Отговори
# 30
 Здр и аз имам един въпрос за карамелизирането Thinking за крем карамел...все ми става на буци карамела и не се разтапя захарта напълно Thinking дайте ми съвет за карамела   bouquet
Благодаря предварително... Hug

Слага се по малко лимонена киселина  Peace

# 31
 Здр и аз имам един въпрос за карамелизирането Thinking за крем карамел...все ми става на буци карамела и не се разтапя захарта напълно Thinking дайте ми съвет за карамела   bouquet
Благодаря предварително... Hug

ще сложиш мааааалко вода, колкото да се намокри захарта. На не много силен котлон, на средна степен да е. И разбъркваш внимателно. В момента, в който видиш, че става светъл карамела - готов ти е, отстраняваш и наливаш в чашките.

# 32
Благодаря ви за съветите  bouquet Hug

# 33
Купих голяма кутия маскарпоне, но ще ползвам днес само половината. Колко дена може да издържи останалата част в хладилника? Ще имам възможност чак към края на другата седмица да го оползотворя... Ще става ли?

за около седмица се разваля.. маскарпонето е доста нетраен продукт!

# 34
Търся си някаква марината за BBQ за свински рибици. Все слагам соев сос, сол, пипер, червени подправки за ББК, ама ми се иска нещо сочно и малко различно.  Blush Thinking

П.С. Мъж ми не харесва сладко към месото.

# 35
Момичета, захарта при приготвянето на мъфините роля на ''сух'' или ''мокър'' продукт играят, тъй като аз си мислех,че са ''сух'' но току-що видях в един сайт да пише ''мокър''? Благодаря предварително!

# 36
Не ме е интересувало, какво значение има  Grinning

# 37
Не ме е интересувало, какво значение има  Grinning
Нали мокрите състваки отделно от сухите се смесват и после заедно се разбъркват, но май захарта е към мокрите, пък аз си мислех да я сложа при сухите и... та така  Grinning е не е болка за умиране де

# 38
Аз винаги слагам захарта при сухите? newsm78
Блонди, а защо не си забъркваш сама- аз си правя сама маринати  , кисна в тях месо или зеленчук и после плескам да пека- много често слагам мед, но щом мъжът ти не харесва май без него е по- добре, соев сос, алкохол, зехтин, прясно мляко, кокосово мляко или сметана (много овкусяват)може и горчица- кисна в това и после пека, а понякога тия маринати ги ползвам за да пека в тава меса. Peace

# 39
Търся си някаква марината за BBQ за свински рибици. Все слагам соев сос, сол, пипер, червени подправки за ББК, ама ми се иска нещо сочно и малко различно.  Blush Thinking

смени мъжо бре  Joy

# 40
  • Пловдив
Купих голяма кутия маскарпоне, но ще ползвам днес само половината. Колко дена може да издържи останалата част в хладилника? Ще имам възможност чак към края на другата седмица да го оползотворя... Ще става ли?

за около седмица се разваля.. маскарпонето е доста нетраен продукт!

Благодаря за отговора, scaramouche! Ще търся някакъв лесен крем да го оползотворя, че за сладкиш няма да имам време.

# 41
  • София

Към това, което си изброила, прибави горчица и малко зехтин. По принцип има и мед, но можеш да го пропуснеш. Това ми е любимата марината. После се пече с нея. Става и за пиле, особено за крилца. А за свинско може да капнеш и малко алкохол за крехкост.

# 42
  • Бургас
  bouquet

# 43
# 44
  • Пловдив
Моля за рецепта за сполучлив кекс, но без ядки, сладко или плодове. Просто "чист", пухкав кекс Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт