CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №23

• 35 563
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София,у дома.
А МОЖЕ ЛИ ДА МИ ДАДЕТЕ ПРЕПРАТКА КЪМ КАЛКУЛАТОРА?

Или да си кажа колко ми  е тр. стаж и каква приблизителна заплата съм взимала?

# 541
  • София

Или да си кажа колко ми  е тр. стаж и каква приблизителна заплата съм взимала?

Смята се 60% от средно дневния доход от миналите месеци. Където има доход - колкото е, където няма - 0,00. Ако получената стойност е под 7,20 -плащат по 7,20.

напр. 18 месеца по 200 лв. Или 200 : 21 = 9,52 лв. /дневно, което е по-голямо от 7, 20 (това е минимумът). Или месечното обезщетение ще е 200 х 60% = 120 лв./

http://www.odit.info/?s=6&i=254619&f=3

ако можеш да се ориентираш по този пример, може да го изчислиш. Ако някой е по-наясно, нека се включи  Peace

# 542
  • Балчик

Или да си кажа колко ми  е тр. стаж и каква приблизителна заплата съм взимала?

Смята се 60% от средно дневния доход от миналите месеци. Където има доход - колкото е, където няма - 0,00. Ако получената стойност е под 7,20 -плащат по 7,20.

напр. 18 месеца по 200 лв. Или 200 : 21 = 9,52 лв. /дневно, което е по-голямо от 7, 20. Или месечното обезщетение ще е 200 х 60% = 120 лв.

http://www.odit.info/?s=6&i=254619&f=3

ако можеш да се ориентираш по този пример, може да го изчислиш. Ако някой е по-наясно, нека се включи  Peace
аз добавям към коментара на missence това : http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment дано да ти е полезно mina72

# 543
  • София,у дома.
Добре де,средно месечно за полседните 60 месеца съм взимала  890 лв.Колко време ще ми плащат .Нямам прекъсване в тр. стаж,бях 5 години на едно и също рабптно място.Колко месеца подлежа на палщане

# 544
  • София
Добре де,средно месечно за полседните 60 месеца съм взимала  890 лв.Колко време ще ми плащат .Нямам прекъсване в тр. стаж,бях 5 години на едно и също рабптно място.Колко месеца подлежа на палщане

890:21= 42,38лв дневно
890х 60%= 534 лв месечно

Смятах го по горния пример. Ако греша, някой да ме поправи  Embarassed

продължителността на вземане на обещетението ще е според стажа ти:

стаж (години)                             продължителност на обещетението (месеци)
до 3                                          4
3 до 5                                          6
5 до 10                                          8
10 до 15                                          9
15 до 20                                         10
20 до 25                                         11
над 25                                         12

http://www.noi.bg/benefits/benefits/101-unemployment/625-pokso

# 545
  • Балчик
Добре де,средно месечно за полседните 60 месеца съм взимала  890 лв.Колко време ще ми плащат .Нямам прекъсване в тр. стаж,бях 5 години на едно и също рабптно място.Колко месеца подлежа на палщане
ако имаш навършени 5 години без прекъсване на осиг.стаж ще вземаш 8 месеца  Peace

# 546
  • София
ако имаш навършени 5 години без прекъсване на осиг.стаж ще вземаш 8 месеца  Peace

да, така излиза и от горната таблица  Peace

# 547
Виц
Управител на фирма пуска обява за търсене на служител.
"Търсим служител,който може да разреши всички проблеми.Заплата 10 000 лв"
След известно време управителят наема  човек,пита го дали има въпроси към него
"Да.От къде ще намерите толкова пари,че да ми платите заплтата?"
"Ето това е първият проблем,който трябва да разрешите" Mr. Green

Успех на всички търсещи работа  bouquet

# 548
  • БГ

Mina72, казваш, че ти прекратяват договора по чл.71 ал.1 - това е основание за прекратяване на договор със срок за изпитване и то само в срока, който по закон  не може да е повече от 6 месеца, срока за изпитване имам предвид. Ако си работила на едно и също място 5 години, една и съща професия - то и да са различни пак е същото няма как да те прекратят на това основание. След изтичане на срока за изпитване, то още при сключването следва да се каже какъв е договора - безсрочен/чл. 67/  или нещо друго, по принцип чл. 70 при сключване не е самостоятелно основание.  Регистрира ли се в бюрото вече? От там какво ти казаха?

