Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 753
  • 876
  •   1
Отговори
# 705
Това, че има познания в готвенето  не означава, че влиза в кухня.Познания в готвенето се придобиват за една седмица, образно казано.Не на последно място-от време оно има и готварски книги-отваряш, избираш ястие и го приготвяш според указанията.Почти винаги си става манджата, да не стане само ако си тотален карък и да не ти стават нещата, ама тотален-тогава и да се учи, и да не се-то като не става-не става...
Аз , например, познания си имам.Но все по-често не влизам в кухнята.След време, когато имам отново много време и се чудя какво да правя вкъщи-може да започна пак с манджите.Към момента-по два часа за готвене точно нямам, не са ни и нужни.А когато пък имам време тези дни-наваксвам с друго-книги, релакс и т.н.Ако усетя, че готвенето ми е релакс/има такива хора/, ще хвана тенджерите.
Навремето майка ми-с толкова познания предадени от баба ми-нищо не правеше.Ориз, картофи, картофи, ориз.Ама прибере се, хвърли ориза във фурната и сяда с нас-я да учим, я друго, я работи и не остане време-нямаше и тя толкова време над котлоните да виси.Та кел файда от познанията и, искам да кажа...За сметка на това, докато тя с нас учи, например, баща ми готвеше.Това пак като препратка към другата тема на авторката-какво правят мъжете в домакинството.Ами-не дремат, най-общо казано.Баща ми готвеше в онези времена.Сега майка ми има време-върти всякакви гозби, ама са си нейни, не са от онези, предадените от баба ми...

Последна редакция: сб, 11 авг 2012, 13:46 от Jizzlobber

# 706
  • София
На мен лично опороченото ми е, че за мен е важно аз да приготвям храната за семейството си. Струваше ми доста време и усилия да "пусна" мъжа си в кухнята, дори в началотоо го гледах в ръцете кое как прави, и това обяснимо го дразнеше. Сега съм се очовечила, но пак предпочитам основно да готвя аз, може би доверие имам най-много на майка ми и свекърва ми, но и на тях им намирам кусури, защоото готвят твърде мазно и солено. Абе, явно съм чешит, но се старая да се променя. Не че съм кой знае каква готвачка, не мога да се меря с големите майстори, но бива, харесват ми манджите.

# 707
  • Пловдив
Моята майка навремето се е научила да готви покрай леля си - жената е работела на смени и така са се стекли нещата, че е прекарвала повече време с майка ми и леля ми. Баба ми е работела на нормален работен ден, но най-редовно са оставали след работно време на някакви обучения и не знам какво още (абе, предполагам сте наясно какво е било преди 40 години). Та сега все коментира, че баба готви много мазно и с много сок, а ние обичаме по-гъсти да са ни манджите

# 708
То готвенето си е изкуство.Ако не ти идва от вътре просто спри и не тормози другите.Е,при мен е така,старах се ,старах се,но  в края на краищата се разбра ,че не ставам.За да не излезе,че се препитаваме нездравословно-аламитутите са от мъжете,манджите кетъринг.

# 709
Ама ти така искаш просто-затова,Андариел.Ако не беше така-мъжа ти нямаше да те върне точно заради това, нали?На теб лично това ти е важно-изискваш си го някак.На други-не им е.И живота им не страда от това, не е подчинен на това, а на друго.Това имах предвид.Това е нещо, което се научава , ако ти е приоритет и не ти пречи на живота, не те прави неуспешен, ако не ти е.

# 710
Аз също предпочитам аз да се занимая с готвенето .Моя едни яйца  да си приготви, след него трябва да чистя мивка котлоните и пода, мия посуда, но не го спирам като изяви желание само кимам одобрително.

# 711
Офф с детето и при нас е така. Обещава за после, забравя...........Аз се ядосвам.......Ама на кой му пука.....А другия отговор е: Ама то е подредено!  #2gunfire Отнася се за гардероба и стаята й. Лятото е що-годе добре, но то е защото почти не е при нас - при бабите си или навън. Обаче като застуди......то не са дрехи, учебници, хиляда украси по бюрото, стените........ ooooh!
Е, щом е нейната стая, защо ти пречи?    Simple Smile
Детската стая не съм я чистила аз от ....години.Дали им е чисто, подредено, наредено, децата я обитават,не аз.Те си я и чистят и прибират.
Случвало се е да отворя шкаф, за да сложа изпрана блуза например,  и купчината дрехи, натъпкана вътре, да се изсипе в краката ми.Ами...просто я връщам обратно.   Laughing
Знам, гадна майка съм....

# 712
А така не си ли трупате повече работа за вас?И хабите нерви?Защо не го подтикнете към друга домашна дейност, която не предизвиква у вас негодувание?Например да просне прането? Thinking

# 713
  • Gone with the wind
Как ли пък не - да вървя по гъза на мъж ми. Не е малък, да се оправя.
В нас домашните задължения някак се разпределят между двамата без да сме го обсъждали, решавали или нещо от сорта. Аз готвя, но той мие чиниите и слага/прибира масата. Прахосмукачка, пералня, простиране - според това кой в момента е свободен. Той не се сеща да избърше прах, аз пък боклук не изхвърлям. Дори цветята ми полива без да съм казала и дума.
Сестра ми напр. навремето се беше разбрала с гаджето си, че тя тоалетна не иска да мие.
Ако ми се беше паднал някой с ръце в Д-то нямаше да го търпя. Като омърля кухнята - ще я оставя, няма да я изчистя. Сам ще се сети да си я изчисти. Ако ли не - "дим да ме няма". Нагледала съм се на бей (баща ми) - все някой трябва да му търчи по гъза. Такова нещо не бих понесла. Все пак и аз съм точно толкова човек, колкото и той. Всеки има нужда от почивка и време за себе си.

# 714

Е, щом е нейната стая, защо ти пречи?    Simple Smile
Детската стая не съм я чистила аз от ....години.Дали им е чисто, подредено, наредено, децата я обитават,не аз.Те си я и чистят и прибират.
Случвало се е да отворя шкаф, за да сложа изпрана блуза например,  и купчината дрехи, натъпкана вътре, да се изсипе в краката ми.Ами...просто я връщам обратно.   Laughing
Знам, гадна майка съм....

И аз така правя и не се смятам за гадна, изобщо! А когато правя основно почистване изхвърлям всичко от гардеробите,  раклите, ,бюрата на пода и да си разтребят, преценявайки кое ще се ползва, кое не става и пр. Това гарантира , че поне месец след това няма да ми падат от гардероба дрехи. Ходенето след тях , оправянето на леглата им, изобщо на стаята им, е мечешка услуга.

# 715
 Дами, темата за мъжете не е тази, а тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673423.0 Изказвайте мнението си там.

# 716
Дами, темата за мъжете не е тази, а тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673423.0 Изказвайте мнението си там.
Добре,че се сети някой. smile3525

# 717
По назад в темата, авторката каза че пуска отделна тема за мъжете ,кой какво върши, тъй като тинейджърската се изчерпа  Peace

# 718
  • София - Рим и обратно
Не мога да си причиня изживяването да ми падат купчини дрехи в краката и да подритвам мръсни чорапи, влизайки в детската стая Sick, имайки все пак предвид, че все още влизам често (малката е на 3).
Не твърдя, че съм права, просто за себе си не си го представям.

# 719
  • София
Почакай да стане на 13!  Wink
Купчина дрехи на кълбо не са ми падали в краката, но и аз не съм им подреждала гардероба поне от година. Оставям изпраните и изгладени дрехи по леглата им и те  си ги прибират когато и както сметнат за добре. За моя радост се сещат да не слагат обличани дрехи при изпраните.

Общи условия

Активация на акаунт