Отговори
# 90
Помня, че преди време май Пепчо обясняваше как си съхранява доматен сок. Минах ги през сокоизстисвачката. А сега? Какво да направя, за да ги запазя - нещо да добавя ли или? Какви са вариантите?

Благодаря. 

# 91
от предното готвене ми остана повече от половин патладжан/огромен/. Нарязах го на кубчета и го сложих във фризера. За какво мога да го използвам ??!  newsm78

# 92
  • София
Салата от патладжан с майонеза и чесън. Бързо и лесно.

# 93
Салата от патладжан с майонеза и чесън. Бързо и лесно.

може би да го изпека преди това   Rolling Eyes

# 94
  • София
Не разбрах, че не е изпечен. В такъв случай, по-добре го използвай за гювеч с чушки, картофи, тиквички, бамя, лук, месо - по избор. Може също да го използваш за супа.

# 95
мерси   bouquet

# 96
Помня, че преди време май Пепчо обясняваше как си съхранява доматен сок. Минах ги през сокоизстисвачката. А сега? Какво да направя, за да ги запазя - нещо да добавя ли или? Какви са вариантите?
аз го стерилизирам в буркани или бутилки.  10 мин. Само посолявам.
Но преди да напълня го изварявам малко, или слагам да ври и щом се вдигне доматената маса нагоре, с маркуч изваждам утаената вода отдолу  Laughing сложно звучи, лесно е и при голямо количество сок е много удобен метод. Няма смисъл от затваряне на вода в бутилки  Peace

# 97
Някой правил ли е баба гануш?? Чушките печени ли трябва да са или сурови??

# 98
Някой правил ли е баба гануш?? Чушките печени ли трябва да са или сурови??
Печени. Ама аз не знам да се слагат чушки, а патладжан, печен.

# 99
Аз намерих рецепта с чушки и домат да се слага,затова питам каква е чушката.

Благодаря!   bouquet

# 100
Благодаря ви много за рецептите за палачинки  bouquet Simple Smile
Интересно изглеждат тези с кисело мляко, не знаех, че и така може. Ще пробвам Simple Smile
А за сладкото - ами аз нямах предвид рецепта за домашно сладко Blush Имах предвид, ако може да ми препоръчате марка хубаво готово сладко от магазините Simple Smile

# 101
....ако може да ми препоръчате марка хубаво готово сладко от магазините Simple Smile

Такова още не съм намерила(пълни с Е-та,желатин и куп други 'гадости' ).....Затова варя всяка година,за да предложа качествен продукт на семейството си!.....

# 102
....ако може да ми препоръчате марка хубаво готово сладко от магазините Simple Smile

Такова още не съм намерила(пълни с Е-та,желатин и куп други 'гадости' ).....Затова варя всяка година,за да предложа качествен продукт на семейството си!.....
И  аз ! Само се моля свеки да е жива и здрава!

# 103
Хмм, жалко!
Майка ми есента прави много хубаво сладко от дюли, лошото е, че бързо свършва Laughing

# 104

И  аз ! Само се моля свеки да е жива и здрава!

Хмм, жалко!
Майка ми есента прави много хубаво сладко от дюли, лошото е, че бързо свършва Laughing

Moмичета......Не сте ми искали съвет,но......Докато са живи и здрави майките ви,свекървите ви и въобще близките от които можете да черпите идеи.....Не пропускайте да питате,записвате и да се учите за всичко,което ви харесва и искате да запазите като рецепти,знания,опит.....Това наследство няма цена!!!

Ако закъснеете - ще съжалявате един ден,когато тия хора няма да бъдат между живите,но ще бъде късно.....

П.П. Извинете за отклонението!

Общи условия

Активация на акаунт