Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 769
  • 876
  •   1
Отговори
# 675
Писах в темата ти за работата на мъжете вкъщи, ще се отчета и в тази.
Нямам тийн, синът ми вече мина тази възраст. На 21 не върши нищо вкъщи, не умее освен това. Не се тревожа. Отсъствах дълго и се косях как ли се справят мъжете у дома без мен. Като се прибрах, видях, че са се устроили отлично-готвили си, мили си чиниите, създали си собствен ред въщи и няколко дни се въртях в кухнята, сякаш съм на друго място. Значи може да оцелее и да се оправя и без мен. Като се ожени, жена му ще го моделира по свой вкус, аз ще й стискам палци Mr. Green

# 676
  • София
Според мен много зависи какво е видял мъжът в собственото си семейство
Зависи, ама аз с един такъв успях да постигна напредък. Wink
Според мен, мъжете много добре разбират съзнателно или подсъзнателно, че трябва и те да помагат, ама пробват дали ще им мине номера. Баш кат’ малките деца са.
Специално случаят на ariimeri е особено тежък, защото се намесват в много по-голяма степен традиции, религия и т.н., а от друга страна вече доста години самата тя е приела да живеят така. Т.е. не е яхнала метлата от самото начало.
Голямо браво за напредъка в отношенията с дъщерята, че с тийновете така или иначе хич не е лесно.  smile3501
Та в конкретната ситуация не знам мъжът дали има начин да почне да се включва в домакинството, но пък може да отдели финансови средства за облекчение на майката и дъщерята. Миялна, евентуално чистачка веднъж седмично за няколко часа е от огромна полза точно за такива неща като праха, печката и т.н. Сега щерката ще трябва да се готви за кандидатстване, може да се обясни на таткото, че медицината иска голямо четене и момичето трябва да бъде облекчено от домакинска работа.
Другото – да се търсят всякакви варианти за улеснение на домакинството: хората казаха - ресторант  Wink, също готова храна, полуготова, по-лека вечеря, не е нужно всяка вечер таткото мазни манджи да яде. Щом е бивш борец, а сега работи шев на голяма фирма, значи време за спорт вече няма, вероятно е понатрупал излишни килца, малко по-лека храна добре ще му се отрази.  Laughing

# 677
  • Пловдив
Не знам какво да ти кажа, мамамилк - явно си зависи и от конкретната ситуация във всяко семейство. Дядо ми започна да се оправя, откакто остана сам. Разбира се, за ремонти никога не е бягал, но с домакинска работа не се е занимавал изобщо до преди 7 години, но и другият ми дядо е същият.

Иначе за храната - у нас сега лятото сме основно на салати и по-леки манджи

# 678
  • София
На сина ми му е вменено единствено задължението да учи, да учи и пак да учи. И той учи вече е за 10 клас има само 6-тици. Ако спре да учи веднага ще го накарам да чисти пода в коридора и тоалетната и накарам да мие колата, а тъй като често пътуваме по рабта по различни черни пътища винаги е мръсна отвън. И сигурно ще измися и други неща.

Лелеее, а сега като е ваканция, пак ли учи, учи... или прави онези неща, които си измислила за наказание?

А когато се изучи, какво ще му е вменено за "единствено задължение"?

# 679
  • Там, където ме обичат
На сина ми му е вменено единствено задължението да учи, да учи и пак да учи. И той учи вече е за 10 клас има само 6-тици. Ако спре да учи веднага ще го накарам да чисти пода в коридора и тоалетната и накарам да мие колата, а тъй като често пътуваме по рабта по различни черни пътища винаги е мръсна отвън. И сигурно ще измися и други неща.
Лелеее, а сега като е ваканция, пак ли учи, учи... или прави онези неща, които си измислила за наказание?
Много от децата на пишещите тук имат 6-ци, само или много, не е толкова важно.
Моето мнение е, че трябва да се включват, за да ценят труда на другия. Не мога да си позволя чистачка, но и не мога да разбера, защо само аз ще чистя? Аз също имам основни задълвения, като да ходя на работа, да вадя пари, а нещата в къщи защо ще падат на плещите на само един от семейството? Пък и колко време отнема, ако се включат децата да помагат, не повече от 20-30 мин. Това не им пречи на учението. Никак дори.  Peace

# 680

Като в другата тема на авторката-прибира се, къпе се и чака да го викнат на вечеря... Tired

# 681
 Е... има родители, които не искат да възлагат задачи-няма лошо, но лично за мен по този начин деца стават разглезени и в по-късен етап си позволяват повече от необходимо. И именно тези, пак казвам-лично мнение, са мъжкарите, които бият и потъпкват достойнство на половинкита си. Жените пък стават глезли и си намират мъж ''под чехъл''... и пак всички са диви и щастливи.

