Смръдливец в офиса - какво правите ?

• 43 655
  • 790
  •   1
Отговори
# 555
Има прозорци, ама като се застои някой половин час, миризмата се наслоява. А не върви да отварям прозорците като го видя да влиза - нали трябва да сме тактични...
Какво нетактично има в отворения прозорец? Всеки е свободен да си отваря и затваря прозореца когато поиска. Peace

Относно смръдливеца - вярвам ти. Аз не отричам и не защитавам смръдливците.
Това си е техен избор. Просто ми е просташко да кажеш на човек, че мирише или да му правиш намеци за сапуни и т.н. Някак си ми стои с много навлизане в личното пространство.

# 556
  • София
  Пипи, а той като навлиза в твоето с миризмата си?Едно е да влезе и излезе, ще проветриш, ще ароматизираш, но 8 часа да търпиш и всеки ден, е доста трудно.

# 557
Възхищавам се на хора, на които не им пречи лошата миризма, идваща на талази от колегите.
Ако съм принудена да търпя това нещо ежедневно, ще го направя на въпрос. Колкото и тактична да съм, нервната ми система е по-важна.

# 558
Знаете ли вица за гинеколога? И миризмата?
Отива циганка на гинеколог, той я преглежда, дава рецепта и казва – ела след седмица пак, но преди прегледа – изкъпи се. Идва след седмица циганката – той тръгва да я преглежда и казва – ама нали ти казах, че трябва да си изкъпана, цялата си потна...Тогава тя отговаря – Еее, па докторе, като искаш да ти мирише все на убаво – да си станал цветар!

# 559
# 560
Убедила съм се, че във всяка фирма има по някой смръдливец, по някое мрънкало, по някой интригант и за цвят някой пенкилер  Laughing
Действително със смърдливеца е най-сложно и деликатно, но смятам, че никой не е длъжен да се съобразява с неговите хигиенни навици. Затова или някой от екипа, който е по-близък с него говори директно, или тази работа се върши от отдел Човешки ресурси. Такива подаръчета и т.н. изобщо не вършат работа, защото тези хора не се усещат, за тях няма проблем  Peace

# 561
........
Е, какво - да бях станала чобанка, за да не ми мирише на потни колеги/клиенти? Ебаси логиката.

# 562
........
Е, какво - да бях станала чобанка, за да не ми мирише на потни колеги/клиенти? Ебаси логиката.

Какво е чобанка?
Логика нямаше, докато не ме попита, та се замислих.
Има значение в каква среда работиш. Във фирмите, в които съм била – не е имало смръдливци, а все стегнати и костюмирани мъже и жени.
Мъжът на моята приятелка е обаче гумаджия. Колегите му много миришат, все са мръсни и потни, разбираемо май. Друг пък работи на борсата – общ работник – ми и той всеки ден е потен и миризлив, ама то...

# 563
........
hahaha
Тогава на пот нямаше да ти мирише, но виж на говежди лайна и добитък... Mr. Green

# 564
Вилико, да ти кажа, че и сред костюмарите има изключения  Laughing Не са всички ухаещи на чисто и свежо. Костюмът не прави човека  Wink

# 565
Вилико, да ти кажа, че и сред костюмарите има изключения  Laughing Не са всички ухаещи на чисто и свежо. Костюмът не прави човека  Wink
Средата го прави обаче. В това много вярвам.
Истината е, че просто дадох ответен пример, нищо повече.  Wink

# 566
  • до една звездичка
... Просто ми е просташко да кажеш на човек, че мирише ...

Просташко, казваш, а?! ooooh!

А да се налага да търпиш ежедневната воня на някого, който си мисли, че къпането се прави само в неделя, а смяната на дрехите - два пъти в седмицата, си е ОК, така ли?

И тази смрад не навлиза по никакъв начин ни в личното, ни в общото пространство на офис, в който съжителстват n на брой човека, и в който външните посетители са ежечасни?

Нека съм простачка, не бих го изтърпяла. Stop

# 567
  • Бургас
Просташко може и да не е, но не е редно! Такава лична забележка може да доведе до конфликт, а оттам да се наруши хода на работния процес. За такива забележки си има преки ръководители - те трябва да свършат тази работа по подходящия начин, а не някой колега да се прави на много чистоплътен и от висотата на чистотата си да обижда друг (защото точно така изглежда и точно така ще го възприеме потният). Не му е работа просто. Спазването на лична хигиена е като дрескода в някои фирми - по подразбиране го спазваш, ако ли не - редно е шефът да ти обясни урока. Затова е йерархията в една организация, както и отговорността на ръководителя. Не е работа на колегите. Като забелязвате проблема, отивате при ЧР, обяснявате за какво става въпрос - читавите ЧР са дискретни: каквото влиза в ушите им, не излиза през устата. Те ще имат задължението да обяснят на ръководителя на екипа за ситуацията, без изобщо да се споменават имената на тези, които са споделили проблема. Въпросът е деликатен и всякаки разправии и доказванки колко съм велик, чист и директен не са от полза за работата.  Peace

# 568
  • до една звездичка
Също толкова е редно, според мен, да направиш на някого забележка, че закъснява, че мляска в стола/кафето, че е дебел/а, или в неподходящо облекло и пр.

Все неща, които сме чували, че се случват и обсъждат. И за тях все се намира някой, който, заради висотата на своята безупречност, си позволява да порицава в офиса.

И, честно казано, не мисля, че е много дискретно, ако Х отиде при ейч ар-а да му свърши работата, той пък - при Y който бил пряк ръководител и само той можел да вземе отношение по въпроса и прочее.
Едва ли потния ще се почувства с по-малко накърнено достойнство, ако разбере, че "проблемът" му е бил осбъден на пет нива, преди да му бъде представен по достоен и деликатен начин?

Peace

# 569
٠•● Dega ●•٠, ето че чудесно разбираш позицията ми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт