Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога да разбера дали бебето ми получава достатъчно кърма и дали кърмата ми е хранителна?
Как да се справя с раздразнените зърна и болезненото кърмене?
Как да се справя с намаляването на честотата и количеството на кърменето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога да разбера дали бебето ми получава достатъчно кърма и дали кърмата ми е хранителна?
За да определите дали вашето бебе получава достатъчно кърма и дали тя е хранителна, важно е да се подготвите теоретично. Това включва четене на информация от форуми, уебсайтове като Национална асоциация „Подкрепа за кърмене“ или „Ла Лече лига“, както и книгата „Азбука на кърменето“. Оптимално е да поставите бебето на гърдата възможно най-скоро след раждането и да го храните толкова често и толкова дълго, колкото иска. Нощните хранения са особено важни. Важно е да наблюдавате бебето, докато суче ефективно, преглъща и усещате изтичане в другата гърда, докато бебето суче. При някои сънливи бебета в началото може да се наложи да ги будите и храните поне 8-10 пъти на ден, докато „вземат нещата в свои ръце“.
-
Как да се справя с раздразнените зърна и болезненото кърмене?
За да облекчите раздразнените зърна и болезненото кърмене, препоръчва се използването на крем за зърна Lansinoh след всяко хранене, който не е необходимо да се отмива и е безопасен за бебето. Освен това можете да използвате силиконови протектори за зърна, които могат да помогнат по време на кърмене. Важно е да продължите с кърменето, тъй като няма по-добра храна за вашето бебе и трябва да потърсите съвет от консултант по кърмене за допълнителна помощ.
-
Как да се справя с намаляването на честотата и количеството на кърменето?
Ако забележите намаляване на честотата и количеството на кърмата, важно е да се консултирате с консултант по кърмене. Освен това можете да използвате нощните хранения и дневните дремки, за да предлагате кърма по-често. След хранене оставете малко размазана кърма върху раздразнените зърна, което може да ускори заздравяването им. Също така следете месечното/седмичното наддаване и наблюдавайте бебето си, като му се доверявате.
-
Как да стимулирам зърната да се покажат и какво да правя, ако нямам зърна?
-
Как да накарам бебето да отвори широко устата си?

Това наистина много ми помага, дано е така и занапред.
Пожелавам ти кърменето да ти хареса.
Мина му

и първи постове в този форум! Дълго и успешно кърмене!