# 682
  • София - Рим и обратно
Жените пък стават глезли и си намират мъж ''под чехъл''... и пак всички са диви и щастливи.
Хм, не е лошо като идея Mr. Green. Да взема да се успокоя така тогава Whistling.

# 683
Ами да! Все се намира някой, който да ни допълва.

# 684
Това е много вярно Peace

# 685
  • гр. София
Много от децата на пишещите тук имат 6-ци, само или много, не е толкова важно.
Моето мнение е, че трябва да се включват, за да ценят труда на другия. Не мога да си позволя чистачка, но и не мога да разбера, защо само аз ще чистя? Аз също имам основни задълвения, като да ходя на работа, да вадя пари, а нещата в къщи защо ще падат на плещите на само един от семейството? Пък и колко време отнема, ако се включат децата да помагат, не повече от 20-30 мин. Това не им пречи на учението. Никак дори.  Peace

+ 1. И не само децата, а и мъжа трябва да се включи. Макар че моя се включва с подсещане, особено за някои неща.

Това е много вярно Peace

+ 1. Свекър ми нищо не пипва в къщи. И така е било цял живот. Ама и свекърва ми не е работила, та е имала време, а аз работя и то до късно.  Crossing Arms

# 686
При всички положения, независимо от успехите му в училище,трудът няма да навреди на децата.

# 687
Ох, не знам как го правите това с разпределението на задълженията, при мене не става. Децата ми изглежда са глухи, а в редките случаи, когато чуват са много заети и обещават за после. Но понеже са и разсеяни, забравят. Синът ми поне си чисти редовно стаята и ходи до магазина. От време на време и боклука хвърля. Дъщеря ми е глезла и от малка върти хората на пръста си. С мили очички и хубава муцунка си прави каквото си иска. И ние я глезехма, но и характерът й е такъв. На две години я хванахме, като тренира пред огледалото различни видове плач. Мъжът ми нищо не върши в къщи, ако не му кажа и по принцип обича да му слугуват. Приема го като част от мъжеството може би. На всичкото отгоре и тримата много мразят да им се казва кое как да правят. Примерно "Недей така де, сложи го това на плота на мивката" или "Сложи си подложка под чашата, недей на дървената маса направо" са много тежки обвинения от моя страна. От време на време изригвам като вулкан и идват на себе си, но за кратко. Забравих да кажа, че и тримата са зодия Козирог.  Sick Нямам какво да направя освен, че вече не ми пука да им кажа да ядат каквото искат и че съм спряла да им гладя, сгъвам и подреждам дрехите. Всичките са суетни и на това поне се научиха.

п.п. Съгласна съм с теориите, че децата трябва да се трудят, но при моите това не работи, поне що се отнася до домашните задължения. Те си имат по-важни работи и това са някакви заяждания от моя страна.  Sunglasses Иначе във всичко, с което се занимават извън къщи са много сериозни. Мисля, че този модел го копираха от баща си, освен ако не е характер. Не знам.

Последна редакция: пт, 10 авг 2012, 22:23 от Анонимен

# 688
А, щом са Козирог, по-добре не се занимавай! Mr. Green По-праволинейни същества няма!

# 689
  • гр. София
Офф с детето и при нас е така. Обещава за после, забравя...........Аз се ядосвам.......Ама на кой му пука.....А другия отговор е: Ама то е подредено!  #2gunfire Отнася се за гардероба и стаята й. Лятото е що-годе добре, но то е защото почти не е при нас - при бабите си или навън. Обаче като застуди......то не са дрехи, учебници, хиляда украси по бюрото, стените........ ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт