Отговори
# 30
  • Мнения: 0
 Здр и аз имам един въпрос за карамелизирането Thinking за крем карамел...все ми става на буци карамела и не се разтапя захарта напълно Thinking дайте ми съвет за карамела   bouquet
Благодаря предварително... Hug

Слага се по малко лимонена киселина  Peace

# 31
  • Мнения: 9 443
 Здр и аз имам един въпрос за карамелизирането Thinking за крем карамел...все ми става на буци карамела и не се разтапя захарта напълно Thinking дайте ми съвет за карамела   bouquet
Благодаря предварително... Hug

ще сложиш мааааалко вода, колкото да се намокри захарта. На не много силен котлон, на средна степен да е. И разбъркваш внимателно. В момента, в който видиш, че става светъл карамела - готов ти е, отстраняваш и наливаш в чашките.

# 32
  • Мнения: 143
Благодаря ви за съветите  bouquet Hug

# 33
  • Мнения: 1 243
Купих голяма кутия маскарпоне, но ще ползвам днес само половината. Колко дена може да издържи останалата част в хладилника? Ще имам възможност чак към края на другата седмица да го оползотворя... Ще става ли?

за около седмица се разваля.. маскарпонето е доста нетраен продукт!

# 34
  • Мнения: 27 523
Търся си някаква марината за BBQ за свински рибици. Все слагам соев сос, сол, пипер, червени подправки за ББК, ама ми се иска нещо сочно и малко различно.  Blush Thinking

П.С. Мъж ми не харесва сладко към месото.

# 35
  • Мнения: 0
Момичета, захарта при приготвянето на мъфините роля на ''сух'' или ''мокър'' продукт играят, тъй като аз си мислех,че са ''сух'' но току-що видях в един сайт да пише ''мокър''? Благодаря предварително!

# 36
  • Мнения: 27 523
Не ме е интересувало, какво значение има  Grinning

# 37
  • Мнения: 0
Не ме е интересувало, какво значение има  Grinning
Нали мокрите състваки отделно от сухите се смесват и после заедно се разбъркват, но май захарта е към мокрите, пък аз си мислех да я сложа при сухите и... та така  Grinning е не е болка за умиране де

# 38
  • Мнения: 4 070
Аз винаги слагам захарта при сухите? newsm78
Блонди, а защо не си забъркваш сама- аз си правя сама маринати  , кисна в тях месо или зеленчук и после плескам да пека- много често слагам мед, но щом мъжът ти не харесва май без него е по- добре, соев сос, алкохол, зехтин, прясно мляко, кокосово мляко или сметана (много овкусяват)може и горчица- кисна в това и после пека, а понякога тия маринати ги ползвам за да пека в тава меса. Peace

# 39
  • Мнения: 7 779
Търся си някаква марината за BBQ за свински рибици. Все слагам соев сос, сол, пипер, червени подправки за ББК, ама ми се иска нещо сочно и малко различно.  Blush Thinking

П.С. Мъж ми не харесва сладко към месото.
смени мъжо бре  Joy

# 40
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Купих голяма кутия маскарпоне, но ще ползвам днес само половината. Колко дена може да издържи останалата част в хладилника? Ще имам възможност чак към края на другата седмица да го оползотворя... Ще става ли?

за около седмица се разваля.. маскарпонето е доста нетраен продукт!

Благодаря за отговора, scaramouche! Ще търся някакъв лесен крем да го оползотворя, че за сладкиш няма да имам време.

# 41
  • София
  • Мнения: 18 685
Търся си някаква марината за BBQ за свински рибици. Все слагам соев сос, сол, пипер, червени подправки за ББК, ама ми се иска нещо сочно и малко различно.  Blush Thinking

П.С. Мъж ми не харесва сладко към месото.
Към това, което си изброила, прибави горчица и малко зехтин. По принцип има и мед, но можеш да го пропуснеш. Това ми е любимата марината. После се пече с нея. Става и за пиле, особено за крилца. А за свинско може да капнеш и малко алкохол за крехкост.

# 42
  • Бургас
  • Мнения: 255
  bouquet

# 43
# 44
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Моля за рецепта за сполучлив кекс, но без ядки, сладко или плодове. Просто "чист", пухкав кекс Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт