Тийнейджърите и домашните задължения:)

• 39 800
  • 876
  •   1
Отговори
# 720
Не мога да си причиня изживяването да ми падат купчини дрехи в краката и да подритвам мръсни чорапи, влизайки в детската стая Sick, имайки все пак предвид, че все още влизам често (малката е на 3).
Не твърдя, че съм права, просто за себе си не си го представям.

Мен сън няма да ме хване , ако знам , че нещо не е подредено ! Blush

Подреждам , защото мен ме дразни . Peace

# 721
Дами, темата за мъжете не е тази, а тази: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=673423.0 Изказвайте мнението си там.
Добре,че се сети някой. smile3525

Благодаря, но предпочитам да изчакам тук следващата тема - тази за превъзпитанието на свекървата.  Peace
А ако вие не виждате връзката между днешните тийнейджъри, вървящите след задниците им любящи майчици - перфекционистки и утрешните муньовци, чиито жени ще пълнят СО с жални вопли и сополи, проблемът е ваш.  Laughing

# 722
 Брейй, големи дървени философи сме БГ-мамите! Не мога да разбера какъв е смисълът да се джафкаме за щяло и нещяло. Дреме ми на мен какво се изписва тук и в останалите теми. Пък и да ми дреме, нищо не мога да променя. Нали целта е да споделим и един вид да се оплачем от мъжете и децата?! Mr. Green Казах къде е темата, защото сигурно има жени, на които ще им е интересно да видят коментарите отправени към мъжката част от аудиторията и тяхното бездействие...

# 723
  • София - Рим и обратно

Точно. Някой напред беше писал, че ако мъжът остави кочинка в кухнята, вразумявал се и изчиствал, ако и тя не пипа. Е, няма такъв вариант при нас, така ще си отлежи мизерията Sick. Просто на никого не пречи, освен на мен.

# 724
... Нали целта е да споделим и един вид да се оплачем от мъжете и децата?! Mr. Green ...

Така ли?Аз не съм с такава цел тук. Thinking

# 725
Бъди си тогава с твоята си цел. Много здраве! Whistling

# 726
  • Gone with the wind

Точно. Някой напред беше писал, че ако мъжът остави кочинка в кухнята, вразумявал се и изчиствал, ако и тя не пипа. Е, няма такъв вариант при нас, така ще си отлежи мизерията Sick. Просто на никого не пречи, освен на мен.

Май визираш моето изказване. Ако е така е доста некоректно да вадиш едно изречение от контекста, та чак и да ти се пригажда. В момента както аз чистя кочината на мъжкото тяло, така и той моята.
Просто съм се нагледала на "взаимоотношения", когато един седи и пръста си не мърда, а други му търчат по гъза. Такова нещо не бих толерирала в моята къща. Заради такова отношение съм прекъсвала и връзка (точно това визирах и с кочината дет ще му оставя).
И не, не смятам, че момиче, което е расло в такова семейството ще го възприеме като нормална среда. Ако беше така аз и сестрите ми трябваше да сме първи слугини ...

# 727
Е точно за да не слугува никой на никого, предпочитам сега да ми падат дрехи на главата! А не след време някоя да му слугува на "Моят Жорко е едва на 40 и...и няма кой да избърше сопола", както гласи рекламата. Не, Stop

Щом живеем в един дом това предполага, че всеки поема някакви задължения.

# 728
Не мога да си причиня изживяването да ми падат купчини дрехи в краката и да подритвам мръсни чорапи, влизайки в детската стая Sick, имайки все пак предвид, че все още влизам често (малката е на 3).
Не твърдя, че съм права, просто за себе си не си го представям.

Мен сън няма да ме хване , ако знам , че нещо не е подредено ! Blush
Ааа, минах го тоя етап......отдавна спя мнооого спокойно .И на разхвърляно....   Laughing

Не мога да си причиня изживяването да ми падат купчини дрехи в краката и да подритвам мръсни чорапи, влизайки в детската стая Sick................
Просто детето ти е още малко.
Като останат само с мръсни чорапи/дрехи  и никакви чисти, бързо се научават къде е кошът за мръсни дрехи...... Grinning

# 729
  • Пловдив
И пералнята също - аз направо там събирам открай време всичко и я пусках, че ставаше по-лесно и по-бързо

# 730
Като останат само с мръсни чорапи/дрехи  и никакви чисти, бързо се научават къде е кошът за мръсни дрехи...... Grinning

И как се пуска пералнята много бързо се научават.  Laughing
Има голяма разлика дали детето ти е на 3, или на 13. Във втория случай можеш спокойно да не влизаш, само да надникваш предпазливо от време на време през вратата.  Mr. Green

# 731
  • Пловдив
Аз и Перлата едно време оправях без проблеми - може и на 10 да съм била

# 732
  • София - Рим и обратно

Да, права си. Макар че другата си е вече пубер, та има представа за падащите лавини от гардеробите и мръсното бельо по пода, което предизвиква неизменно високи децибели и замъгляване на съзнанието от моя страна Laughing. Та се намесвам....все още.

Кучо, не искам да звуча грубо, но някак изобщо не ме вълнуват нито твоите житейски принципи, нито на сестрите ти, нито прекъсваш или не прекъсваш връзки заради незнам си какво. Като казах, че някой е казал нещо подобно, значи действително не съм те запомнила, пък камо ли да имам намерение да се заяждам. Просто няма за какво. Дадох пример и поясних защо това нещо у нас не действа, за съжаление.
А ти си джавкай срещу вятъра, щом ти е нервно.

# 733
От една година насам не чистя детска стая. Когато ще пускам пералня, подвиквам да ми се дадат дрехите за пране. Когато влизам в детската, отбелязвам какво може да се направи по отношение на чистотата и подредбата. По-късно или на следващия ден пак влизам и разбира се нищо не е свършено. Следва - изчаквам го да излезе някъде и свалям всичко от леглото, бюрото и столовете (хич не е малко) на пода и го разхвърлям и разбърквам така, че трудно може да се отвори вратата и нищо не казвам. Синчето се прибира и без да каже "гък" за 1 час всичко е подредено и изчистено, та даже ме пита дали да не измие стълбата и коридора.
Много се радвам, че това при нас действа, защото не коства нерви на никого.
Мъжът ми е на моменти - има дни, в които не мога да го спра, а умее да върши всичко и то добре. Тези дни са рядкост, но съм много доволна като се случи и се възползвам максимално. В ежедневието - понякога мие чинии, пуска пералня, мие тоалетната (всичко това не е регламентирано и се случва два-три пъти в седмицата, но го отчитам като плюс). За мъжките неща в къщата нямам забележки. Доволна съм, че малкия вижда, че баща му върши и "женска" работа  без да се срамува от това и започна да прояваява интерес чат-пат към готвенв или миене на чинии напр.

# 734
  • София
Това с нарочното разхвърляне на нещата на децата, и то по земята, е гадно на квадрат! Унизително е. Много ми се иска на теб така някой да ти събори нещата по земята, защото не си ги подредила когато и както той е поискал. Напримера съпругът ти да го направи, или шефът ти на работа. Интересно, какво ли би направил мъжът ти, ако неговите неща така разхвърляш по земята! Бас държа, че ще пуснеш тема "той ме удари"! И ще е прав.
Все повече изумявам на какви гадости са способни ужким любящите родитали само и само да наложат волята си!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт