Отговори
# 720
  • Варна
Много, много ви благодаря   bouquet

Течното е, е незна колко е течно: шоколад, който се смесва с няколко лъжици прясно мляко и се пуха в микровълновата за минутка Simple Smile

П.С. Как да определя колко е 140 гр. маргарин?

# 721
..........

П.С. Как да определя колко е 140 гр. маргарин?

Виж,колко грама ти е цялата кутия.
   Примерно,ако е 450 г,разделяш я мислено на 3 части.1-та част ще е 150 г.Хвани малко по-малко маргарин от едната част и готово.  Wink

Маргаринът ще се разбърка и с тел,може и с голяма вилица.Все пак е мек.

Не е задължително да използваш хартия за печене.Може хубаво да намазниш и да набрашниш тавичката.
   Температурата на фурната трябва да е умерена,което за доста фурни е различно.....
   При някои 160,при мен 180 градуса.......

Може ли линк към рецептата?  Simple Smile

# 722
Почнах да правя сладкиша на Бъни с ябълки и орехи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388102.0. Тези 400 грама брашно нещо ми дойдоха в повече обаче. Стана една гъста смес почти като тесто...Къде сбърках или така трябваше да се получи?

# 723
  • Варна
Селма, благодаря   bouquet
Линк към рецептата нямам, една приятлка, която готви гоелми вкуснотийки ми я каза Simple Smile ще я драсна набързо тук:

3 яйца, 1и 1/2 ч.ч. брашно, 1 ванилия, 1 бакпулвер, 200 гр. захар, 100 гр. шоколад, 4 с.л. прясно мялко, 140 гр. маргарин, 1 намачкан банан.
Шоколада се смесва с млякото и се поставя в микровето за около 1 мин. Всичко се обърква и се пече на 150-170 гр. След като е готов кекса, моята приятлка слагала още 2шоколада с около 5-6 с.л мяко в микровето и залиала цлия готов кекс Simple Smile

# 724
Селма, благодаря   bouquet
Линк към рецептата нямам, една приятлка, която готви гоелми вкуснотийки ми я каза Simple Smile ...........
 Ясно.   Laughing

Почнах да правя сладкиша на Бъни с ябълки и орехи http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388102.0. Тези 400 грама брашно нещо ми дойдоха в повече обаче. Стана една гъста смес почти като тесто...Къде сбърках или така трябваше да се получи?
   Не съм правила този сладкиш,макар че се канех.....
    Но сместа на снимката изглежда по-течна,никак не и "тестяна"..... Thinking
    Провери отново дали си изпълнила рецептата точно?
    В краен случай сместа може да се разреди с малко прясно млекце...

# 725
  • Sofia
Мисля, че за ябълковия сладкиш така трябва да бъде, защото плодовете в последствие пускат доста сок

# 726
След като е готов кекса, моята приятлка слагала още 2шоколада с около 5-6 с.л мяко в микровето и залиала цлия готов кекс Simple Smile

Луда е да похаби 2 шоколада за един кекс, аз не бих...

# 727
  • София
Според мен има грешка в рецептата.
2 ч.ч. от по 200 мл не са 400 г брашно в никакъв случай, около 250-260 г. са.
До сега не съм срещала рецепта за кекс с 400 г брашно.

# 728
Идеално значи Simple Smile рецепта точно за такива като мен, дето спазват точно без много да мислят  Mr. Green

# 729
  • София
Идеално значи Simple Smile рецепта точно за такива като мен, дето спазват точно без много да мислят  Mr. Green
Не е фатално, не го хвърляй.
Разреди го с яйце, 2-3 лъж. кисело мляко, ръсни още малко захар и ще излязат 2 кекса!

# 730
Сложих половин кофичка кисело мляко. Вече даже го опекох. Много е вкусен и не му личи, че е сбъркан  Joy ама предполагам, че няма нищо общо с това което трябваше да стане Simple Smile

# 731
  • София
Въпрос към Лабрекс  bouquet
ще правя конфитюра от червени чушки; топъл ли да го насипвам в бурканчета и да ги обръщам? има ли нужда от стерилизиране?

# 732

ще задам и аз един въпрос (малко безумен, извинявам се) за сладкото от червени чушки - само като гарнитура към месо ли го ползвате?
Simple Smile

# 733
  • София

ще задам и аз един въпрос (малко безумен, извинявам се) за сладкото от червени чушки - само като гарнитура към месо ли го ползвате?
Simple Smile
не знам, честно казано, и аз мислех да питам към какво се поднася  Grinning Лабрекс толкова апетитно го е описала, че мигом купих чушки и вече съм ги строила на мивката Crazy

# 734

Simple Smile
не знам, честно казано, и аз мислех да питам към какво се поднася  Grinning Лабрекс толкова апетитно го е описала, че мигом купих чушки и вече съм ги строила на мивката Crazy

Момичета, по принцип към меса и сирена, обаче аз току-що довърших започнатото преди два дни бурканче. Без нищо, само така с лъжичка. Embarassed Дано ви се хареса и на вас, колкото на мен! Peace

Сега видях и въпроса на Мина фон В, в рецептата на Карина пише да се охлади и прибере в бурканче. Не съм варила досега по-големи количества, но мисля да пробвам да запазя за зимата, ще го насипя горещо, затварям капачката и обръщам бурканчето. Обикновено така правя, дори с лютеницата, нямам жертви.  Peace
Все пак пробвайте с дозичка да видите как ще ви понесе! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт