Петимата тибетци – ритуали за младост, жизненост и добра форма – 3 част

• 55 240
  • 301
  •   1
Отговори
# 90
Тук има доста момичета с голям опит и искам да попитам следното - може ли освен 5-те упражнения да се вмъкват и други . Аз нямам затруднения с 21 повторения, правя ги вечер  newsm78, но между тях правя и някои други упражнения от йога. Снощи се замислих обаче дали е правилно.....Иначе някак си от вътре ми идва да добавя нещо. Чувствам се добре и спя като къпана  Laughing

# 91
  • Карлово
Някои хора си правят тибетците и след това си се занимават с някакъв спорт. Не виждам защо да не продължиш с йпга след приключване на ритуалите. Peace

# 92
  • София
Аз след тибетските ритуали продължавам с други практики, но не и между упражненията.

# 93
Тази сутрин отделих внимание на това да изпълня ритуалите с повече спокойствие и настроение. Чувствам се много по-добре, наистина е различно!
Скоро се очертава да започна работа и сутрин ще е много припряно и ще бързам, но ще положа усилия да продължа по този начин.
Благодаря за съветите.   bouquet

# 94
Упражненията са уникални, правя си ги отдавна, понякога и аз имам желание да им променям реда, понякога правя първото като пето, също включвам и други упражнения между тях или след тях!

Преди време един приятел ми подсказа ключ в изпълнението на първото за да не ми се върти смят...
Ключа е да се закотвиш след последното завъртане като рязко прибереш и двете ръце кръстосани на гърдите , към противоположно рамо....При мен помага това!
Успех на всички!
М

# 95
# 96
  • София
И аз да се запиша.

Правя тибетците от 3 години, с прекъсванията. В момента съм в "почивка" вече 40 дни, преди това заради операцията пак съм прекъсвала за толкова... Винаги след прекъсването ми е трудно - започвам от 7 и до 2 седмици се връщам на 21.

6-т упражнение никога не съм правила. Знам от практикуващите (от мнооого години), че не се прави от сексуално активни хора, затова и не бъркам в енергиите, които все още не са за мен.

# 97
  • София
Преди време един приятел ми подсказа ключ в изпълнението на първото за да не ми се върти смят...
Ключа е да се закотвиш след последното завъртане като рязко прибереш и двете ръце кръстосани на гърдите , към противоположно рамо....При мен помага това!

За да не ти се отървеш от световъртежа - гледаш в една точка и се получав без порблеми. Simple Smile)

# 98
  • морето, сините вълни...
6-т упражнение никога не съм правила. Знам от практикуващите (от мнооого години), че не се прави от сексуално активни хора, затова и не бъркам в енергиите, които все още не са за мен.

Може ли да ми обясните като за "първолаче" какво точно означава това. Че 6-тото упражнение не се прави при сексуално активни хора защото? - пада тази активност или се повишава?
Рових, търсих, но нищо не разбрах.

# 99
  • София
6-то упражнение преобразува сексуалната енергия в творческа, божествена... Това което ми отговорили хората...

Никой от нас не може да попита първоизточника, нали? Peace

# 100
  • морето, сините вълни...
Де да можеше вода от извора да пием...

Питането ми беше какво толкова има лошо в това преобразуване  newsm78, защото и аз така го разбирах.

Но понеже нали по някоето време и до мен ще достигне оня период на "топли и студени вълни" се чудех, дали правенето на това упражнение ще отдалечи периода от мен или напротив, ще го достигна по бързо.

Извинявам се ако това е доста встрани от темата.

# 101
  • София
Всъщност не знам....

Имам и друга информация. Упражнения за отслабване - бодифлекс - са основани точно на 6-тото упражнение...

Знае ли човекът... newsm78

Не мога да отговоря на въпроса ти, извинявай....

# 102
  • ул. "Мечтание"
По мое мнение по-скоро става въпрос за отключване на енергия, която, ако не знаеш какво да правиш и не си готов за нея може да нанесе вреди. Подозирам, че става въпрос, за упражнение, което отключва енергията на Кундалини. Това не значи, че ще спреш секса, или ще дойде по-бързо климакса при жените. Но се предполага, че в период, в който вече не си сексуално активен, имаш определено познание, което може да ти помогне да овладееш въпросната енергия и да я впрегнеш така че да бъде съзидателна.

Чела съм доста разкази, на хора, при които енергията на Кундалини се е отключила внезапно и без те да са готови за това. Последиците не са от най-приятните.

Разбира се може да става въпрос и за съвсем друго... Правя си свободни съчинения в момента!  Mr. Green

# 103
 smile3529
На тези, които желаят да разширят познанията си, предоставям оригиналната и преработената за печат книга "Учителят за дишането" от Боян Боев. Текста е стар стил, но се чете лесно - /нарочно съм избрал старото издание...!.../
Книгата е уникална . Подобна на пазара не можете да намерите. За мен това е Учебникът за дишането.
име на архива:
Uchitelia_za_dichaneto_Boian_Boev_2xpdf.zip
http://upload.bg/?get_file=57b552e592107d7652b509f668100ad56edeeb6b
файлове:
Uchitelia_za_dichaneto_Boian_Boev.pdf
Uchitelya-za-dishaneto-Boyan_Boev_s-Nomerirane_Za_Pechat.pdf

/  Аз комбинирах за себе си руското издание на Тибетските ритуали на Питър Келдър с лека корекция на дишането по тази книжка./има само допълване, но не и противоречия м/у двете издания /  Намалих времето в издишано състояние до минимум , а увеличих времето на задържания вдишан въздух. За мен този вариант е добър. Разпечатал съм си я във формат А5, и съм я оформил като книга-учебник... /
Приятно четене и практикуване!
 smile3529 newsm39 smile3529

# 104
  • New Zealand
Здравейте, момичета! От днес пак подхванах упражненията, като стигнах до 5 повторения. Все още не ми е ясно въртенето колко пъти е newsm78 Помагайте Grinning

Общи условия

Активация на акаунт