CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №23

• 35 541
  • 737
  •   1
Отговори
# 555

Реших днес да погледна как стоят нещата с енергийните помощи защото скоро много ще го закъсаме  Confused не се класираме. Естествено взимат тези които никога не са дали  Close
Започвам да се отчайвам  Cry големи надежди имах за един магазин, но никой не се обажда. Ще изчакам още малко и ако не си намеря работа ще се ориентирам към летището с еднопосочен билет.

# 556
slavena80, защо да е дискриминация?
Програмата е за младежи, спрямо европейското законодателство се разбира, че това са лица до 29г.
Приема се, че след тази възраст хората са вече кариерно ориентирани, имали са трудов опит и за тях е по-лесно да си намерят работа.

# 557
 Ред, с какви документи и къде трябва да отиде работодателя? Понеже аз съм идеален кандидат, а има и желаещ работодател (там исках да съм първоначално, но нямаха пари за още един лекар ...) и да я информирам шефката и да измислим нещо ... Confused

# 558
  • София,у дома.
 Аз имам едно странно питане.Ако не  е за тук ,то много ви моля да ме насочите,къде да се обърна.
Понеже съм съкратена след получаване на заплата(примерно получавахме на 5 число),а ме съкратиха от днес(именния ми ден),то разликата би ли следвало да ми я изплатят и кога?
Защото ми казаха ,че нямам натрупана отпуск и нищо повече не ми дължат, или е така?
Какво следва да направя аз.Още не са ми дала някой документи,за  да се запиша в БТ.

# 559
Иди в инспекцията по труда и питай или се обади по телефона ако нямаш възможност да отидеш на място.
Цитат
На „Горещия телефон” 0700 17 670 (телефонът е настроен на 5-минутни разговори) на ИА „Главна инспекция по труда” можете да се обаждате, за да получите консултация по въпроси, свързани със законността на трудовите правоотношения, осигуряването и спазването на изискванията за здравословни и безопасни условия на труд и контролът по предоставянето на посреднически услуги за намиране и наемане на работа.

# 560
мина72, най-добре попитай ето тук  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=671772.0 - темата е счетоводна и момичетата са много отзивчиви Wink

# 561
 Mina72, честит имен ден! Ще ти се наредят нещата пак  Hug

# 562
Аз имам едно странно питане.Ако не  е за тук ,то много ви моля да ме насочите,къде да се обърна.
Понеже съм съкратена след получаване на заплата(примерно получавахме на 5 число),а ме съкратиха от днес(именния ми ден),то разликата би ли следвало да ми я изплатят и кога?
Защото ми казаха ,че нямам натрупана отпуск и нищо повече не ми дължат, или е така?
Какво следва да направя аз.Още не са ми дала някой документи,за  да се запиша в БТ.

Не съм най-компетентната, но щом си получила заплата на 5-то число включително и си съкратена днес ... Би трябвало да ти платят следващия месец (в деня, когато пак ще раздават заплата) за 9-те дни разлика... Относно трудовата книжка - имат право да ти я задържат в рамките на 5-7 дни - не повече.. Иначе - към инспекцията по труда... Да не коментирам, че документите и трудовата книжка могат да се оформят на момента и е неправомерно да ти ги задържат нещата...

# 563
hakama, най-добре попитай в БТ.

От днес започва и нова програма към БТ, при която не се изисква лицето да няма стаж по специалността. От днес съответно и работодателите започват да подават заявления за участие в програмата.

Коя е програмата?

# 564
На Мина й писахме и на лични, и тук. Разбирам,че е объркана, но нека се обърне най-добре към ИТ

Ред, с какви документи и къде трябва да отиде работодателя? Понеже аз съм идеален кандидат, а има и желаещ работодател (там исках да съм първоначално, но нямаха пари за още един лекар ...) и да я информирам шефката и да измислим нещо ... Confused

Ще трябва да проверя,не се занимавам аз лично. Само съм харесала стажантката, тя и сега е при нас, но на неплатено обучение.

# 565
За необходими документи, просто работодателя да отиде в БТ там ще му обяснят всичко ,ще му дадат и необходимите документи и договора.

radi86, името не запомних, на сайта на БТ или АЗ трябва да има всички данни за програмата.

# 566
 Мирама и Ред благодаря за инфото - и аз ще поразпитам  Thinking

# 567
Някой може ли да ми каже каква е заплатата по програмата "Ново начало"? На едно място чета - 300лв., на друго - според длъжността за която ще те наемат?  newsm78

# 568
Момичета, въпреки моята отчаяност днес съм на интервю. Хем ми се иска всичко да е наред, хем тайно си мисля, че нещо все ще се обърка. Но съм решила да бъда откровена и директна и да питам всичко, което ме интересува, че ми е писнало от обещания, а после подигравки и унижения. Ще пиша после да покоментираме.

# 569
За необходими документи, просто работодателя да отиде в БТ там ще му обяснят всичко ,ще му дадат и необходимите документи и договора.

radi86, името не запомних, на сайта на БТ или АЗ трябва да има всички данни за програмата.

И кандидатът трябва да подготви документи. Ние ги получаваме по пощата. Аз ще разпитам днес и утре, и ще знам.

Общи условия

Активация на акаунт