug

# 67
  • София
bof4eto, ако ме визираш мен, не съм се почувствала обидена  Hug, просто идеята на тези упражнение не е основно отслабване, може при някой хора да настъпи като страничен /положителен/ ефект, поради подобряване на метаболизма и правилното циркулиране на енергията, но ако само на това разчиташ, за отслабване-малко е вероятно.
Относно изпълнението на упражненията - това с ръцете нагоре и надолу е интерпретация, оригинала на упражнението е разперени в страни ръце, с обърнати надолу длани, на нивото на раменете.  Peace

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 17:21 от tzvety26

# 68
Когато започнах упражненията, бях 81 кг и исках да отслабна. Не се получи. Но ми се промени силуета, станах по вталена някак. После отслабнах с диета.
Това като личен опит.   bouquet

# 69
  • София
Здравейте и от мен. Аз ги правя всяка сутрин от не знам колко години вече и като гледам няма да се откажа от тях. Така се случва, че се срещам и запознава с хора, които също се оказва, че ги правят от много време с положителен резултат. Прочетох само тази тема, но по-късно ще се върна да прочета какво сте писали и в предишните. Хубаво е да се правят сутрин на гладно. Много е ободряващо. Дланите в първото упражнение са надолу. Това го пише и в двете книги, които съм чела за тези ритуали- "Петимата тибетци" на Кристофър Килам и "Древната тайна на извора на младостта" на Питър Келдър.
Относно отслабването не мога от личен опит да коментирам, тъй като съм била винаги слаба и не съм отслабнала повече, но за толкова години не съм и наддала нито един килограм Simple Smile Но съдейки по това, че когато ги правя редовно (защото примерно на море като отида за две седмици и нямам условия там да ги правя и прекъсвам) имам нужда примерно от хранене един път на ден и се наспивам за много по-кратко време, а в периодът на неправене на ритуалите имам нужда и от повече храна и от повече сън. Та със сигурност с повечеко дисциплина ще има благоприятен резултат и за фигурата.  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 17:46 от Радостна

# 70
http://-spam132-/2011/10/the-5-tibetians/не знам как да пусна линка,защото ми пише рекламен спам,ако искате може да го пратя на лични ако и там стане.И на лични не става  Sad  Поздрави на всички Simple Smile Сайта е svoiizbor.com

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 17:31 от bof4eto

# 71
Пролет пука (макар, че при мен пак вали сняг) та е време за тибетците и всеобщо чистене и влизане във форма  Grinning

# 72
bof4eto благодаря, сайта е интересен svoizbor Simple Smile за съжаление не позваля да се изпраща newsm78

# 73
petiasd радвам се,че си го намерила   bouquet

# 74
  • София
Радостна благодаря за споделеното!  Hug Много вдъхновяващ пост.  Heart Eyes

Аз изгледах клипчето преди малко и забелязах някой отклонения които допускам. Ще се поправя утре. Peace
При мен положението е на приливи и отливи , не се отказвам , но прекъсвам от време на време, като всеки път се заричам, че няма повече да прекъсвам. В момента съм на 11 повторения и съм в МЦ като премине ще ги увелича и така .....

Прекрасен ден ви пожелавам! Hug

Общи условия

Активация на акаунт