# 549
Виц
Управител на фирма пуска обява за търсене на служител.
"Търсим служител,който може да разреши всички проблеми.Заплата 10 000 лв"
След известно време управителят наема  човек,пита го дали има въпроси към него
"Да.От къде ще намерите толкова пари,че да ми платите заплтата?"
"Ето това е първият проблем,който трябва да разрешите" Mr. Green

Успех на всички търсещи работа  bouquet

hahaha Хубав виц

# 550
  • София
Здравейте,
Четох един договорите по програмата "Старт на кариерата", но не разбрах дали може да напуснеш работа/стаж при собствено желание (или взаимно съгласие) и какви са последиците (чух мещо за 3 години без право да се записваш на борсата)?
Защото 9 месеца ми се струват доста време за стажужане, заплащането е 400лв брутно. Има ли вариант по взаимно съгласие да се преустанови стажа или няма такъв? Срока е до 17ти включително.
http://www.az.government.bg/Projects/Prog/Mladeji/Frame_Mladeji.htm

# 551
hakama, най-добре попитай в БТ.

От днес започва и нова програма към БТ, при която не се изисква лицето да няма стаж по специалността. От днес съответно и работодателите започват да подават заявления за участие в програмата.

# 552
Да, и е по-лесен процеса. Ние вече задействахме нещата и търсим стажантите.

# 553
Браво, Анч!  newsm10 Успех утре!
А колкото до моите интервюта... УЖАС... Последната фирма, в която бях, пак ме разпарчетосаха за детето. не знам на какъв език да им обясня, че той и сега ходи на ясла и ако нещо се наложи има кой да го гледа. Но не! Финансовият им директор на дълго и на широко ми обясни, че неговите деца боледували до 1 клас абсолютно всяка седмица и затова жена му не работила последните 8 години. Така щяло да стане и с мен :@ затова не могат да рискуват с мен.  #2gunfire
Вече 2 месеца постоянно ходене на интервюта... писна ми...

Аз имах един случай преди 2-3 години, когато на едно интервю направо ми казаха, че имат нужда от човек, който да е постоянно на разположение включително и след работа и през почивните дни и не могат да си позволят да ме наемат след като имам малко дете. Малко дискриминация идва, но нищо не може да се направи.

# 554
hakama, най-добре попитай в БТ.

От днес започва и нова програма към БТ, при която не се изисква лицето да няма стаж по специалността. От днес съответно и работодателите започват да подават заявления за участие в програмата.

А тази програма пак ли е за лица до 29 години? Thinking
Това е голяма дискриминация според мен. Аз като съм на 31 да лягам и да умирам ли?!

Всъщност влизам, за да ви споделя нещо. В нашия квартал правят един голям магазин за строителни материали. Тъй като стоя доста време без работа, а и ме устройва, че е близо до нас и до градината на детето, отидох днес да питам дали наемат персонал. Ама май няма да стане. Шефът ми каза, че си търсел предимно хора, които са работили това, макар че моят компютърен стаж бил предимство, но да съм се обадила след 2 седмици пак. Обаче мисля, че няма да стане.А аз много разчитах на това. И ще ви прозвучи глупаво, но наистина се надявах, че ще ме хареса от раз едва ли не, защото тази нощ сънувах, че съм си намерила работа. И в съня ми точно с един мъж говорих и той ми каза, че ме наема. А и днес е толкова голям празник, та искрено се надявах, че ще стане!А той като говореше с мене най-често настрани гледаше и май искаше по-бързо да ме разкара. А дали аз трябваше да съм по -настоятелна? трябва ли да им казвам, че отчаяно си търся работа или това прави лошо впечатление? Ще ви бъда благодарна, ако ми дадете някои съвети.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт