Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 800
  • 876
  •   1
Отговори
# 660
Надявам се както тази дилема завърши с успешен край, така да стане и с онази, но едва ли...

Защо, толкова ли е трагично положението?

# 661
  • София
ако културата на родата, общостта и семейството означава мъжете да не пипат нищо вкъщи, защото домакинстването е женска работа и унизително за мъжа, то вероятно ще има голяма съпротива от негова страна. Да не е луд сам да се товари! А тукашната тема няма по никакъв начин да й помогне, и ако мъжът е такъв, какъвто си го представям по написаното тук, най-лошото, което може да направи жената е да му каже, че другите мъже помагат или вършат половината работа, защото това може да го взриви.

# 662
На сина ми му е вменено единствено задължението да учи, да учи и пак да учи. И той учи вече е за 10 клас има само 6-тици. Ако спре да учи веднага ще го накарам да чисти пода в коридора и тоалетната и накарам да мие колата, а тъй като често пътуваме по рабта по различни черни пътища винаги е мръсна отвън. И сигурно ще измися и други неща.

# 663
  • Пловдив
Анди, по отношение на мъжете не мисля, че всичко опира до култура и ценности. И моят баща е научен да е шеф и вкъщи да не пипа нищо. Сега на стари години дядо ми това го отбелязва като грешка, ама много е късно вече да се променят нещата. Вкъщи даже се смеем с другите ми баба и дядо (родителите на майка ми), че покрай тях се е научил бушони да сменя

# 664
На сина ми му е вменено единствено задължението да учи, да учи и пак да учи. И той учи вече е за 10 клас има само 6-тици. Ако спре да учи веднага ще го накарам да чисти пода в коридора и тоалетната и накарам да мие колата, а тъй като често пътуваме по рабта по различни черни пътища винаги е мръсна отвън. И сигурно ще измися и други неща.

Дано да се изучи да може веднага да си наеме чистачка.

# 665
  • София
Работата е там, че не можеш да превъзпиташ някого, ако той не иска да се промени. Както виждаш от вашия личен пример, човекът се е променил в момента, когато е сметнал за добре, а не защото майка ти се е прибрала една вечер и е казала 4край, вече ти ще миеш чиниите, виж, другите мъже как помагат". Някои мъже се променят и то или на стари години, или когато нова жена им завърти главите (и двете  Wink), да видиш тогава как търчат с парцала.  Peace

# 666
Цитат
Ако спре да учи веднага ще го накарам да чисти пода в коридора и тоалетната
Чистенето на пода наказание ли е?

# 667

Колкото и да е изучен един, мъж редно е да знае как, с какво се чисти пода .Щото това с чистачката...  Crazy

# 668
  • Там, където ме обичат
Някои мъже се променят и то или на стари години, или когато нова жена им завърти главите (и двете  Wink), да видиш тогава как търчат с парцала.  Peace
Aбсолютно подкрепям, както и че съм убедена, че всеки може да се промени.  Малко може би, но определено с мотивация - външна, вътрешна,  Wink

# 669

Колкото и да е изучен един, мъж редно е да знае как, с какво се чисти пода .Щото това с чистачката...  Crazy

Другият начин е да му намерят не толкова   учена жена, която да върши всичко. Защото той като така е научен и като тръгне на работа , така ще мисли.

# 670
Да, но каквато и жена да вземе, тя ще е тази която ще чисти, защото той така е научен- чистенето е женска работа .

# 671
ако културата на родата, общостта и семейството означава мъжете да не пипат нищо вкъщи, защото домакинстването е женска работа и унизително за мъжа, то вероятно ще има голяма съпротива от негова страна. Да не е луд сам да се товари! А тукашната тема няма по никакъв начин да й помогне, и ако мъжът е такъв, какъвто си го представям по написаното тук, най-лошото, което може да направи жената е да му каже, че другите мъже помагат или вършат половината работа, защото това може да го взриви.

Надявам се както тази дилема завърши с успешен край, така да стане и с онази, но едва ли...

Защо, толкова ли е трагично положението?

Да, толкова е трагично. Единственото, което върши, е да се прибере от работа, да се изкъпе, да легне и да гледа телевизия и когато го извикат да вечеря, идва, вечеря, става и пак ляга. На другия ден същото. Чинии е мил два-три пъти през целия ни живот заедно.

# 672
  • Там, където ме обичат
Е, той и ММ не го играе домакиня, но понякога, мнооого рядко готви. По-рано и това не правеше, така че има напредък. Laughing

# 673
  • Пловдив
Според мен много зависи какво е видял мъжът в собственото си семейство

# 674
 Позволявам си да копна нещо за малко фън, надявам се да нямате нищо против... Та,...:

''Пържолите са единственото ядене, което истинският мъж приготвя с истинско желание. Ето как:
1. Жената отива на пазар.
2. Жената приготвя салатата, гарнитурата и десерта.
3. Жената подготвя пържолите за печене, поставя ги на табличка до скарата заедно с необходимите прибори и ги подава на мъжа, който пие бира седнал на един стол.
4. Мъжът слага пържолите на скарата.
5. Жената влиза вътре да донесе чиниите и останалите неща.
6. Жената излиза да каже на мъжа, че пържолите прегарят.
7. Мъжът ги взема от скарата и ги подава на жената.
8. Жената сервира яденето.
9. След ядене, жената почиства масата и измива чиниите.
10. Мъжът пита жената дали е доволна от почивния си ден.

...и след като види нейната реакция, заключава, че на жените с нищо не може да се угоди!''

Общи условия

Активация на акаунт