Ще се подготвите ли за оцеляване на 20.12.2012?

• 27 032
  • 509
  •   1
Отговори
# 75
  • София
     Защо никой не ми отговори на въпроса?
Йонизираща радиация, земетръс, потоп, пожари ,болести, въшки и репортерите на БТВ.
Репортерите на Бтв, поне тези трима, с които се запознах,когато от полицията вадеха скрития боен арсенал зад нашия блок, са много приятни, разговорливи, обикновени и земни хора.

# 76
  • Варна
... и ще се наложи сами да си предат и тъкат новите парцалки.  Laughing

И в този момент аз започвам да предлагам игли и конци, ухаааа  smile3508

# 77
Такаа, първо, календарьт на маите отброява период от време на някакво развитие,епоха.Не зная защо,но мнозина пропускат факта,че календарът има за начало  3113 г.пр.н.е. а както всички знаем, човешкото съществуване започва далеч преди тази дата. Неотдавна е открит и частично разчетен т.нар. монумент 6, според който 21.12.2012 ще отбележи завръщането на бога на маите,а не край на света.Определено интересни събития предстоят, ако вярваме на този календар. А пък ако наистина става въпрос за свършек на света, няма как да се предпазим и всякаква подготовка е безсмислена.Но никой не може да каже какво ще стане,затова да си живеем живота и толкова.

# 78

"Календарът на маите е с начало 13 август 3144 г. пр. Хр. -  2000 години преди възникването на тяхната цивилизация. Според древните легенди в този ден по волята на боговете започва  нова ера.
От 3114 г. пр. Хр. започва отчитането на най-ранните династии египетските фараони, в Северна и Южна Америка започват да отглеждат царевица,   в Месопотамия се появява писменост, а в Стоунхендж е построено загадъчно съоръжение, което прилича на космически център. Всичко това създава впечатление, че в 3114 г. пр. Хр.  почти едновременно в различни части на света протича своеобразна глобална културна революция."

# 79
  • Пловдив
Ами сега на 06.09. иранските учени ще запознаят света с епохалните си открития. Три месеца докато всички започнем да ги прилагаме и .... нова епоха.

# 80
Замечтал съм се като във филмите за някакъв вид авантюра покрай датата. И понеже нямам богат чичо, както беше в филма "Милионите на Брустър" си мечтая да дръпна един хубав кредит и малко да се поразнообразя. А пък подаръци за Коледа могат да се подаряват и преди самата Коледа

Mr. Green

# 81
  • на брега на морето
Не знам защо все ми се върти "Пикник край пътя" на братя Стругацки.

# 82
  • сф
живот и здраве ще ми се наложи да се приготвя, защото малко след тази дата ми е термина. та ако устискам дотогава, ще се подготвям, да.

# 83
Ами ще гледам да не прекалявам, в смисъл да не изпадам в крайности и да се придържам горе-долу към неща, които така или иначе купуваме, но в по-големи количества, които да употребим, ако се отложи края на света  Laughing Засега съм включила: амуниции за оръжието, което вече така или иначе имаме, няколко бутилки газ за барбекюто, дърва за камината, лекарства (вкл няколко вида широкоспектърни антибиотици), маски за лице, гумени ръкавици, свещи, батерии, радио, нож, въже, храна (ориз, боб, леща, сол, захар, шоколад, мляко на прах и подобни), фенерче от онези с ръчката, 2-3 туби бензин, колкото да ни изкарат от града ако се наложи, паста за зъби, сапун и дезодорант, семена за някои основни растения. Затова и пуснах тази тема, сигурно изпускам важни неща, ще допълвам като се сетя. А и списъка изчезна, подозирам, че домашните са го смотали нанякъде  #2gunfire

Уморих се само докато чета списъка. Мързи ме и няма да се подготвям. Евентуално ще взема да купя няколко стека презервативи, ако се окаже, че наистина е краят на света, ще звънна експресно на всичките си бивши гаджета, да изпратим света с положителна нагласа.  Mr. Green

Shocked Стига бе? Кашончета трябва да купя тогава.  newsm78

Хубаво е да има консерви, но ще трябва и оръжие. Другите оцелели може да не са си приготвили зимнина, а и да имат все един ден ще свърши и ще тръгнат да си набавят храна и всичко останало по най-древния начин.  Mr. Green

По най-древния начин? Очевидно съм на прав път.  Mr. Green И да загинем, и да оцелеем, презервативи все ще си трябват.

Въпросът как се готвите за оцеляване след края на мен ми звучи като: "Какъв искаш да станеш като умреш"???  Joy

Егати хубавия въпрос!  hahaha

+1  hahaha

# 84
  • Варна

Уморих се само докато чета списъка. Мързи ме и няма да се подготвям. Евентуално ще взема да купя няколко стека презервативи, ако се окаже, че наистина е краят на света, ще звънна експресно на всичките си бивши гаджета, да изпратим света с положителна нагласа.  Mr. Green

Joy Joy Joy А защо ще са ти презервативите?  Mr. Green

# 85
Е, хайде сега, това, че ще умра след броени часове или дни не е достатъчно добра причина, за да подходя безотговорно към здравето си.  Mr. Green

# 86
Е, хайде сега, това, че ще умра след броени часове или дни не е достатъчно добра причина, за да подходя безотговорно към здравето си.  Mr. Green
Ако оцелеем, ще трябва да ги хвърлиш. И да жертваш здравето в името на човечеството!  Wink

# 87
  • София
Котьо Тръмп ,ще се подготвям аз, ще се подготвям... ако е като в романа "Пътят" на Кормак Маккарти, едно подготвяне ще настъпи... направо да си взема "Калашник".

# 88
А, Хърми, не.  Naughty
Не е за мен живот в постапокалиптичен свят. Ще си изпроводим света с всенародни веселби и после ще си заминаваме с него.
Запазването на човешкия вид делегирам на ентусиастите.

# 89

Хубаво е да има консерви, но ще трябва и оръжие. Другите оцелели може да не са си приготвили зимнина, а и да имат все един ден ще свърши и ще тръгнат да си набавят храна и всичко останало по най-древния начин.  Mr. Green

По най-древния начин? Очевидно съм на прав път.  Mr. Green И да загинем, и да оцелеем, презервативи все ще си трябват.

И това, и това.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт