Ще се подготвите ли за оцеляване на 20.12.2012?

• 27 020
  • 509
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Таз година май трябва да заколим прасето по-рано, че чакаме ли до Коледа - може и да не се облажим Crossing Arms

Сори, че не приемам темата на сериозно  Embarassed

Ти не, ама авторката сериозно се подготвя Rolling Eyes

Mда, смята да напълни колата си с взривоопасни материали и да хукне да търси гора. Ами то гори не останаха...  33uu

# 61
 Laughing

Може ли да замоля за пример за "изпитано" библейско пророчество, силно съм заинтригувана.

# 62
Ева на сцена, съжалявам, но сега не мога да открия от къде го копнах вчера, а доста порових. Вчера просто изкочи от чичко гугъл  Simple Smile

# 63
Отдавна е доказано, че след ерата на маите, ще настъпи ерата на юните. Не вярвам нито едните, нито другите да почерпят, така че дори махмурлук не ни застрашава.
Но ако някой много иска да се вкарва във филм, в който да играе ролята на Избрания и неговото семейство, които ще оцелеят и населят отново планетата, то бих му препоръчала, вместо да инвестира в консерви с някакъв срок на годност, да инвестира в ноу-хау. Да трупа библиотека от енциклопедии, учебници, наръчници по оцеляване в дивата природа, семена, ръчни земеделски сечива и др. подобни. Да изкара няколко бързи курса по занаяти - грънчарство, ножарство, тъкачество... Колкото повече, толкова повече. Че ако се стигне до живот в горите и планините, явно моловете ще са се изпарили в някое друго измерение и ще се наложи сами да си предат и тъкат новите парцалки.  Laughing

# 64
И аз се подготвям активно, вече 2-3 седмици приготвям зимнина (буркани с доматено пюре, консерви тип "Перла" и "Ропотамо", печени патладжани и какви ли не други благинки).

Хубаво е да има консерви, но ще трябва и оръжие. Другите оцелели може да не са си приготвили зимнина, а и да имат все един ден ще свърши и ще тръгнат да си набавят храна и всичко останало по най-древния начин.  Mr. Green
Ами те от сега ми нападнаха рибките, сякаш вече е дошъл края на света  Mr. Green И то при положение, че имам пистолет!

# 65
На този край му вярвам по-малко и от на онзи през 2000. На него пък не му вярвах хич.
Стана ми интересно това обаче:
Но аз се надявам най-накрая това ненужно същество, наречено човек, да изчезне окончателно и да освободи Вселена от зловещото си присъствие.

Хищници с разум, което прави хищническите ни дела чудовищни. Вместо да сме моралния и смислов стожер в природата, ние сме безсмислени унищожители на всичко около нас и на самите себе си.
Че кой хищник е без разум? И защо човек да е ненужно същество? Кое същество е нужно?

# 66
  • На топло в неговото сърце.
Глобален.
Земята ще приветства избора на ББ с бурно изригване на всички вулкани, космоса ще прати астероиди за заря, океаните ще се надигнат за да Го видят, а слънцето ще се изнесе в друга галактика засрамено.....
rotfImbo smile3532 smile3532 smile3532

# 67
Мислиш ли, че краят на света ще настъпи като в холивудска апокалиптична продукция - извънземни ни нападат, изригват вулкани, небостъргачите падат, а ние се товарим в колите сред дъжд от лава и паяжина от пипала и дим да ни няма към близката гора???
Ми да, нещо такова си представям  Embarassed Един по-труден, но по-прост живот, където оцеляването ми ще зависи от собствените ми умения и способности, а не от това кого познавам и колко пари имам. Май ако нищо не стане, ще си грабна херметизирания кибрит и отивам да живея в землянка в гората...

Че то това не би било апокалипсис, а Нирвана  Grinning Колко са ни промити мозъците обаче, представяме си края на света като край на лукса, а не като край на живота.  TiredВъпросът как се готвите за оцеляване след края на мен ми звучи като: "Какъв искаш да станеш като умреш"???  Joy

За papi6 :
Само човекът има разум, има разлика между ум и разум, ум имат всички гръбначни животни, но човекът е единственото разумно същество.  Stop

Последна редакция: сб, 04 авг 2012, 10:13 от Klitemnestra

# 68
  • София
 Ако ме прасне астероид по главата, колкото и да се подготвям, файда никаква.Сетих се да питам, някой знае ли за какво трябва да се подготвя или от какво да се пазя и крия?
     Защо никой не ми отговори на въпроса?

# 69
Въпросът как се готвите за оцеляване след края на мен ми звучи като: "Какъв искаш да станеш като умреш"???  Joy

Егати хубавия въпрос!  hahaha

Тайна, май някой беше пуснал линк за очакваните събития.  newsm78

# 70
# 71
  • Galaxy 13197853088
     Защо никой не ми отговори на въпроса?
Йонизираща радиация, земетръс, потоп, пожари ,болести, въшки и репортерите на БТВ.

# 72
  • София
Поздрав за Labrador  bouquet Поздрав за цитатите! Ако и това се случи, както предполага, то тогава наистина ще има свършек на света. Със сигурност!

# 73
Ама вие сериозно ли?   smile3532 А за тези, в стил не ми се живее и виждате ли колко човекът вреди на планетата, мога само да кажа да не чакат апокалипсис ами да се самоубият самоубесят, самоудавят и т.н  Mr. Green
Как би се чувствала, ако след като те прочетат, вземат та го направят?
  А мислиш ли, че ще го направят?  Mr. Green
Щом има хора, които се запасяват с продукти за след края на света, що да няма и такива, които биха се самоубили след прочитането на един пост във форум?  ooooh!
П.С.  самоОбесят е правилно  Peace
     Споко  Mr. Green

# 74
 Laughing  Ние мислим да вдигнем купон с една компания.Поне ако ще се мре да е весело. 
Според мен няма нищо логично в това на една определена дата да се случи такова нещо.Освен ако не са засекли някой астероид летящ към земята...и примерно да знаят кога ще се удари.Че ще загине земята-така е,но със сигурност не се знае датата,а и не мисля,че ще е в следващите години.
Надявам се само разни там луди секти да не организират масови самоубийства и хората да изперкат.После бтв пак ще си прави от любимите тематични клипчета с кадри и напрегната музика....и по 1 месец ще се вайкат.

Общи условия

Активация на акаунт